Legmeervogels onderuit tegen EMN'21, "het was zwaar onder de maat"

9-10-'22 13.00 uur | EMN'21-LMV 2-0 | Door: Hans Heere

"Het was de gehele wedstrijd de jongens tegen de mannen. Wij waren de jongens en de tegenstanders waren de mannen. Mijn team is vandaag op dit aspect afgetroefd, het was zwaar onder de maat", aldus trainer Alain Hijman van Legmeervogels na afloop van het verloren duel (2-0) bij EMN'21.

Van deze woorden is weinig gelogen. Het was gewoon heel, heel matig wat Legmeervogels op het natuurgrasveld liet zien. Dat het slechts 2-0 is geworden is te danken aan doelman Anthony Acda. Vorige week tegen DoCoS was hij na een fout veelbesproken, nu wist hij met een aantal goede reddingen een grotere nederlaag te voorkomen.

Slap en balverlies
Vanaf de eerste minuut liep Legmeervogels in Roelofarendsveen achter de feiten aan. Ging slap de duels aan, waardoor veel balverlies ontstond.

Na 18 minuten kreeg EMM’21 een strafschop toegewezen nadat aanvaller Stijn Rietbroek overduidelijk naar beneden werd getrokken door Kenneth van der Nolk van Gogh. De penalty werd door David Vermeer van EMM’21 onberispelijk werd ingeschoten.

Legmeervogels wist in de eerste 45 minuten nauwelijks kansen te creëren. Een keer ging een kopbal van Jordi Holt voorlangs en een voorzet van Camiel schouten werd gemist.

Kansen Legmeervogels
In de beginfase van de tweede helft wist Legmeervogels al meer kansen te creëren als in de gehele eerste helft. Zo wordt een inzet van Erwin Smajic met een schitterende reactie door EMN-doelman Jari van Veen uit het doel geranseld. Ook Jordy Nieuwendijk, oog in oog met de sluitpost, kwam niet tot een treffer. Verder gingen er schoten van Legmeervogels over of naast het doel.

Na 20 minuten stopte het offensief van Legmeervogels en voerde de thuisclub weer de boventoon. In de 57ste minuut is de thuisclub op een eenvoudige manier op 2-0 gekomen. Job Mooren van de thuisclub haalt doeltreffend uit. Legmeervogels kreeg nog wel een aantal corners maar krijgt geen vervolg in een tegentreffer.

"Nadenken over reden"
Na ruim 90 minuten maakte scheidsrechter Jaap van Drunen een einde aan de lijdensweg voor Legmeervogels.

Trainer Alain Hijman was logischerwijs na afloop niet te spreken over het resultaat. "Na de zeperd van vorige week tegen DoCoS wilden we tegen EMN'21 iets rechtzetten. Daar heb ik weinig aanknopingspunten van gezien. Ik had vandaag een reactie verwacht. We moeten komende dagen maar eens goed gaan nadenken wat de reden was van deze slechte prestatie. Het wordt tijd dat we na twee nederlagen op rij wat anders gaan brengen."

Door Hans Heere (LMV)

Opstelling Legmeervogels: Anthony Acda, Jordi Holt (77.Nicolai Hooiveld), Mitchell Verschut, Delano Paskald, Kenneth vd Nolk van Gogh (46.Milan Spit), Jaimy de Block (Sven van Beek), Jasper Burgers, Camiel Schouten (Derk Streefkerk), Ruben Kalkman, Jordy Nieuwendijk (64.Derk Streefkerk), Erwin Smajic.