Trainer Hijman na verlies: "Donderdag tegen RVC is een echte degradatiewedstrijd"

13-2-'22 12.00 uur | DoCoS-LMV 4-2 | Door: Klaas Leegwater

Twee weken geleden na de knappe winst bij RCL klonk Legmeervogelstrainer Alain Hijman nog zo optimistisch. "Nu dit niveau vasthouden, dan kunnen we gaan meedoen om de derde positie of de derde periodetitel."

Een halve maand later kan de Uithoornse tweedeklasser beter de ogen richten op de onderste regionen van de ranglijst, want met twee nederlagen op rij is Legmeervogels afgezakt naar de twaalfde positie en is het oppassen geblazen voor de formatie van Hijman.

Na de thuisnederlaag vorige week tegen hekkensluiter TAVV moest Legmeervogels afgelopen zaterdag ook bij het laag genoteerde DoCoS een verlies incasseren. Na een 2-1 voorsprong bij rust stapten de geelhemdem met een 4-2 nederlaag de bus voor de terugreis in.

Na rust regie thuisclub
In de eerste helft bogen de bezoekers een 1-0 achterstand om naar een voorsprong door twee doelpunten van Erwin Smajic. De 1-2 was nogal kolderiek doordat DoCoS-doelman Van Abswoude na een terugspeelbal vanwege een polletje over de bal heentrapte en Smajic profiteerde.

Na de pauze pakte de thuisclub duidelijk de regie, twee goals van Sipan Khalid zorgden voor de 3-2 tussenstand na ruim een uur voetballen. Daarna drong Legmeervogels wel aan, maar het was DoCoS dat profiteerde van de ruimte en via een counter de beslissende 4-2 op het scorebord bracht.

"Tegen RVC is een degradatieduel"
Trainer Hijman: "In de eerste helft hadden wij het heft in handen, maar na rust niet meer bij machte om mee te doen...mijn ploeg had geen enkele inbreng meer. Zeer teleurstellend dit verlies. De wrange conclusie is dat we de laatste twee duels onvoldoende thuis geven, vooral in de tweede helft."

Aanstaande donderdagavond speelt Legmeervogels op eigen terrein de inhaalwedstrijd tegen het eveneens laag genoteerde RVC'33. Hijman: "Dat wordt een echt degradatieduel."