Zondagafdeling Aalsmeer neemt afscheid met minitoernooi, expositie en groot feest

24-5-'24 10.30 uur | Afscheid zondagteam | Door: Klaas Leegwater


FC Aalsmeer neemt aanstaande zondag met de thuiswedstrijd tegen APWC afscheid van het prestatievoetbal op zondag. Precies 75 jaar na de oprichting wordt over twee dagen de laatste lucht uit de bal geschoten. Opgericht in 1949 kwam het toenmalige RKAV met hulp van de RK Carmel Kerk tot stand, de clubkleuren waren groenwit.

De laatste 35 jaar speelde RKAV, dat in 2014 opging in fusieclub FC Aalsmeer (VVA-RKAV-Jong Aalsmeer United), hoofdzakelijk in de vierde klasse. In 2006 promoveerde RKAV naar de derde klasse, om drie jaar later weer een klasse af te dalen. Na de fusie hees het zondagteam in de clubkleuren rood-groen-zwart opnieuw de kampioensvlag in 2016. Vanaf dat seizoen hield de selectie stand in de derde klasse.

In het huidige seizoen had het zondagteam van FC Aalsmeer het zwaar. Met een dunne selectie bivakkeerde het team van trainer Bas Groenveld vrijwel vanaf de start onderaan de ranglijst. Een paar weken geleden was degradatie een feit. Althans op papier, want de zondagtak wordt over ruim 48 uur dus opgeheven.

Minitoernooi oudteams RKAV
Betrokkenen van de zondagafdeling (oud-RKAV'ers), die met zelfwerkzaamheden veel voor de 'groenwitten' hebben betekend, willen het afscheid niet ongemerkt voorbij laten gaan. Zij hebben een programma georganiseerd dat aanstaande zondag om 11.30 uur begint met een minitoernooi van acht oudteams (7 tegen 7). Daarna zal het selectieteam om 14.00 uur starten aan de laatste competitiewedstrijd.

Expositie en feest
Ondertussen zal DJ Kees Markman in het clubhuis voor rustige 'sfeermuziek' zorgen. Later op de middag zal de volumeknop wat meer worden opengedraaid en is de bedoeling dat de allerlaatste wedstrijd met een feestje wordt afgesloten.

In de kantine zullen er filmpjes worden gedraaid van o.a. de bouw van de verschillende kantines en is er veel leesmateriaal. Foto’s worden uitgestald zodat iedereen op een rustige manier de onvergetelijke en bewogen tijd van 75 jaar zondagvoetbal kan terugkijken.

De organisatoren verwachten dat iedereen met een RKAV-clubhart de afscheidsmiddag op het sportpark aan de Beethovenlaan komen bezoeken.

Lees ook:
Aalsmeer neemt afscheid van prestatievoetbal op zondag

Tekst: Klaas Leegwater

Reageer


Deel dit artikel: