De zondagselectie en staf van FC Aalsmeer 2019/2020. Foto: Jaap Maars


Oproep zondagvoorzitter Aalsmeer: "Kom bij ons voetballen"


4-5-'20 16.00 | Oproep voorzitter | Door: Klaas Leegwater

Niet voor het eerst dreigt volgend seizoen de selectie van zondagderdeklasser FC Aalsmeer zich een te kleine jas te moeten aanmeten. In de voorbije jaren was het voor hoofdtrainer Marco Bragonje vaak puzzelen om aan voldoende spelers te komen voor de eerste twee seniorenteams. Twee jaar geleden werd zelfs halverwege het seizoen het tweede elftal uit de competitie gehaald wegens een gebrek aan voldoende spelers.

Op de zondagafdeling zien ze voor volgend seizoen met nieuwe trainer Peter Neuvel (oud-selectiespeler FC Aalsmeer zat) aan het roer de bui alweer hangen. Maandag deed zondagvoorzitter Rob Springintveld op de site van FC Aalsmeer een oproep aan spelers in de regio die nog een club zoeken zich aan te melden bij de roodgroenen.

'De selectie voor volgende seizoen is aan de krappe kant en daarom zouden wij graag nog wat nieuwe spelers verwelkomen. Dus ben jij, of ken jij, een voetballer die zichzelf graag op selectieniveau wil ontwikkelen, meld je dan aan.'

"Je kan ook niks doen"
Desgevraagd verklaart Springintveld: "Spelers twijfelen misschien nog of ze bij hun huidige club blijven of vertrekken. Wij willen in de regio ons gezicht laten zien met de boodschap dat we ruimte hebben voor een aantal selectiespelers. Spelers die bij hun club net buiten de boot vallen en graag weer willen voetballen. Je weet nooit wat het oplevert. Je kan ook niks doen en dan weet je bijna zeker dat we volgend seizoen een probleem hebben."

Al jaren stagneert bij derdeklasser FC Aalsmeer de doorstroom vanuit de jeugd (voetbalt op zaterdag) naar de zondagafdeling. Het is het bekende verhaal; jeugd wil meestal na een stevige stapavond(nacht) op zondag graag een vrije dag. Ook spelers van buitenaf melden zich nauwelijks aan bij de zondagtak van de roodgroenen.

Sinds vorig jaar spelen er op aandrang van het hoofdbestuur wel twee jeugdteams (O-19) op zondag. Springintveld hoopt daar over een jaar de vruchten van te plukken. "Ik verwacht dat een deel van deze spelers zullen doorstromen naar de zondagselectie. Dat wordt een beetje onze levensader. Misschien dat we komend seizoen al sporadisch enkele spelers kunnen laten debuteren."

Millenaar stopt, Goes twijfelt
Van de huidige selectie is zeker dat Tim Millenaar gaat stoppen. De verdediger/middenvelder kampt met constante knieklachten. Verder is nog onzeker of 'Mister Aalsmeer' Alexander Goes (37) er opnieuw een jaar aan vastplakt. "Ik ben er nog niet uit. Maar op de wijze hoe dit seizoen abrupt is afgebroken wil ik mijn voetballoopbaan eigenlijk niet stoppen", zegt Goes.

Poolse verdediger Karol Mirowski zal waarschijnlijk terugkeren naar zijn vaderland. "Voor de rest blijft de selectie zo goed als zeker intact", verklaart Springintveld die al blij zou zijn als drie of vier nieuwe spelers de gang naar de Beethovenlaan zullen maken. "Dat zou zeker enige lucht geven."

Op de clubsite sluit de preses af met: 'Dus ben jij, of ken jij, een voetballer die zichzelf graag op selectieniveau wil ontwikkelen, meld je dan aan! De zondagafdeling beidt een uitstekende begeleiding door een gemotiveerde (trainers)staf, leuke activiteiten gedurende het seizoen en heeft altijd een trouwe en fanatieke aanhang langs de lijn.'

Lees bericht van FC Aalsmeer

Tekst: Klaas Leegwater
Foto: Jaap Maars

Reageer


Deel dit artikel:
Volg VIA op:


Content Business Club FCA:


Michel Wiesener van Drinkwaterspecialist BV
Lid van de Businessclub Michel Wiesener van Drinkwaterspecialist BV stelt zich voor.
Lees verder...
Laatste wedstrijdvideo:


FCA-CSW 1-0Tegenstanders FC Aalsmeer
(Derde klasse A)

 

  Van Nispen
WVC
Zwanenburg
Alliance'22
Bloemendaal
RKDES
Sp.Leiden
Nicolaas Boys
Voorschoten'97
VSV 1912
Velserbroek
De Kennemers
Spaarnwoude
Aalsmeer

Uitslagen/Standen

 


Volg VIA op: