Oudspeler van FC Aalsmeer Giliano Eijken drukt af voor een doelpunt.   Foto: Ton van Eenennaam


'Voorproefje' eindigt in ruime nederlaag Aalsmeer


22-8-'21 20.00 uur | Aalsmeer-Argon 1-4 | Door: Klaas Leegwater


Als voorproefje op het bekerduel van tweedeklasser FC Aalsmeer over twee weken in Mijdrecht tegen svArgon ontmoetten beide clubs elkaar afgelopen zaterdag aan de Beethovenlaan voor een oefenwedstrijd. Tijdens lunchtijd bleek de eersteklasser een maatje te groot voor de ploeg van Ted Verdonkschot, het werd 1-4.

Voor Argon scoorde Giliano Eijken tweemaal. De 25-jarige buitenspeler kwam in het recente verleden twee seizoenen uit voor de Aalsmeerders en deed zijn oudteamgenoten zaterdagmiddag dus pijn. Eijken: "Altijd leuk om tegen je oude club te scoren. Het ging wel lekker, al zegt het allemaal nog niet zoveel. Het is maar een oefenwedstrijd, over twee weken is het serieuzer."

Moeilijke beginfase
FC Aalsmeer had het vooral in de eerste fase van de wedstrijd moeilijk en ontsnapte in het eerste kwartier aan een ruime achterstand. De flitsende start van Argon leverde alleen een treffer op van Giliano Eijken waarbij centrale verdediger Burak Sitil niet vrijuit ging door het leer bij het uitverdedigen simpel in te leveren.

Aalsmeer-aanvaller Mike Dam gaat over de knie. Foto: Ton van Eenennaam

Kort voor rust de 0-2 van de voet van Yannick van Doorn. Vlak na de pauze ging een fout van FC Aalsmeer-doelman Caril Heeren vooraf aan de 0-3. De goalie trapte over de bal heen waarna Marvin Samseer makkelijk profiteerde.

Een foutje van Aalsmeerder Axel Wendt leidde de 0-4 in, Eijken kreeg de bal aangespeeld en passeerde Heeren op fraaie wijze.

In de slotfase reddde Calvin Valies voor de thuisclub de eer. Via Daan Vanenman belandde de bal bij de flankspeler die het leer eenvoudig over de doellijn kon werken.

Aanstaande zaterdag spelen de roodgroenen het vierde oefenduel, opnieuw op eigen bodem tegen AFC za. Aanvang 14.30 uur.

Meer wedstrijdfoto's.

Calvin Valies red in het slot van de wedstrijd de eer voor FC Aalsmeer.   Foto: Ton van Eenennaam

Tekst: Klaas Leegwater
Foto's: Ton van Eenennaam

Reageer

Deel dit artikel: