KDO-er Bart Hoving (rechts) in felle strijd om de bal.   Foto: Website DSOV

KDO pakt punt in Vijfhuizen, "heel goede eerste helft gespeeld"

7-11-'22 18.30 uur | DSOV-KDO 2-2 | Door: Klaas Leegwater

KDO dat de competitie niet florisant is begonnen heeft na de eerste winst vorige week tegen Atior zondagmiddag een punt behaald tegen DSOV (2-2). In Vijfhuizen kwam de ploeg van Edwin Reder twee keer op achterstand, maar wist de stand twee maal gelijk te trekken door doelpunten van Jesse Stange en Bart Hoving.

"De eerste helft was echt een van de beste helften die we tot nu toe gespeeld hebben," vertelde KDO-trainer na afloop tegen RICK FM. "DSOV is een team dat gezien hun kwaliteiten absoluut hoger hoort te staan dan de zesde positie op de ranglijst. Ze speelden goed, maar wij waren beter. Dat zei wel iets over ons niveau voor rust."

KDO moest echter bijna vanaf het begin flink aan de bak doordat de thuisclub al in de tweede minuut op voorsprong kwam door een doelpunt van Vince de Kwant die uit een hoekschop raak schoot.

Halverwege het eerste bedrijf kwam KDO, dat begon zonder spelbepaler Wessel Klein (disciplinair gestraft), op gelijke hoogte door een treffer van Jesse Stange die in één op één situatie zijn tegenstander eruit liep en keurig afrondde.

Koen Duijtshoff van DSOV torent hoog boven de verdedigers van KDO uit.   Foto: Website DSOV

Een ongelukkige handsbal bij een sliding van verdediger Timo Kas leverde DSOV kort voor rust een strafschop op. Vince de Kwant nam de taak op zich maar zag zijn inzet gekeerd worden door de goed reagerende KDO-doelman Raynor van der Weijden.

Aan het begin van de tweede helft een prima kans voor KDO-aanvaller Max van der Weijden, met zijn goed gerichte schot in de benedenhoek deed de roodwitter niets verkeerd, alleen de reactie van DSOV-doelman Bjorn Haggerty was uitstekend.

De goal viel wel aan de andere kant. Aanvaller Othman Lechkar soleerde fraai door de Kwakelse defensie en werd onreglementair gevloerd door een verdediger. De strak leidende scheidsrechter Bram de Meij wees opnieuw naar de stip.

Vince de Kwant kende geen twijfel na zijn eerdere misser vanaf elf meter en ging wederom achter de bal staan. Goalie Van der Weijden had De Kwant goed gelezen want hij ging opnieuw naar de goede hoek, maar de bal was zo hard geplaatst dat de sluitpost van KDO ditmaal kansloos was.

Othman Lechkar van DSOV is gevloerd, penalty beslist een fractie later scheidsrechter Bram de Meij.   Foto: Website DSOV

"Gelukkig gingen de kopjes toen niet hangen bij mijn spelers. Ze bleven gaan voor de 2-2", aldus Reder. Bart Hoving kon twee minuten na de 2-1 via een pass van Joeri Stange alleen op doelman Haggerty afgaan en schoof uit een lastige hoek knap de gelijkmaker binnen. Reder: "Die pass van Joeri was geweldig, een fantastische voetbeweging."

De trainer van KDO was content met het gelijkspel in Vijfhuizen. "Al met al tevreden tegen een ploeg waar zoveel kwaliteit en snelheid in zit. Vergeet dat ze uit de eerste klasse komen. Dit is een mooi punt, de jongens waren er na afloop in de kleedkamer dan ook blij mee."

RKDES na zes duels met vijf punten op de tiende positie.

Wedstrijdinfo: Rick FM en DSOV.

Uitslagen/Standen zondag 2B

KDO: Raynor van der Weijden, Mitchel Smits, Timo Kas, Menno Lingeman (Wessel Kleijn), Roy Verkaik, Erik Verbruggen, Sven Vlasman (Bjorn van der Knaap), Bart Hoving, Mathijs van Rijn (Max van der Weijden), Jesse Stange en Joeri Stange (Max Wessels).

Foto's: Website DSOV