De onmacht van Aalsmeer in beeld. Daan van Huffel omringd door een leger aan tegenstanders.   Foto: Jaap Maars
 
 

Missie Aalsmeer in Huizen mislukt
Zuidvogels-FCA 0-0
Eerste klasse A zat
25-5-2019,


Geknokt maar niet geslaagd. FC Aalsmeer speelde zich zaterdag in Huizen helemaal leeg maar kreeg het niet voor elkaar de noodzakelijke winst uit het vuur te slepen tegen medekandidaat HSV Zuidvogels. Met de 0-0 uitslag zijn de roodgroenen veroordeeld tot het spelen van promotie/degradatie duels in de nacompetitie. Volgende week eerste wedstrijd op eigen terrein tegen het Amsterdamse Arsenal, periodekampioen in de tweede klasse A.

Marco van Oudenallen kon voor een moment zijn emoties niet verbergen. Direct na het laatste fluitsignaal op sportpark De Wolfskamer sloeg de assistent-trainer van FC Aalsmeer teleurgesteld de handen voor het hoofd. Missie mislukt. Samen met keeperstrainers Roel Turkenburg had Van Oudenallen na de ontslagen hoofdtrainer Cor van Garderen zaterdag het roer in handen.

Niet voldoende
Het tweetal kreeg het aangeslagen FC Aalsmeer in de cruciale wedstrijd niet voldoende aan de praat. Het verwachte schokeffect miste haar uitwerking, elk geval in de uitslag. De roodgroenen speelden gistermiddag met genoeg passie en ook mankeerde er weinig aan de werklust, het ontbrak de bloemendorpers echter aan creativiteit en scherpte voor een overwinning

Goede doelkansen afdwingen, het wilde op De Wolfskramer op een paar halve mogelijkheden na niet lukken. Wat dat betreft het zelfde beeld van de laatste maanden; FC Aalsmeer wil wel, maar kan niet. Ook niet in het gewijzigde speelsysteem en met een andere opstelling dat het duo Oudenallen/Turkenburg, alleen eerstgenoemde stond de media te woord, in Huizen had uitgedokterd.

In het 4-3-3 systeem met Daan Vaneman als linksbuiten, Giliano Eijken aan de rechterkant en Jordy de Groot als centrumspits bleef FC Aalsmeer in de eerste helft ongevaarlijk. De thuisclub bouwde voor rust aan een licht veldoverwicht. Vijf minuten voor rust schoot de flegmatieke Zuidvogels-aanvaller Emmanuel Davies in vrije positie een halve meter naast het doel van Nick van der Wiel. Kort daarna raakte Martinez recht voor doel de bal verkeerd na een goede actie van Koster.

Levendiger
Na de pauze hadden de bezoekers, met de half fitte Berry Kramer en Junior Tiller nog steeds op de bank, in eerste instantie wederom moeite offensief potten te breken. Na de entree van Kramer voor verdediger Ruessink en FC Aalsmeer door de tussenstand in Amsterdam bij WV-HEDW gedwongen was meer risico's te gaan nemen werd het duel levendiger.

Er ontstonden ruimtes tussen de linies. Uit een lage voorzet vanaf de linkerkant dook Koster plotseling op voor de neus van doelman Mol. Bal viel precies tussen het tweetal, een harde botsing was het gevolg. Goede kans voor de bezoekers verkeken, Koster moest even later geblesseerd van het veld. Chelton Linger was zijn vervanger als vierde aanvaller.

Alles of niets
Laatste twintig minuten speelde FC Aalsmeer alles of niets. Achterin werden er risico's genomen, Zuidvogels was tweemaal heel dicht bij een voorsprong. Een bal die over de kruising scheerde en een prima reactie van Van der Wiel naar de linkerhoek voorkwamen een tegentreffer voor de roodgroenen.

In de slotfase enkele hachelijke momenten voor het doel van de thuisclub. Bij twee hoekschoppen meldde ook Van der Wiel zich in het vijandelijk strafschopgebied, het leverde FC Aalsmeer niets op. Ook niet na een goede actie van invaller Tiller aan de rechterkant, uit zijn voorzet stond niemand klaar de bal in de touwen te werken.

Missie mislukt
Laatste mogelijkheid was voor Daan van Huffel die zijn schot zag smoren in de verdedigingsmuur van Zuidvogels. Het was klaar voor FC Aalsmeer. Een aantal spelers zegen neer naar de grond, Oudenallen greep naar zijn hoofd, Turkenburg bleef als verdoofd enkele seconden op zijn stoel zitten.

Het besef dat de missie van de bloemendorpers in Huizen mislukt was en met een flink gehavende selectie (schorsingen en vakanties) vervelende competitieverlenging wacht drong heel snel door in het Aalsmeerse kamp.

FC Aalsmeer en CSW starten volgende week aan de nacompetitie voor lijfsbehoud. Victoria 1893 is gedegradeerd. DHSC werd zaterdag kampioen en RODA'46, AFC en ARC spelen nacompetitie voor promotie. Uit de tweede klasse A promoveert Monnickendam rechtstreeks naar de eerste klasse.

Later meer foto's en de videosamenvatting.


Reageer

 


 
Zuidvogels-FCA 0-0

Scheidsrechter: Erwin Dam (Schagen)
Toeschouwers: 334

Geel FCA: Calvin Koster, Jordy de Groot, Daan v Huffel.

Opstelling FCA:
Nick vd Wiel, Mark Ruessink (Berry Kramer), Burak Sitil, Thomas Harte, Sergae Kogelans, Calvin Koster (Chelton Linger), Sander Aznar Martinez, Daan van Huffel, Giliano Eijken (junior Tiller), Jordy de Groot en Daan Vaneman.

1-6: FCA-Arsenal (nacomp)

Stand/Uitslagen 1A
Volledige programma dit seizoen


Advertentie:


 


 
Klaas Leegwater
26-5-2019
03.00 uur