Aalsmeer terug bij af na pak slaag in Zwanenburg

9-11-'21 20.00 uur | Zwanenburg-FCA 6-1 | Door: Klaas Leegwater

Een week was er in het Aalsmeer-kamp de hoop dat na het eerste behaalde competitiepunt vorige week in de derby tegen RKDES (1-1) de weg omhoog kon worden ingezet. Zeven dagen later bleek dat ijdele hoop, voorlopig althans. Afgelopen zondag werd derdeklasser FC Aalsmeer in Zwanenburg keihard weer met de neus op de feiten gedrukt.

Het team van trainer Neuvel liep in de zesde competitiewedstrijd tegen een 6-1 nederlaag aan. Het was de vijfde nederlaag van de bloemendorpers die de rode lantaarn blijven dragen en al 25 tegengoals moesten incasseren.

Enig excuus was dat de Aalsmeerders in de uitwedstrijd tegen Zwanenbrug met een uitgedunde spelersgroep moesten aantreden. Zo onbraken onder meer doelman Robert van Leeuwen, verdedigers Richard Melman en Nick Sluijs, en aanvallers Romano Baarsen en Chance Meeuwis. Allen waren geblesseerd. De selectie was zondag aangevuld met spelers uit het tweede elftal die eerder op de dag al een wedstrijd achter de rug hadden.

Michal Kocon terug
De thuisclub kwam na ruim een kwartier op voorsprong door een doelpunt van Niels Oostwouder. FC Aalsmeer protesteerde nog voor buitenspel, scheidsrechter Overtoom wuifde de twijfels resoluut weg. Rond het half uur bracht Michal Kocon de Aalsmeerders langszij. De ervaren aanvaller was na drie drie duels afwezigheid wegens een blessure weer van de parij.

Kort voor de rust schoot Jordy Vierbergen de thuisploeg weer op voorsprong. In de tweede helft was het prijsschieten voor Zwanenburg tegen de bezoekers die als een pudding in elkaar stortten. Binnen een kwartier stond de 5-1 op het scorebord.

Daarmee was de wedstrijd vroeg in de tweede helft in het slot gegooid. In de slotfase wist de thuisclub nog de 6-1 aan te tekenen. FC Aalsmeer opnieuw een illusie rijker, Zwanenburg neemt met de eerste competitiewinst iets meer afstand van de onderste regionen in 3C.