Verlenging contract Verdonkschot en Groenveld

9-2-2023 21.30 uur | Contractverlenging | Door: Klaas Leegwater

FC Aalsmeer en de hoofdtrainers van de zaterdag- en zondagselectie zijn donderdagavond contractverlenging overeengekomen. Ted Verdonkschot en Bas Groenveld hebben voor een jaar bijgetekend.

Op de clubwebsite meldt het Aalsmeer-bestuur bijzonder tevreden te zijn over de inbreng van van beide hoofdtrainers. "We hebben het volste vertrouwen in hun werkwijze. Bovendien ziet het bestuur een duidelijke chemie in de samenwerking tussen beide selectieteams en hun staf."

Tweede seizoen
Verdonkschot is bezig met zijn tweede seizoen bij de Aalsmeerders. In zijn eerste jaar eindigde de oefenmeester met zijn selectie op de derde positie. In de nacompetitie voor promotie werd de tweedeklasser uitgeschakeld.

Dit seizoen konden de roodgroenen met een aantal versterkingen de grote verwachtingen, de favorietenrol voor de titel, nog niet waarmaken. In de eerste competitiehelft werden negentien verliespunten geleden, dat leverde tijdens de winterstop een teleurstellende positie op in de middenmoot.

Goede spoor lijkt gevonden
De laatste twee duels lijkt FC Aalsmeer met twee winstpartijen op rij tegen TAVV en leider ESTO het juiste spoor gevonden te hebben.

Verschil met koploper FC Oudewater is twee punten. Samen met zeven, acht andere teams die allen dicht bij elkaar staan op de ranglijst gaat Verdonkschot met zijn formatie vol de strijd aan voor de titel.

Aanstaande zaterdag speelt FC Aalsmeer thuis tegen ASC.

Boven verwachting
Bas Groenveld presteert in zijn eerste seizoen als hoofdtrainer van de zondagselectie boven verwachting. De derdeklasser die de laatste seizoenen veelal in de onderste regionen bivakkeerde draait momenteel met een aantal jeugdige talenten en door de komst van snelle aanvaller Milack Lowe mee in de top vier van 3D.

Inmiddels zes overwinningen geboekt doet Groenveld, voorheen jeugdtrainer bij de roodgroenen, straks met zijn ploeg wellicht een gooi naar een plek in de nacompetitie.

Foto ondertekening contract vlnr: Bas Groenveld, bestuurslid Elly Zekveld en Ted Verdonkschot. (foto FC Aalsmeer)

Reageer


Deel dit artikel: