Michal Kocon viert terugkeer in Aalsmeer-shirt met vijfklapper

Michal Kocon heeft zich direct laten gelden. Twee jaar geleden nam de de Poolse spits afscheid bij de roodgroenen van selectievoetbal op zaterdag. Vorig seizoen een keer geproefd aan het niveau op zondag heeft de centrale aanvaller voor komend seizoen definitief het FC Aalsmeer-shirt weer aangetrokken. De rentree op de velden vierde Kocon met een vijfklapper in Amsterdam tijdens het eerste bekerduel van het zondagteam dat tevens een aantal andere nieuwe gezichten telde. Resultaat: 7-5 winst tegen vierdeklasser Atletico Club.

31-8-'20 14.00 uur | Atletico-FCA 5-7 | Door: Klaas Leegwater

Het zondagteam van FC Aalsmeer is de strijd om de districtsbeker goed begonnen met een overwinning op Atletico Club Amsterdam. Op sportpark De Eendracht vielen zondagmiddag maar liefst twaalf doelpunten (5-7). Of deze korfbaluitslag de verdienste was van de kwaliteit van de aanvallers of het niveau van de verdedigers bij beide partijen laat onze correspondent half in het midden.

De roodgroenen die dit seizoen maar één selectieteam op de been kunnen brengen en zich dus niet veel afwezigen (blessures/schorsingen/vakantie) in de spelersgroep kunnen veroorloven kwamen na een kwartier op achterstand na een overtreding in de zestienmeter van verdediger David Godzina, nieuw in de selectie van trainer Peter Neuvel. De penalty werd benut, nieuwe doelman Robert-Jan van Leeuwen was kansloos.

Michal Kocon gaat los
Vijf minuten later prima aanval over de linkerkant van de bezoekers waar nieuwkomer Romano Baarsen (Sporting Martinus) spits Michal Kocon prima bediende. De Poolse aanvaller, twee jaar geleden nog in de spits bij de zaterdagformatie, bracht FC Aalsmeer op behendige wijze naast Atletico Club. Nog geen honderd seconden daarna zette Chance Meeuwis (Sporting Martinus), prima aangespeeld door Remi Pasternak, de bezoekers op voorsprong.

In de 32e minuut kopte Nick Sluijs FC Aalsmeer op 1-3, acht minuten later gevolgd door de 2-3 van de thuisclub. Opnieuw Kocon was verantwoordelijk voor de 2-4. De centrumaanvaller van de roodgroenen stak zondagmiddag uitstekend in vorm, ook na rust ging de Poolse voetballer door met scoren.

Vooral op snelheid speelde Kocon zich constant goed vrij in de ruimte en als dan de steekspass ook op maat is kan de spits zich uitleven met doelpunten maken. Kocon schoot zondag totaal vijfmaal raak. Tussendoor gaf Atletico Club wat tegengas door in de tweede helft nog driemaal het net te vinden. Maar tegen de explosieve Kocon was weinig in te brengen. 5-7.

Met medewerking van Peter Springintveld.