RKDES verslaat ongeïnspireerd Aalsmeer in oefenduel

18-2-2023 19.30 uur | RKDES-FCA 3-1 | Door: Klaas Leegwater

Titelkandidaat FC Aalsmeer had voor zaterdagmiddag een oefenduel ingepland maar had er duidelijk weinig zin in. De tweedeklasser die de laatste weken zo goed op dreef is sloeg een flater in Kudelstaart tegen derdeklasser RKDES. De roodzwarten waren de ongeïnspireerde Aalsmeerders makkelijk de baas met 3-1.

In eigen huis kwamen de Kudelstaarters in de eerste helft op 1-0 voorsprong door een doelpunt van aanvoerder Roy Endhoven. Nog voor de pauze zorgde Ruben Onderwater voor de 2-0 tegen de matte roodgroenen waar topschutter Luke Vahle negentig minuten op de bank bleef zitten.

Verschil naar drie treffers
FC Aalsmeer, koploper in 2D en dat in Kudelstaart met bijna de volledigde A-selectie aantrad, kwam in het tweede bedrijf zelfs op 3-0 achterstand door een treffer van Mike van den Bergen.

Tegen het einde van de wedstrijd bepaalde Aalsmeerder Steyn Bol de eindstand op 3-1. "Wij zaten er veel feller op dan FC Aalsmeer, onze winst was zeker verdiend," vertelde na afloop RKDES-trainer Raymond de Jong.

Concurrent periodetitel verliest
FC Aalsmeer liep dus zaterdag een kater op, maar zag in de competitie wel concurrent voor de tweede periodetitel Kagia op eigen veld met 3-2 verliezen van het laag genoteerde DoCoS. Over twee weken hervat FC Aalsmeer de competitie tegen andere concurrent FC Oudewater.