Anthony Dean van Sporting Martinus schiet de 2-0 binnen langs doelman Leroy van Tol van KDO.   Foto: Jaap Maars

KDO voor de bijl in Amstelveen, ook verlies Aalsmeer

9-10-'22 17.00 uur | FCAzo en KDO | Door: Klaas Leegwater

In Amstelveen een nederlaag voor tweedeklasser KDO. De Kwakelaars, zondagmiddag zonder een aantal vaste basisspelers (geblesseerd) gingen tegen Sporting Martinus met 2-0 verlies het veld af.

Op sportpark Overbrug was de openingsfase redelijk gelijkwaardig. KDO kreeg de eerste kansen waar doelman Yannick Roseboom van de thuisclub op moest reageren. Ook collega keeper Leroy van Tol van KDO moest zich een keer strekken op een doelpoging van de thuisformatie.

Daarna was de wedstrijd voor de geel-roden, die in elke linie controleerden. Nadat Martinus zich steeds meer begon op te dringen konden kansen niet uitblijven. De luide roep om een penalty, in het forceren van de 1-0, was misschien wel terecht. Scheidsrechter Koene besloot dat er geen sprake was van een overtreding.

Voorsprong Sporting Martinus
Na een klein half uur werd Martijn Guitink van Sporting Martinus diep gestuurd op links en de uitkomende doelman Van Tol kon de bal op de rand van het strafschopgebied keren, maar niet pakken. In een tweede poging was het wel raak; een mooi technisch uitgevoerde curve van Martijn Guitink over de keeper en de verdediging: 1-0.

Timo Kas van KDO probeert speler van Sporting Martinus van de bal te zetten.   Foto: Jaap Maars

De tweede helft was minder aantrekkelijk voor het vele publiek. Pas in de laatste wedstrijdfase werd het weer leuk toen Sporting Martinus steeds meer ging aanzetten voor een tweede treffer.In blessuretijd was het de ingevallen Anthony Dean die voor bevrijding zorgde. Met een gemikt schot vanaf de rand van het strafschopgebied langs sluitpost Van Tol besliste Dean de wedstrijd.

"Op felheid afgetroefd"
"Een terecht verlies, we zijn afgetroefd op felheid," reageerde na afloop KDO-trainer Edwin Reder voor de microfoon van RICK FM. "Sporting Martinus speelde dynamisch. Daar had mijn team moeite mee, er werd teveel ruimte weggeven."

Door de tweede nederlaag in drie duels zakt KDO weg naar de twaalfde positie op de ranglijst van 2B. Volgende week spelen de Kwakelaars thuisduel tegen ROAC. Sporting Martinus kruipt na de overwinning naar boven in de rangschikking.

Bron verslag: Het Amsterdamsche Voetbal