Sportkantines mogen waarschijnlijk op 1 juli open

27-5-'20, 19.00 | Clubhuis open | Door: Klaas Leegwater

De sportkantines kunnen, mits de controle over het coronavirus gehandhaafd blijft, per 1 juli weer open. Dat heeft minister-president Mark Rutte woensdagavond bekend gemaakt. De maatregelen zouden aanvankelijk tot 1 september van kracht zijn.

Sportkantines zijn voor veel sportverenigingen een grote bron van inkomsten. Ook sportscholen, sauna’s en casino’s kunnen mogelijk per 1 juli weer open. Een week voor 1 juli worden de maatregelen bekrachtigd. "Maar alleen als tegen die tijd blijkt dat het echt kan”, zegt premier Rutte

De meeste clubs in regio Aalsmeer zullen juist vanaf juli de sportparken een periode sluiten vanwege de zomerstop. Recent hebben de regioteams voor een aantal weken de training weer opgepakt.

Mogelijk dat in een later stadium door de regering wordt besloten dat vanaf september toch publiek onder voorwaarden bij de amateurwedstrijden aanwezig mag zijn.

Wanneer de beker- en reguliere competitie precies worden gestart is nog onbekend. De KNVB zal binnenkort een plan hieromtrent presenteren.

Tekst: Klaas Leegwater

Reageer


Deel dit artikel:
Volg VIA op:


Content Business Club FCA:


Michel Wiesener van Drinkwaterspecialist BV
Lid van de Businessclub Michel Wiesener van Drinkwaterspecialist BV stelt zich voor.
Lees verder...
Laatste wedstrijdvideo:


FCA-CSW 1-0Tegenstanders van

 

  Amvj
Arsenal
Csw
DVVA
EDO
HBOK
J Holland
Marken
Nita
OSV
Purmersteijn
Zaandam
Zandvoort
Aalsmeer

Uitslagen/Standen