Middenvelder Axel Wendt stapt over naar Aalsmeer


9-3-'21 12.00 uur | Speler Alex Wendt | Door: Klaas Leegwater

Een week nadat bekend werd dat FC Aalsmeer aanvaller Thierry van der Kooye heeft binnengehaald is de tweedeklasser opnieuw actief geweest op de 'spelersmarkt'. Begin deze week slaagden de bloemendorpers erin om vanaf volgend seizoen Axel Wendt aan zich te binden.

Wendt komt over van hoofdklasser FC Rijnvogels en was bij de club uit Katwijk één seizoen actief. De 24-jarige voetballer speelde vanaf zijn jeugd bij VV Noordwijk en stroomde bij die club ook door naar de hoofdmacht. In 2012 maakte Wendt in de jeugd voor een seizoen een tussenstop bij ADO.

Bij VV Noordwijk speelde Wendt voornamelijk op het middenveld, centraal of in een 4-4-2 systeem als verdedigende middenvelder. In zijn laatste seioen bij de club uit de 2e Divisie kreeg Wendt minder speelminuten toebedeeld waarna hij naar FC Rijnvogels verhuisde.

Maar ook op De Kooltuin wist Wendt dit seizoen geen basisplaats te veroveren. In de afgebroken competitie kreeg de nieuwe speler van FC Aalsmeer in de vijf gespeelde duels geen enkele keer een plek bij de eerste elf toebedeeld. Reden voor Wendt om het vizier komend seizoen iets noordelijker te richten.

In november 2017 op 20-jarige leeftijd liep Wendt tijdens een bekerduel met VV Noordwijk een ernstige blessure op. Gescheurde kruisbanden hielden hem bijna een jaar uit de roulatie. De redactie van de voetbalsite Voetbal in de Bollenstreek sprak Wendt uitvoerig na zijn revalidatie.


Tekst: Klaas Leegwater
Foto: VV Noordwijk

Reageer

Deel dit artikel: