Luke Vahle op weg naar het doel van ASC, de spits speelde met twee goals opnieuw een belangrijke rol bij Aalsmeer.   Foto: Jaap Maars


Aalsmeer heeft smaak te pakken na winterstop, koploper na drie keer winst op rij

11-2-2023 18.00 uur | FCA-ASC 3-1 | Door: Klaas Leegwater

Tweedeklasser FC Aalsmeer is met een sterke serie bezig, vanmiddag werd tegen ASC (3-1) voor de derde maal op rij een overwinning geboekt. Door puntenverlies van de concurrenttie brengt de zevende competitiewinst de roodgroenen na vijftien duels samen met Alphia aan de leiding in 2D.

De formatie van Ted Verdonkschot, afgelopen week zijn contract met een jaar verlengd, begint op toeren te raken. Na een teleurstellend verlopen eerste seizoenshelft, waarin de bloemendorpers veel punten verspeelden maar nimmer de bovenste plek uit zicht raakten, lijken de Aalsmeerders de rol van titelfavoriet na de winterstop beetje bij beetje op te pakken.

Niet alleen de punten stromen opeens binnen, ook het vertoonde spel moet FC Aalsmeer het vertrouwen geven dat de weg naar boven daaadwerkelijk is ingeslagen. De defensie maakt na veel tegentreffers voor de jaarwisseling nu een meer solide indruk, en in de voorhoede raakt vooral centumspits Luke Vahle met de week beter in vorm.

Luke Vahle scherpschutter
Vahle scoort de laatste weken aan de lopende band en doet dat ogenschijnlijk op makkelijke wijze. Ook tegen ASC toonde de oud-aanvaller van ODIN'59 en HBC zich weer een scherpschutter met twee goals.

Prachtig was zijn snelle rush acht minuten voor tijd toen de thuisclub bij 2-1 iets in de verdrukking kwam en via een uitbraak Vahle zijn kwaliteiten toonde. Met de bal aan de voet liet de centrumspits de verdediging van ASC zijn hielen zien en ramde de bal hard en hoog boven doelman Max van Wijk in het dak van het doel. Boem...de twaalfde seizoenstreffer binnen voor Vahle.

Ook de 1-0 na ruim een kwartier spelen kwam via de voet van Vahle. Verdediger Mark Ruessink, de laatste wedstrijden goed op dreef, stuurde aanvaller Giliano Eijken de diepte in. Uit zijn voorzet smoorde de bal in het doelgebied, in tweede instantie werd het leer door Vahle opgepikt die zuiver in de hoek schoot.

Mike Dam van FC Aalsmeer creëert een doelkans.   Foto: Jaap Maars

Slordigheid leidt 2-0 in
FC Aalsmeer, dat in de eerste helft duidelijk de bovenliggende partij was maar na rust terrein moest toegeven, kwam door een grote slordigheid bij de bezoekers op 2-0. Bij een lage voorzet stonden twee spelers van ASC te treuzelen om de bal weg te werken, en omdat ook goalie Van Wijk twijfelde kreeg buitenspeler Calvin Valies de gelegenheid tussen een aantal benen door de doelman te passeren.

Kort na de pauze faalde Eijken opzichtig de genadeklap toe te brengen aan de tegenstander uit Oegstgeest dat kort onder FC Aalsmeer in de rangschikking stond. Vahle legde de bal met een geniale steekpass voor de voeten van Eijken die op drie meter tegen de handen van sluitpost Van Wijk aanschoot.

Hoop
De misser van Eijken gaf ASC nog wat hoop om met een redelijk resultaat te vertekken van het sportpark aan de Beethovenlaan, helemaal toen de bezoekers er in slaagde ruim twintig minuten voor tijd via Alex Illopoulos de 2-1 aan te tekenen na een matig moment in de Aalsmeerse defensie waar opnieuw Saverio Zondag onder de lat stond omdat eerste keeper Nick van der Wiel het na een aantal blunders voorlopig verbruid heeft bij trainer Verdonkschot.

De tegentreffer luidde een korte periode in waarin de thuisclub wat onder druk kwam te staan. Totdat Vahle kort voor tijd met een mooie loopactie op aangeven van invaller Adil Lechkar met zijn prachtige treffer aan alle twijfel een einde maakte.

Aanvaller Calvin Valies komt voor zijn tegenstander.   Foto: Jaap Maars

"Er staat nu een team"
"Verdiende winst tegen een tegenstander die organisatorisch goed de taken uitvoerde. We hebben prima de mogelijkheden benut. Mooie winst, we zijn duidelijk goed uit de winterstop gekomen. Er staat nu een team, de spelers knokken voor elkaar en dat zie je terug in de resutaten", aldus FC Aalsmeer-trainer Verdonkschot die met zijn team elk geval de komende twee weken de ranglijst aanvoert.

Volgende week is er geen competitieprogramma, zeven dagen later enkele inhaalduels waarna FC Aalsmeer pas op 4 maart weer aantreedt, bij nummer drie FC Oudewater dat op een punt achterstand van de Aalsmeerders staat met een wedstrijd minder gespeeld.

Opstelling FCA: Saverio Zondag, Thomas Bakker, Oliver Rifai, Stijn Bol, Mark Ruessink, Jelle Lissenburg (Stefan de Bruijn), Jelmer van der Kamp (Marten Baarse), Mike Dam, Giliano Eijken (Adil Lechkar), Calvin Valies (Rachid El Yaghmouri), Luke Vahle.

Uitslagen/Standen 2D

Reageer

Invaller Rachid El Yaghmouri naar de grond gedrukt.   Foto: Jaap Maars


Deel dit artikel: