Romano Baarsen scoorde vanmiddag tegen APWC de winnende treffer.   Archief-foto: Jaap Maars

Invaller Romano Baarsen kopt Aalsmeer op valreep naar winst

6-11-'22 20.30 uur | FCA-APWC 1-0 | Door: Klaas Leegwater

(Met audiofragment) Zondagderdeklasser Aalsmeer boekte vandaag de derde competitiewinst. De driepunter tegen APWC kwam pas op de valreep tot stand. Dertig seconden voor tijd kopte invaller Romano Baarsen de thuisclub op mooie wijze naar de 1-0 zege.

Met negen punten uit vijf duels bezetten de Aalsmeerder nu de vijfde positie in 3D. Koploper Abcoude blijft ongenaakbaar, de ploeg van oudAalsmeer-trainer Anthony Servinus veroverde uit zes duels de volle buit.

Gelijk op
FC Aalsmeer-APWC ging aardig gelijk op. Beide ploegen kregen een aantal kansen om voor rust de score te openen. Dave Leenders van de thuisploeg kreeg de 1-0 bijna in de schoot geworpen na zwak uitverdedigen van APWC, oog in oog met doelman Muratcan Erdogan liet de Aalsmeerspits de scoringskans lopen. De goalie plukte op het laatste moment de bal voor zijn voeten weg.

Aan de andere kant ontsnapte FC Aalsmeer aan een strafschop toen verdediger Jef van der Laarse aanvaller Sabri Erbil in de zestien vloerde. Scheidsrechter Dik Kortekaas zag er geen penalty in. Een paar minuten eerder zag Aalsmeer-doelman Sem van de Ridder een kopbal van APWC-spits Huseyin Teke een halve meter over de lat vliegen.

Winnende treffer
De thuisclub die wederom speelde in het 4-4-2 systeem met Dave Leenders en Jeroen Ezink als de twee diepste aanvallers met daaromheen de snelle Malick Lowe, had in de eerste helft het betere spel, maar ging rusten met 0-0.

Na de pauze bleef de wedstrijd gelijkwaardig, duidelijk was dat de ploeg die als eerste zou scoren hoogstwaarschijnlijk met de winst onder de arm zou gaan douchen. Die gedachte kwam uit, al was het wachten tot dertig seconden voor tijd dat de goal viel.

Aanvaller Lowe ontsnapte aan de rechterkant en trok de bal hoog voor op Romano Baarsen (foto). De invaller, die een paar minuten eerder nog pijnlijk op de hielen werd getrapt bij een uitbraak, timde uitstekend en kopte het leer prachtig in. De bal leek binnen te slaan bij de tweede paal, maar raakte het aluminium waarna de bal in het zijnet bij de eerste paal in de touwen belandde.

Vrijwel direct na de beslissende treffer floot de arbiter voor het einde van de wedstrijd. FC Aalsmeer sluit aan bij de subtop in 3D. "Als je die goal maakt in de laatste minuut is dat heel lekker," reageerde FC Aalsmeer-trainer Bas Groenveld.

Reactie FC Aalsmeer-trainer Bas Groenveld (dank aan RICK FM)

Opstelling FCA: Siem van de Ridder, Richard Melman, Mo Alaswad (Patrick Melman), Jef van der Laarse, Jesper Beelen, Joeri van de Schraaff, Jeremey Maas (Jayson van der Neut), Foston Conte, Jeroen Ezink (Romano Baarsen) en Dave Leenders (Lars Hulleman), Malick Lowe.