Aalsmeer verliest ook kelderduel, RKDES blijft aanklampen en opnieuw winst SCW

11-2-2024, 19.00 uur | Regioclubs Aalsmeer | Door: Klaas Leegwater

Ook tegen mede-hekkensluiter APWC slaagde het zondagteam van FC Aalsmeer er niet in de eerste competitiewinst te boeken. In Amersfoort leden de roodgroenen de elfde nederlaag van het seizoen en komen daarmee nog steviger op de laatste plaats in 3C te staan. Afstand tot de veilige zone is mijlenver weg, een hopeloze situatie voor de formatie van Bas Groenveld.

Veel doet het er niet toe, het zondagteam is bezig met het laatste seizoen. Zoals bekend wordt er vanaf volgend seizoen bij FC Aalsmeer met prestatievoetbal op de zondag gestopt. Sowieso dus knap als selectiespelers nog gemotiveerd blijven om er deze competitie nog wat van te maken.

Strafschop
De Aalsmeerders kwamen bij APWC heel vroeg op achterstand door een benutte strafschop na een overtreding van verdediger Mo Allaswad. De bezoekers waren even van slag, echter richtten zich op met de gelijkmaker van Jelle Lissenburg die raakschoot nadat de bal uit een schot van Ties Kleerebezem terug kaatste van de lat. Door een verdedigingsfout in de roodgroene defensie kon APWC met 2-1 voorsprong gaan rusten.

In de tweede helft had FC Aalsmeer pech dat arbiter Adem Oren niet zag dat het leer na een mooie knal uit een vrije trap van Sten Piet via onderkant achter de doellijn neerplofte en weer het veld instuiterde. "Was twee meter achter de doellijn. Scheids zag het niet van afstand, en hun grens gaat natuurlijk niet vlaggen voor een doelpunt," reageerde na de wedstrijd FC Aalsmeer-trainer Bas Groenveld.

Toen niet lang daarna de 3-1 voor APWC viel was de wedstrijd gespeeld. Hekkensluiter in 3C FC Aalsmeer begonnen aan de laatste loodjes in het zondagvoetbal. Bovenaan won Sporting'70 de topper tegen Swift met 2-1 en komt steviger aan de leiding.

Uitslagen/Standen 3C

Derdeklasser RKDES pakte drie punten in en tegen Zwammerdam. Door de zevende competitiewinst blijven de Kudelstaarters op het vinkentouw om aan te sluiten bij de top van 3A. Verschil met koploper Aarlanderveen, over twee weken de tegenstander aan de Wim Kan Dreef, is vijf punten.

Op een slechte ondergrond (trainer De Jong: "knollentuin, hobbelig en hoog gras") kwamen Zwammerdam en RKDES zaterdagmiddag maar moeilijk tot aanvaardbaar voetbal toe. Na een 0-0 ruststand ging bij de bezoekers in de tweede helft beter lopen.

Rond de 60e minuut maakte Maarten van Putten de 0-1 door uit een hoekschop de bal binnen te tikken. In het laatste deel van de wedstrijd speelde Zwammerdam min of meer alles of niet. Het team van De Jong kon loeren op een succesvolle uitval. Invaller Clemens Allen sleepte tien minuten voor tijd de driepunter voor RKDES definitief binnen.

Uitslagen/Standen 3A

Vierdeklasser SCW blijft goed op koers voor de titel. Afgelopen zaterdag in Amstelveen veroverden de Rijsenhouters definitief de eerste seizoensprijs door RKAVIC met 2-0 te verslaan. Doelpunten na rust van Tijn Schoof en Mathijs van den Burgt.

Met de elfde winst en de periodetitel op zak heeft SCW drie punten voorsprong op eerste belager VVC en een wedstrijd minder gespeeld.