Verdediger Mark Ruessink van FC Aalsmeer probeert doorgang te beletten van Argon-aanvaller.
Archieffoto: Ton van Eenennaam

Matige start Aalsmeer in bekertoernooi

4-9-'21 18.00 uur | Beker: Argon-FCA 4-0 | Door: Klaas Leegwater

FC Aalsmeer is de strijd om de districtsbeker begonnen met een 4-0 nederlaag tegen sv Argon (1A). Zaterdagmiddag in Mijdrecht kwam de ploeg van trainer Verdonkschot er vrijwel niet aan te pas. Een fikse tegenvaller voor de tweedeklasser die dinsdag nog hoofdklasser Velsen versloeg.

De ruststand op het sportpark aan de Hoofdweg was 2-0. Bij de bezoekers ontbrak nieuwe aanvaller Thierry van der Kooye (geschorst)en middenvelder Diederick Hoogerwaard (geblesseerd).

Na een weinig aansprekende eerste twintig minuten was de eerste kans van de wedstrijd voor de Aalsmeerders. Uit een voorzet van buitenspeler Rachid el Yagmouri schoot nieuweling Axel Wendt de bal naast. Naar later bleek was het zo'n beetje de enige mogelijkheid die het tegenvallende FC Aalsmeer in het bekerduel kreeg.

Rond de 35e minuut viel de openingstreffer van de thuisclub. Giliano Eijken, kortgeleden nog in het roodgroene shirt, ontsnapte aan de zijkant maar werd bij zijn schotpoging geblokt. In de ogen van scheidsrechter Kool gebeurde dit op zo'n ruwe wijze dat hij naar de penaltystip wees. Eijken zei dankjewel voor dit buitenkansje, de spits knalde vanaf elf meter de bal langs doelman Caril Heeren in de touwen.

Wederom strafschop
Kort voor rust was er Aalsmeers balverlies op het middenveld van Daan Vaneman. Argon onderschepte en brak uit, de defensie van de bezoekers stond niet goed gegroepeerd, het betekende 2-0 via Justin Schouten. Ook de 3-0 in de tweede helft kwam voort uit een strafschop na een handsbal van verdediger Mark Ruessink, Ian Refos voltrok w het vonnis.

FC Aalsmeer met inmiddels Thomas Harte, en de broers Stefan en Tijn de Bruin in de ploeg, slaagde er niet in enig gevaar te stichten wat zou moeten leiden naar een tegentreffer. Wederom balverlies, ditmaal van Axel Wendt leidde de vierde goal voor de thuisclub in. Het was de tweede goal van Eijken.

Geen beste beurt van FC Aalsmeer tijdens het eerste officiële optreden dit seizoen. Volgende week zaterdag in eigen huis tweede bekerwedstrijd, tegenstander is Legmeervogels dat morgen (zondag) aantreedt tegen FC Weesp.

Basis-opstelling FC Aalsmeer: Caril Heeren, Jordi van Gelderen (Thomas Harte), Arie de Vreugd, Mark Rutges (Burak sitil), Mark Ruessink, Daan Vaneman (Brandon Stevens), Axel Wendt, Chris Dias (Stefan de Bruin), Rachid el Yagmouri (Tijn de Bruin), Mike Dam en Calvin Valies.