Legmeervogels en RODA'23 bekeren verder, KDO uitgeschakeld

Wisselende resultaten voor de regioclubs die dinsdagavond in actie kwamen tijdens de eerste knock-outronde van de districtsbeker. Legmeervogels en RODA'23 wonnen hun wedstrijd simpel en stromen door naar de tweede ronde, KDO werd uitgeschakeld en SCW won na strafschoppen.

23-10-'19 05.00 | Districtsbeker | Door: Klaas Leegwater

Altijd 50 procent korting op montage van onderdelen icm onderhoudsbeurt. Zwarteweg 21, Aalsmeer.

Uithoornse eersteklasser Legmeervogels had een makkelijke avond in Beverwijk waar derdeklasser DEM met 3-1 werd verslagen. De bezoekers kwamen halverwege de eerste helft eerst op 1-0 achterstand maar nog voor het pauzesignaal klonk trokken de geelblauwen de stand gelijk, Yorick van der Deijl was de doelpuntenmaker.

In het tweede bedrijf een veel sterker Legmeervogels dat legio kansen kreeg op een grote score. Van de vele kansen werden er slechts twee benut, Jasper Burgers en Regilio Kranenburg vonden het doelnet. Over de goal van Burgers was enige discussie, bal wel of niet over de doellijn. Scheidsrechter De Waal wees naar het midden.

Ruim verlies KDO
Legmeervogels dus in de koker voor de loting van de tweede ronde. Buurman KDO kon het in Amsterdam niet bolwerken tegen eersteklasser WV-HEDW. De Kwakelaars, die een aantal spelers rust gaven (oa aanvaller Mathijs van Rijn), kwamen wel vroeg in de wedstrijd op voorsprong door een mooi doelpunt (lob) van Niels Ruhe.

Vanaf dat moment schakelde WV-HEDW een tandje bij en liep vooral in de tweede helft over de roodwitten, die onderaan in 2B staan, heen. Na een 2-1 ruststand, tweemaal Joost Heij, schoot Tim Correia de thuisclub met twee treffers naar 4-1.

Noud Schartman, vorig seizoen nog in het shirt van Legmeervogels, en Danny Blom bepaalden de eindstand op 6-1. Vermeldingswaardig is dat tien minuten voor tijd aanvaller Jesse Stange bij KDO na een langdurige afwezigheid zijn rentree maakte binnen de lijnen.

Dikke winst RODA'23
Bijna met dezelfde cijfers haalde tweedeklasser RODA'23 in Bovenkerk uit tegen SC Buitenveldert. De thuisclub liep door doelpunten van Ocean Coesel (2), Augustine Yeboah (2), Orlande van Wort en Tex Koster simpel weg naar een zeer comfortabele 6-0.

Tegen het einde deed SC Buitenverdert, nummer drie op de ranglijst in 3B, met twee goals iets terug. Met de 6-2 eindstand een iets dragelijker aanzien voor de ploeg van Tijn Hammer. Voor de thuisclub een mooie opwarmer richting het duel zondag in Badhoevedorp tegen het hoog genoteerde en ongeslagen Pancratius.

SCW na penalty's verder
Zaterdagderdeklasser SCW plaatste zich ook voor de tweede ronde, al ging dat met veel moeite. Bij De Meer (zon 3C) kwamen de Rijsenhouters op slag van rust op 0-1 achterstand. Pas in de allerlaatste speelminuut slaagde SCW erin langszij te komen.

Met een psychologische voorsprong begonnen de bezoekers aan de noodzakelijk serie strafschoppen. Daarin toonde de formatie van Ardon de Waard zich de meerdere over De Meer. SCW nipt naar de tweede ronde.

Zaterdag- en zondagteam van FC Aalsmeer en het Kudelstaartse RKDES werden in de districtsbeker tijdens de voorronde uitgeschakeld.