Ondanks "fantastische wedstrijd" verliest KDO, ook nederlaag Aalsmeer

26-9-'22 12.30 uur | DIOS-KDO 2-1 | Door: Klaas Leegwater

KDO is de competitie begonnen met een 2-1 nederlaag tegen DIOS. Dat is een tegenvaller voor de Kwakelse tweedeklasser die vorig seizoen lang meedeed voor promotie naar de eerste klasse. Nieuwe trainer Edwin Reder had ondanks het verlies een "fantastische wedstrijd" van zijn ploeg gezien. "We waren alleen te onnauwkeurig in de afronding."

In Nieuw-Vennep kwam KDO na een kwartier spelen op achterstand doordat DIOS-aanvaller Ralph Noordam na een hoekschop veel alerter reageerde dan de defensie bij de bezoekers.

Blessuregolf keepers
De Kwakelaars, die te kampen hebben met veel geblesseerde keepers en daarom Jesper Oudshoorn half fit onder de lat moest plaatsnemen, kwamen zes minuten voor het pauzesignaal verdiend op gelijke hoogte. Na een hoge voorzet kopte Sven Vlasman uitstekend terug in de doelmond waar Timo Kas klaarstond het leer met het hoofd binnen te knikken.

KDO, dat dit seizoen het 75-jarig bestaan viert, ging met een domper de rust in. Wederom uit een hoekschop reageerde de verdediging niet scherp, DIOS profiteerde met een score van Milan van de Keer.

Kansen KDO
In de tweede helft een aandringend KDO dat goede kansen kreeg de stand opnieuw gelijk te trekken. Evenals de defensie toonde de aanvalsline van de roodwitten deze middag niet genoeg scherpte. Het bleef tegen de verhouding in 2-1 voor de thuisclub.

"We hebben een fantastische wedstrijd gespeeld, dit resultaat is daarom heel zuur," reageerde na afloop KDO-trainer Edwin Reder. "Eigenlijk deed mijn team alles goed. De organisatie, het aantal kansen, de beleving klopten allemaal prima. Alleen was mijn elftal onnauwkeurig in de afronding, bijvoorbeeld kort na rust kregen we drie opgelegde doelkansen."

De nieuwe oefenmeester van KDO vervolgt: "In het verdere verloop van de tweede helft waren we constant in de aanval met tegen het einde weer uitstekende kansen. Dat die 2-2 niet valt is heel jammer. We hebben tien doelkansen gehad, DIOS twee halve waaruit ze tweemaal scoren. Dat maakte vandaag het verschil, we hebben onzelf niet beloond."

Bron verslag: Radio RICK FM

Uitslagen/Standen zondag 2B

Ook verlies FC Aalsmeer
Het zondagteam van FC Aalsmeer moest in de eerste competitiewedstrijd eveneens een nederlaag slikken. In Utrecht tegen PVC werd het 3-1.

In de eerste helft hadden de roodgroenen veel moeite gevaar te stichten voor het vijandelijk doel, aan de andere kant moet het elftal van Bas Groenveld wel een tegentreffer incasseren.

In het begin van het tweede bedrijf ontwikkelde FC Aalsmeer meer druk, de doelkansen die daaruit voortkwamen werden niet benut. PVC wist wel goed met de mogelijkheden om te gaan, de thuisclub liep uit naar 3-0.

In de slotfase redde Mo Alaswad de eer voor de Aalsmeerders dat aanstaande zondag Taurus aan de Beethovenlaan ontvangt.