Aalsmeer-speler Jef van der Laarse in de rug van tegenstander.   Foto: Jaap Maars.

Binnen twaalf minuten vier goals om de oren, 'game over' voor Aalsmeer

13-11-'22 21.30 uur | FCAzon-Amsvorde 0-4 | Door: Klaas Leegwater

(Met audiofragment) Een bittere pil voor het zondagteam van FC Aalsmeer. Na een sterke serie, negen punten uit drie duels, kreeg de derdeklasser zondag op eigen terrein onder toepasselijke weersomstandigen een flink pak slaag van Amsvorde.

De ploeg uit Amersfoort sloeg vanaf twee minuten voor rust tot tien minuten in de tweede helft met vier treffers genadeloos hard toe. Met de 4-0 in de 55e minuut was het over en uit voor de roodgroenen die behoudens het puntenverlies met de vierde plek op de ranglijst geen schade oplopen.

In het eerste half uur zag niemand op het natte complex aan de Beethovenlaan de afstraffing aankomen. Ook FC Aalsmeer-trainer Bas Groenveld niet, zo vertelde hij na afloop aan Uithoornse radiostation Rick FM. "In het begin deden we het goed. Er werd hoog druk gezet en we kregen doelkansen. We waren de betere ploeg. Daarna zakte het bij mijn team in."

Richard Melman van FC Aalsmeer moet toekijken hoe doelman Kyle willemse de bal uit de lucht plukt.   Foto: Jaap Maars.

Toen tegen het rustsignaal de 0-1 viel door een doelpunt van Stijn Termeer leek er iets te knakken bij de Aalsmeerders, een oppepbeurt van Groenveld tijdens de thee had geen effect.

En toen heel kort na de pauze Monir Fakhar de 0-2 maakte voor de bezoekers gingen de hoofden bij de gastheren nog meer hangen. Amsvorde, vorig seizoen als tiende geëindigd in 3D, liep vervolgens in zes minuten weg naar 4-0. Dilly Hok A Hin scoorde twee keer.

"Dat het uiteindelijk maar 4-0 wordt mogen we onze handen voor dichtknijpen en onze keeper bedanken," reageerde Groenveld later.

Zo werd een mooie serie van FC Aalsmeer ruw beëindigd. Zeven gespeeld, met twaalf punten op de vierde positie in 3D. Amsvorde stijgt door de derde winstpartij naar de zesde plaats.

Vermeldingswaardig is nog dat bij de thuisclub in de tweede helft de jeugdige Ties Kleerebezem (18) zijn debuut in het eerste elftal maakte.

Amsvorde viert de 0-1 van aanvaller Stijn Termeer (zichtbaar tussen 10 en 16).   Foto: Jaap Maars.

Koploper Abcoude blijft het uitstekend doen. Nog zonder puntenverlies stevent de selectie van oudAalsmeertrainer Anthony Servinus op de eerste periodetitel af, hoewel nummer twee Ouderkerk met drie punten achterstand goed in het spoor blijft. Eerste periode in 3D gaat over twaalf duels.