Aalsmeer-aanvaller Lennard Eijsvogels schuift de 0-1 tegen Batavia'90 binnen.   Foto: Ton van Eenennaam


Eijsvogels betaalt vertrouwen uit met drie goals in Lelystad

18-11-'23, 20.00 uur | Batavia'90-FCA 0-3 | Door: Klaas Leegwater


FC Aalsmeer blijft het als promovendus in de eerste klasse opvallend goed doen. Vanmiddag in Lelystad boekte de formatie van Ted Verdonkschot met de eenvoudige 3-0 overwinning op Batavia'90 alweer de vijfde competitiezege in zeven duels.

Het brengt de roodgroenen die dinsdagavond aantreden voor de beker in Heiloo steviger op de tweede plek in 1B, afstand tot leider BFC blijft twee punten. De bloemendorpers gaan volop meedoen voor de eerste periode (12 duels).

Lennard Eijsvogels
Gevierde man bij de bezoekers in het kletsnatte Lelystad was zonder enige twijfel aanvaller Lennard Eijsvogels die met drie goals de gehele Aalsmeerse productie voor zijn rekening nam. De buitenspeler, overgekomen van Koninklijke HFC, was deze competitie nog niet zo succesvol als zaterdagmiddag op het dunbevolkte sportpark Doggersbank.

De 21-jarige Eijsvogels verrichtte in voorgaande wedstrijden zijn werk, voerde zijn verdedigende taken uit, maar was op zijn zachtst gezegd nogal ongelukkig bij vooral de afronding. De aanvaller, die de concurrentiestrijd na het plotselinge afscheid van Calvin Valies moest aangaan met Malick Lowe, behield het vertrouwen van Verdonkschot.

Snelle voorsprong
Dat vertrouwen betaalde zich in Lelystad uit met drie doelpunten waarvan de eerste al kon worden opgeschreven na vier minuten voetballen. Via verschillende schijven lag de bal opeens voor de voeten van Eijsvogels die van dichtbij in vrije positie doelman Quiten van de Graaf passeerde.

Twee minuten daarna bijna de 0-2, Van de Graaf liet zich echter niet verrassen door het lobje van Luke Vahle. Tot een kwartier voor rust was het spel van Batavia'90, dat vooraf gezien werd als kampioenskandidaat maar met een zesde positie dit nog niet kan waarmaken, nauwelijks dreigend.

Redding Van Wandelen
Kort tegen de pauze drong de thuisclub meer aan en moest doelman Marijn van Wandelen driemaal zijn kwaliteiten etaleren. Zijn redding op een kopbal van dichtbij, net onder de lat weggetikk, en zijn safe in de bovenhoek na een vrije trap van Anthony Berenstein waren knap. Weer een plusje erbij in de notitieboekjes van geïnteresseerde clubs.

Nog voor de thee werd ingeschonken bepaalde Eijsvogels de pauzestand op 0-2. FC Aalsmeer, dat in de omschakeling veel ruimte kreeg, onsnapte over de rechterkant waar Luke Vahle met een lage voorzet Eijsvogels bereikte. Eerst gekeerd door Van de Graaf knalde de aanvaller in tweede instantie wel binnen.

Vier wissels geen effect
De verwachte stormloop kort na rust van Batavia'90 bleef uit, ook de inbreng door trainer Michel van Oostrum van in één keer vier verse krachten zorgden voor weinig effect bij de thuisploeg. De voorsprong kwam voor FC Aalsmeer in de wedstrijd die werd geleid door drie officials van de KNVB geen moment in gevaar.

En toen twaalf minuten voor tijd Eijsvogels, handig door het centrum bediend door Teun Pletting, de 0-3 onder het lichaam van Van der Graaf schoof was de wedstrijd definitief beslist.

Lennard Eijsvogels (12) heeft de 0-3 aangetekend en gaat aangever Teun Pletting bedanken.   Foto: Ton van Eenennaam

De 0-3 had 0-4 moeten zijn. Dylan Nieuwendijk ontdeed zich kort tegen de achterlijn knap van zijn tegenstander, maar in plaats van de bal in de voeten te geven van de geheel vrijstaande Vahle koos Nieuwendijk voor eigen succes vanuit een moeilijke hoek. Zijn inzet ging voorlangs, tot ergernis van clubtopscorer Vahle.

Rentree spelers
De misser van Nieuwendijk was even later snel vergeten op het moment dat het laatste fluitsignaal klonk. FC Aalsmeer wederom met drie punten de kleedkamer in en een mooie stevige tweede plek op de ranglijst. Voorlopig gaat het crecendo met de bloemendorpers als promovendus.

Een opsteker voor Verdonkschot was naast de driepunter dat de langdurig geblesseerde spelers Mike Vreekamp, Thomas Bakker, Giliano Eijken en Oliver Rifai kort voor tijd hun rentree maakten binnen de lijnen.

In de tweede ronde van de districtbeker (knock-outfase) speelt FC Aalsmeer dinsdagavond 20.00 uur in Heiloo tegen De Foresters. En aanstaande zaterdag thuiswedstrijd tegen Victoria.

Bekijk hier serie wedstrijdfoto's van Batavia'90-FC Aalsmeer.

Lennard Eijsvogels op weg na de kleedkamer nadat de winst en zijn drie goals in de boeken staan.   Foto: Ton van Eenennaam

Opstelling FCA: Marijn van Wandelen, Djamai Werkzam, Steyn Bol, Teun Pletting, Mark Ruessink (Oliver Rifay), Axel Wendt, Dylan Nieuwendijk (Giliano Eijken), Daan Vaneman , Lennard Eijsvogels (Thomas Bakker), Luke Vahle en Ludnardo Schoop (Mike Vreekamp).

Scheidsrechter: Badr Benlamkaddem uit Amsterdam.
Grensrechters: Sarwan Gajadien en Ids Gerritsma.
Toeschouwers: 75

Uitslagen/Standen 1B

Reageer

Advertentie:

TEAMBUILDING MENU bij Restaurant-Grandcafé Centennial. Meer info: info@centennial.nl


Deel dit artikel: