Michal Kocon eist al vroeg in seizoen hoofdrol op.

Hoofdrol Michal Kocon, achtklapper RKDES

6-9-'21 10.00 uur | Bekerduels in regio | Door: Klaas Leegwater

Michal Kocon eist al vroeg in het seizoen een hoofdrol op, de Poolse centrumspits van zondagderdeklasser FC Aalsmeer was in Utrecht tijdens de 4-1 bekerwinst tegen Zwaluwen bij alle treffers van de roodgroenen betrokken.

In de 20e minuut kwam de ploeg van Peter Neuvel op 1-0 voorsprong, na een overtreding op Kocon in het strafschopgebied ging de spits zelf achter de elfmetertrap staan om zijn team vervolgens aan de leiding te brengen.

Zwaluwen Utrecht was even aangedaan, toch slaagde de thuisclub erin een kwartier later de gelijkmaker op het bord te zetten.

Na de pauze zette het goede spel van Kocon opnieuw de toon. De bijna 34-jarige aanvaller, voor het tweede seizoen eveneens in de functie van assistenttrainer, passeerde drie man en gaf loepzuiver voor op Sten Piet die de bal keurig binnenschoof.

Ook bij de derde Aalsmeerse treffer was Kocon betrokken. Na een mooie actie zag de spits, in het recente verleden een aantal jaren actief bij de zaterdagselectie, de bal uit zijn schot gestopt worden door de doelman waarna Bram Vaneman klaarstond om in de rebound binnen te tikken.

Kocon rondde zijn sterke rol in Utrecht af met zijn tweede treffer, vlak voor tijd scoorde de centrumaanvaller de 1-4. Zondag speelt FC Aalsmeer thuisduel tegen Nautilus.

Achtklapper RKDES
Eveneens in Utrecht haalde RKDES fors uit met de 8-3 zege op zwakke vijfdeklasser DHSC. Voor rust scoorde Lennart Kok en Mike van de Bergen voor de Kudelstaarters.In de tweede helft schoot Rick Verkuijl (2x), Laurens van der Scheur en de teruggekeerde aanvaller Indy van der Koert (CSW) driemaal raak. Aanstaande zondag is aan de Wim Kan Dreef Sporting '70 de tegenstander.

Verlies KDO, winst Legmeervogels
Tweedeklasser Nieuw Utrecht was de gastheer van KDO. De Kwakelaars verloren met 1-0, de eindstand was al bij rust bereikt. KDO had het in de eerste helft moeilijk, pas in het tweede bedrijf kwamen de bezoekers meer los en kregen een paar kansen op de gelijkmaker.

Onder meer was er na de pauze een grote mogelijkheid voor aanvaller Mathijs van Rijn en een knal tegen onderkant lat van Max van der Weijden. Een treffer van Sven Vlasman werd afgekeurd, de grensrechter vlagde dat de bal bij de voorzet de achterlijn had gepasseerd. Aanstaande zaterdag 17.00 ontvangt KDO aan de Vuurlijn FC Breukelen.

Eersteklasser Legmeervogels versloeg op eigen veld tweedeklasser FC Weesp met 4-2. Het was voor de formatie van Ton Pronk de eerste winst sinds de start van de voorbereiding. De Uithoornse ploeg kwam eerst met 2-0 achter maar trok daarna de zaak recht door doelpunten van Jerry Osei, Sven van Beek en twee keer Stan Tjassens. Zaterdagmiddag de bekerderby tegen FC Aalsmeer (14.30 uur).

Tenslotte speelde RODA'23 2-2 gelijk tegen SV Spartanen. De Bovenkerkers kwamen eerst op voorsprong door een doelpunt van Quint Piris, waarna de bezoekers de stand ombogen naar 1-2. Uiteindelijk wist RODA'23 er een remise uit te halen door een treffer van Rezgar Kasim.