Indy van der Koert, hier op archieffoto, hielp RKDES in Haarlem tegen Alliance'22 na 1-3 met twee treffers alsnog aan een gelijkspel.   Archieffoto: Jaap Maars.

RKDES vecht zich in Haarlem "kneiterhard" naar remise

22-11-'21 17.30 uur | Aliance'22-RKDES 3-3 | Door: Klaas Leegwater

RKDES heeft er weer een punt bij. De formatie van trainer Raymond de Jong speelde in Haarlem met 3-3 gelijk tegen Alliance'22. De Kudelstaarters vochten zich in de tweede helft na een 3-1 achterstand knap terug tot remise door twee treffers van Indy van Koert. Trainer De Jong: "Mijn ploeg heeft er kneiterhard voor gevochten om er nog een gelijkspel uit te slepen."

De Jong moest in Haarlem kort voor de aftrap zijn opstelling wijzigen omdat verdediger Sven Boelsma in de warming-up geblesseerd was geraakt. Wellicht was dat de reden dat de bezoekers onwennig aan het duel begonnen."We kwamen niet goed in ons spel, spelers maakten veel foutjes", vertelde de oefenmeester van RKDES na afloop.

Niettemin slaagden de roodzwarten erin rond de 30e minuut een 1-0 voorsprong te nemen. Doelpuntenmaker was spits Rick Verkuijl die alert reageerde toen de bal tussen een woud van benen opeens voor zijn voeten lag. Iets eerder had Roy Endhoven, die in de achterhoede begon, tegen de paal gekopt.

"Een werelddoelpunt"
Kort na de openingstreffer stond het alweer 1-1, Bram Bijl van Alliance'22 werd goed vrijgespeeld waarna het passeren van doelman Tijn Kraak geen moeilijke opgave meer was. Pal in de tweede helft kwam de 2-1 op het scorebord door een treffer van Jeroen van den Hoek.

Even later was de 3-1 in de woorden van De Jong "een verschrikkelijk mooi doelpunt." Kraak, die een paar meter voor zijn doel stond, was kansloos op de knal vanaf bijna veertig meter van Jasper Wille die goed zag waar hij de bal moest mikken. De Jong:"Ik neem Tijn niets kwaklijk, zo'n tegengoal overkomt je als keeper een keer. Echt een werelddoelpunt, daar kun je alleen maar voor applaudisseren."

"Veel veerkracht"
De oefenmeester was achteraf erg in zijn nopjes over hoe zijn team zich opstelde na de 3-1. Want de Kudelstaarters slaagden erin zich uitstekend terug te knokken in de wedstrijd dat resulteerde in twee doelpunten van aanvaller Indy van Koert. "Geweldig hoe ze er nog een gelijkspel uitsleepten. Gehele team kneiterhard gewerkt, ze toonden veel veerkracht. Je proefde iets van: 'en nu gaan we er voor'. Dat was mooi om te zien."

Na de gelijkmaker waren er nog tien minuten te spelen. "Alles geven voor de 4-3 zat er niet meer in. Mijn ploeg, maar ook Alliance'22, was leeggespeeld. Dan moet je vrede hebben met deze remise," aldus De Jong die vertelde dat hij in de rust bij 1-1 zijn ploeg polste om een ander systeem te gaan spelen.

Na zeven duels bezet RKDES in 3C de negende positie op de ranglijst, vijf meer dan buurtgenoot en rode lantaarndrager FC Aalsmeer dat wegens coronabesmettingen in de selectie dit weekend niet in actie kwam.