RKDES richt zich na nederlaag op 'toetje', erehaag en monsterzege voor Legmeervogels

19-5-'24, 12.00 uur | Regiovoetbal | Door: Klaas Leegwater

RKDES heeft de afgelopen weken de kans laten liggen de deur naar de tweede klasse wagenwijd open te zetten. De opgave om eerst TAVV (2-2) en afgelopen zaterdag BSC'68 (1-0) op een zijspoor te zetten en daarmee titelconcurrent Koudekerk van de eerste plaats in 3A te stoten is te zwaar gebleken.

Lijstaanvoerder Koudekerk maakte tegen Altior ternauwernood geen fout (4-3), en heeft volgende week aan een gelijkspel bij RVC'33 genoeg voor het kampioenschap.

De leider heeft een veel beter doelsaldo (+30) dan nummer twee BSC'68 (+11) dat op twee punten achterstand staat. Alleen bij verlies van de koploper in Reeuwijk komt BSC'68 en mogelijk ook RKDES (bij dikke winst op Zwammerdam) weer in beeld voor rechtstreekse promotie.

Een overwinning volgende week tijdens de laatste speelronde leveren de Kudelstaarters sowieso een toegangsbewijs voor de nacompetitie op als winnaar van de derde periode. Bij een remise of nederlaag is de ploeg van De Jong afhankelijk van de andere resultaten, met name van ESTO dat in de derde periode in puntenaantal op gelijke hoogte staat met RKDES.

Na uur op achterstand
RKDES kwam in Benthuizen na ongeveer uur spelen op achterstand. Na een hoekschop van de bezoekers stond het verdedigend niet goed bij de roodzwarten. BSC-aanvaller Joep van Straalen profiteerde. "We stonden met teveel mensen voor de bal, niet goed in de organisatie", vertelde De Jong na afloop tegen Rick FM.

Met verse spelers en een tactische omzetting probeerde De Jong in het laatste half uur zijn ploeg aan te zetten tot een groot offensief. Aanvoerder Roy Endhoven kreeg een uitstekende mogelijkheid, en ook de paal stond een keer in de weg.

Merkwaardig was na een voorzet een hard schot van een BSC-verdediger op zijn eigen doel. Sluitpost Levi Tuijt redde voortreffelijk. Het bleef bij 1-0. De Jong: "De bal wilde er niet in, we hebben alles geprobeerd. Het mocht vandaag niet zo zijn."

De Jong, die graag afscheid van RKDES wil nemen met promotie naar de tweede klasse, zal hopen dat zijn ploeg volgende week in Kudelstaart door winst op nummer 9 Zwammerdam, dat strijdt voor ontsnapping aan nacompetitievoetbal, een driepunter gaat boeken en daarmee het 'toetje' veiligstelt.

Uitslagen/Stand 3A

Eerbetoon voor Legmeervogels
Voor het vorige week gepromoveerde Legmeervogels wachtte zaterdag in Weesp een mooi eerbetoon van de thuisclub. Langs een erehaag betrad de kampioen het veld om vervolgens FC Weesp alle hoeken en gaten te laten zien.

Met maar liefst 8-0 werden de gastheren, reeds gedegradeerd naar de vierde klasse, op een monsterverlies 'getrakteerd'. Het leverde Legmeervogels tevens de tweede periodetitel op die automatisch doorschuift naar Amstelveen Heemraad.

De wedstrijd stond voor de Uithoornse formatie vooral in het teken van het afscheid van Jordi Holt. De speler kreeg van trainer Honsbeek in Weesp veel speeltijd toebedeeld. Bekroning voor Holt was zijn doelpunt tien minuten na rust, de 4-0 uit een strafschop.

Andere doelpuntenmakers waren Mervin Hansen, Raoul Tjong-A-Tjoe (2x), Alex van Luyn (2x) Youri Habing, en Mitchell Verschut.

In 3B is het uitgespeelde Amstelveen Heemraad dus verzekerd van deelname aan de nacompetitie. Volgende week op de laatste speeldag hebben nog vijf teams kans op het tweede en derde ticket.

FC Weesp en sv Hoofddorp zijn gedegradeerd. Legmeervogels sluit over zeven dagen de competitie af met een thuiswedstrijd tegen Buitenveldert dat vol gas zal geven voor een intreebewijs nacompetitie.


Tekst: Klaas Leegwater
Reactie trainer: RICK FM

Reageer


Deel dit artikel: