Jeremy Maas van FC Aalsmeer in gevecht om de bal met speler van FC Abcoude.   Foto: Jaap Maars


Aalsmeer moet in slotfase uiteindelijk toch buigen voor Abcoude

5-3-'23 21.00 uur | FCA-Abcoude 0-1 | Door: Klaas Leegwater

Er hing lange tijd een sensatie in de lucht zondagmiddag op het sportterrein in Aalsmeer. FC Abcoude, met 39 punten uit 13 duels de ongenaakbare koploper in 3D, leek in de uitwedtrijd tegen de bloemendorpers tegen het eerste puntenverlies aan te lopen.

FC Aalsmeer, dat met een grote portie inzet en veel kunst- en vliegwerk en geluk lang stand kon houden moest tenslotte vijf minuten voor tijd buigen. Met een geweldige treffer van Dave Bouwers, halve omhaal uit een voorzet, stelde FC Abcoude in de 85e minuut de winst alsnog veilig.

De uiteindelijke winst voor de bezoekers was volkomen terecht. Met veel kwaliteit in de selectie was de ploeg van trainer Anthony Servinus zondag overduidelijk de bovenliggende partij tegen een thuisclub dat met veel werklust dus lange tijd op de been bleef.

Paal, lat en goed keeperswerk
Los van de danige weerstand die de Aalsmeerders tentoonspreiden zat het de lijstaanvoerder ook niet bepaald mee op het complex aan de Beethovenlaan. Drie keer paal of lat, een afgekeurd doelpunt, een paar keer een schot rakelings over of naast, en een aantal uitstekende reddingen van Aalsmeer-doelman Sem van de Ridder.

Offensief kon de thuisformatie daar heel weinig tegenover stellen. Het spitsenduo Dave Leenders en Malick Lowe lag goed aan banden en vanaf het middenveld kon spelverdeler Jeremy Maas nauwelijks voor input zorgen.

Lowe geblesseerd
Topscorer Lowe, zaterdag nog een klein kwartier actief in Oudewater met het zaterdagteam, moest in de rust afhaken met een enkelblessure. Zijn vervanger was Jeroen Ezink.

Aan het spelbeeld veranderde het niets in de tweede helft. FC Abcoude was oppermachtig maar kwam maar niet tot scoren. Tot dus vijf minuten voor tijd Bouwers uiteindelijk met een mooi doelpunt de driepunter voor de bezoekers binnenhaalde. Meer dan verdiend, alleen al op basis van werklust had je FC Aalsmeer graag een punt gegund.

"Net niet beloond"
"We zijn net niet beloond voor de inzet die we vandaag toonden tegen deze goede en slimme ploeg", vertelde na afloop FC Aalsmeer-trainer Bas Groenveld. "We hebben het net niet gered er een punt uit te slepen. Dat neemt niet weg dat ik heel trots ben op mijn spelers, ze hebben met heel veel passie gespeeld en er hard voor gevochten. Mijn complimenten."

Ondanks het verlies blijft FC Aalsmeer staan op de vierde positie op de ranglijst. Volgende week een vrij weekend, over twee weken spelen de Aalsmeerders op eigen veld tegen HWD.

Uitslagen/Stand 3A

Opstelling FCA: Sem van de Ridder, Jef van der Laarse, Finston Conte, Sten Piet (Nick Sluijs), Ryan van der Neut, Jesper Beelen (Romano Baarsen), Jason van der Neut, Joeri van de Schraaff, Jeremy Maas, Malick Lowe (Jeroen Ezink), Dave Leenders .

Tekst: Klaas Leegwater
Reactie FCA-trainer Groenveld: Rick FM

Reageer


Deel dit artikel: