Duel KDO gestaakt, LMV en SCW hebben periodetitel binnen handbereik

5-2-'24 12.00 uur | Regioclubs | Door: Klaas Leegwater

De wedstrijd in 3C zondagmiddag in Amersfoort tussen APWC en KDO werd in de rust bij 1-1 gestaakt. Een speler van de thuisclub raakte in de kleedkamer onwel. Met een ambulance werd hij naar het ziekenhuis gebracht.

Volgens AD-regio kon de speler in de avond weer naar huis. KDO-trainer Lex van der Horst tegen Rick FM: "Een aantal spelers van APWC hadden er moeite mee om aan de tweede helft te beginnen, volkomen begrijpelijk dat er werd besloten niet verder te voetballen."

Volgens de oefenmeester speelde zijn team in de eerste helft tegen APWC "heel, heel erg matig." Van der Horst was dan ook danig ontstemd toen het rustsignaal klonk. "Ik ga zelden uit mijn plaat tegen spelers, maar nu ben ik wel even opgestaan om wat te zeggen. Als je niet eens over drie, vier meter een bal goed naar een medespeler kan schieten, tja..dan wordt het nooit wat."

"Enige fatsoenlijke aanval"
Van der Horst zag hoe zijn ploeg wel op voorsprong kwam ("het was de enige fatsoenlijke aanval van de eerste helft") door een doelpunt van Mathijs van Rijn, na goed voorbereidend werk van Fabian Hofmeerster en Axel Romme. Laatste speler maakte zijn debuut in de hoofdmacht.

KDO, dat in Amersfoort een aantal basisspelers moest missen, incasseerde voor de pauze een tegentreffer. Oud-prof Muslu Nalbantoglu scoorde namens APWC de 1-1. Het gestaakte duel wordt waarschijnlijk dinsdagavond 20 februari uitgespeeld.

Bovenaan 3C zag koploper Sporting'70 na verlies bij ROAC het Amsterdamse Swift langszij komen. Nummer drie TABA staat op vijf punten achterstand op beide leiders.

Uitslagen/Stand 3C zon

Derdeklasser Legmeervogels maakt zich na de achtste competitiewinst (2-0 SDOB) op voor de ontknoping in de eerste periode. Daarover wordt aanstaande zaterdag beslist tijdens het inhaalprogramma van de negende speelronde. Een overwinning op sc Buitenveldert geeft voor de geelblauwen zekerheid op de seizoensprijs, bij een gelijkspel is het voor de formatie van Jack Honsbeek wachten op de resultaten van de concurrenten AMVJ en SDOB.

Met volop vertrouwen zal Legmeervogels naar Buitenveldert afreizen. De Uithoornse ploeg komt steeds meer op stoom om na de degradatie vorig seizoen weer terug te keren naar de tweede klasse. Na de deceptie eind november op eigen veld tegen concurrent AMVJ (0-3) boekte het team van Honsbeek vier overwinningen op rij. De geelblauwen stootten daarbij AMVJ van de troon dat in de laatste twee wedstrijden vijf punten verspeelde.

De Uithoornse lijstaanvoerder speelde zaterdag in Broek in Waterland de topper tegen SDOB, vooraf twee punten minder verzameld. De thuisclub miste een aantal sterkhouders, onder meer clubtopscorer Rick Boes (vakantie).

Op een slecht bespeelbaar veld moesten de bezoekers kort voor rust verder met tien man na een tweede gele kaart voor Milan Spit. Met een man minder slaagde Legmeervogels er evenwel in rond de 60e minuut op voorsprong te komen door een treffer van Camiel Schouten door een mooi geplaatst diagonaal schot in de hoek.

Twee keer rood SDOB
Ongeveer tien minuten later schoot Raoul Tjong-A-Tjoe, na een sterk voorbereidende actie van Youri Habing, de 0-2 op het bord tegen een thuisclub dat inmiddels eveneens met tien spelers op het veld stond na een tweede gele kaart voor Yannis Van den Elshout (trainer Honsbeek: "Prima uitgelokt door Kenneth van der Nolk van Gogh").

Aan het eind van de wedstrijd kreeg SDOB-speler Calvin Witter direct rood vanweg aanmerkingen op de leiding. In totaal deelde scheidsrechter Niels Bos negen kaarten uit.

"SDOB speelde in de eerste helft paniekvoetbal door hoogspanning bij hun op de bank, ze hanteerden alleen maar de lange bal. Daar had ik mijn ploeg goed op ingesteld, we waren voor rust op alle fronten de meerdere," verklaarde na afloop Honsbeek tegen Rick FM. "Na tien tegen tien werden de ruimtes groter, daar gingen wij het beste mee om. Wat ik vandaag van mijn team heb gezien was fantastisch."

"We hadden niet hoeven te verliezen. Dat aan de eerste goal hands vooraf ging en bij de tweede buitenspel, wil ik niet als oorzaak voor het verlies noemen. Dat we de tegenstander beide keren te veel ruimte gaven echter wél", vertelde SDOB-trainer Jeroen Kroes tegen NoordHollands Dagblad.

Uitslagen/Stand 3B za

Het Rijsenhoutse SCW is goed op weg om na degradatie snel terug te keren naar de derde klasse. De formatie van Ardon de Waard boekte zaterdag met de 3-0 zege op VVH/Velserbroek de tiende competitiewinst en staat soeverein bovenaan in 4B.

Met twee duels minder gespeeld staat SCW twee punten los van eerste achtervolger Jong Hercules. De roodwitten hebben de eerste periodetitel voor negentig procent in handen. Met een veel beter doelsaldo kan er weinig meer misgaan, ook als de Rijsenhouters aanstaande zaterdag in de laatste speelronde van de eerste periode (inhaalprogramma) niet al te ruim verliezen bij RKAVIC.

In de thuiswedstrijd tegen VVH/Velserbroek kwam SCW voor rust op voorsprong door een treffer van Patrick de Lange, het was de mooiste goal van de wedstrijd. Na een dieptebal knalde de aanvaller vanuit de hoek de bal vol met de wreef snoeihard hoog tegen de binnenkant van het zijnet.

In de tweede helft zorgden Tijn Schoof en opnieuw De Lange voor de 3-0 eindstand. SCW op koers naar de hoofdprijs in 4B, met het binnenhalen van de periodetitel in Buitenveldert als tussenstation.