In de slotfase van Arsenal-FC Aalsmeer dook invaller Eder Delgado regelmatig op voor het doel van de Amsterdammers. Hier is doelman Roemer Gerdes hem de baas.   (foto: Ton van Eenennaam)


Voorlopig nog vallen en opstaan voor verliezend Aalsmeer

6-10-'19 10.30 | Arsenal-FCA 2-1 | Door: Klaas Leegwater

Het draait nog niet bij FC Aalsmeer. De tweedeklasser, met andermaal een aantal spelers in de lappenmand, heeft vooral in offensief opzicht moeite zich te laten gelden.
Zaterdagmiddag leden de roodgroenen, gadegeslagen door de eind vorig seizoen ontslagen Cor van Garderen, in een zeer matig duel de eerste competitienederlaag, asv Arsenal was in Amsterdam met de beslissende treffer ver in blessuretijd de gelukkige winnaar (2-1).

"Het was een gekke, rare wedstrijd", vertelt FC Aalsmeer-trainer Jesse Donker. "Tot een kwartier voor tijd speelden we echt slecht, zo matig heb ik mijn ploeg dit seizoen nog niet gezien. Vanaf het moment dat we op achterstand kwamen gingen we pas voetballen, gooide mijn team de schroom van zich af en had ik niet vreemd opgekeken als we nog hadden gewonnen. Dat hing echt in de lucht."

Eerste kans
Het liep dus anders af voor de roodgroenen. Na een dik uur voetballen dat gekenmerkt werd als een slaapwekkende vertoning waarbij werkelijk niets gebeurde was de eerste kans van de wedstrijd rond de 70e minuut voor Jordy de Groot.

De doelpoging van de Aalsmeer-speler mislukte waarna de thuisclub op haar beurt de eerste mogelijkheid even later wel benutte. Donker: "Balverlies en daarna stond de defensie tegenover een overtal, het werd goed uitgespeeld door Arsenal."

Door de tegentreffer werden de bloemendorpers eindelijk wakkergeschud. "Opeens durfden ze wel te voetballen, was er meer dreiging en kwamen er kansen", verklaart Donker die zag hoe zijn formatie in de 82e minuut op gelijke hoogte kwam.

Na een overtreding in het zestienmetergebied op Thomas Steinhart joeg Burak Sitil uit de toegekende strafschop de bal in de touwen. Donker: "De penalty leek op een goedmakertje, kort daarvoor weigerde de scheidsrechter te fluiten na een duidelijke handsbal in de zestien."

Aanvaller Thomas Steinhart van FC Aalsmeer wordt aangepakt door verdediger van Arsenal. Strafschop besloot scheidsrechter Bogards.   (foto: Ton van Eenennaam)

FC Aalsmeer ging na de gelijkmaker op jacht naar de winst, bij een aantal pogingen ontbrak de rust bij de aanvallers en ook doelman Roemer Gerdes van Arsenal toonde daarbij zijn klasse.

Bij een uitbraak van de thuisploeg in de 95e minuut greep het team van trainer Imro Wielkens onverwacht de winst. De Groot raakte een paar meter buiten het strafschopgebied de bal kwijt, het leer kwam terecht bij aanvaller Tyrell Perri die doelman Giovanni Santangelo met een strak schot passeerde.

"Stap terug"
"Dit verlies komt aan als een domper, de teleurstelling was groot. Het was ruim een uur slecht, de lef ontbrak en het spel oogde onzeker. Maar door een sterke opleving in het laatste kwartier verdienden we meer. Even goed slikken en verder kijken.

Ik werk met de selectie ergens naar toe, ben bezig er een andere speelwijze in te slijpen. Dat is een proces van vallen en opstaan, vandaag deden we een stap terug. Vooral bij balbezit moet het echt beter, verdedigend doen we het de laatste weken wel goed vind ik", besluit de oefenmeester van FC Aalsmeer.

FC Aalsmeer-trainer Jesse Donker (links staand) tijdens het duel tegen Arsenal. "Vooral bij balbezit moet het echt beter."   (foto: Ton van Eenennaam)

Meer wedstrijdfoto's Arsenal-FC Aalsmeer

Opstelling FC Aalsmeer:
Giovanni Santangelo, Mark Ruessink, Burak Sitil, Solomon Addai Pinas, Daan van Huffel, Junior Tiller, Sander Aznar Martinez (70e Eder Delgado), Daan Vaneman (76e Berry Kramer), Giliano Eijken (60e Deo Sinduhije), Jordy de Groot en Thomas Steinhart.

Tekst: Klaas Leegwater
Foto's: Ton van Eenennaam

Reageer

Deel dit artikel:

Volg VIA op:


Content Business Club FCA:


Dutch Credit Brokers
Wesseling en Reinders van Dutch Credit Brokers (DCB) "Kun je niet delen, dan kun je ook niet vermenigvuldigen!" Lees verder...
Laatste wedstrijdvideo:


Aalsmeer-OSV 4-4
Tegenstanders van

 

  Amvj
Arsenal
Csw
DVVA
EDO
HBOK
J Holland
Marken
Nita
OSV
Purmersteijn
Zaandam
Zandvoort
Aalsmeer

Uitslagen/Standen