Laatste fluitsignaal heeft geklonken voor FC Aalsmeer in de eerste klasse. Vreugde bij ZOB, teleurgestelde verdediger Eder Delgado van Aalsmeer is op de grond gaan zitten.   Foto: ZOB
 
 

Wreed en bizar afscheid AalsmeerFC Aalsmeer heeft op pijnlijke wijze afscheid genomen van de eerste klasse. Tijdens de tweede ronde in de nacompetitie kwam in de met 4-1 verloren 'stormwedstrijd' tegen ZOB alle ellende van dit seizoen voor de roodgroenen samen. Teveel afwezigen, te machteloos, en bizarre fouten in de verdediging leidden in Zuidoostbeemster tot een terugkeer naar de tweede klasse, drie jaar na de promotie. Wat nu? Welke speler gaat, wie komt en welke trainer gaat de ploeg straks leiden in de poging van een snelle terugkeer?


ZOB-FCA 4-1 (1-1)
Nacomp 1A/2A
8-6-2019,


Het is over en uit voor FC Aalsmeer. De eersteklasser die al het gehele seizoen moeite had het evenwicht te bewaren op het wankele koord tussen lijfsbehoud en degradatie ging vanmiddag op typerende wijze zwaar onderuit in Zuid-Oost-Beemster. Uitgerekend in het seizoen dat VV Aalsmeer, een aantal jaren geleden opgegaan in fusieclub FC Aalsmeer, haar honderdjarig bestaan zou hebben gevierd, zakken de bloemendorpers na het 4-1 verlies bij ZOB terug naar het niveau van de tweede klasse.

Hoe de nabije toekomst eruit ziet voor de roodgroenen is ongewis. Zowel op het technische vlak als over het plaatje van de selectie is nog veel onduidelijkheid. Welke trainer staat er volgend seizoen voor de groep? Welke en hoeveel spelers zullen na de degradatie besluiten op zoek te gaan naar een andere club? En wat doen nieuwe versterkingen Mike Dam en Donny van der Pol die weliswaar hun komst naar FC Aalsmeer hebben toegezegd, maar zullen zij zich na vandaag aan hun woord houden?

Belangrijke vragen die komende week vast en zeker beantwoord zullen worden. Zaterdag 15 juni klokslag 24.00 sluit de overschrijvingstermijn en rond die datum zal waarschijnlijk ook bekend zijn wie het nieuwe technische gezicht wordt die de roodgroenen zo snel mogelijk terug naar de eerste klasse moet leiden. Want die ambitie blijft bij de bloemendorpers. Een selectie neerzetten die op termijn hoge ogen moet gaan gooien in de top van het amateurvoetbal. Een stap terug, twee stappen vooruit...is het nieuwe motto bij de zaterdagtak.

Faliekant mis
Groot was het contrast zaterdagmiddag aan het begin van de tweede helft op en langs het veld van ZOB waar zeer felle windvlagen vrij spel hadden. Terwijl een breedlachende Dick Alberts, de trainer was in een ver verleden zeer succesvol bij toen nog VV Aalsmeer, overal handjes schudde en schouderklopjes uitdeelde aan oude bekenden ging het binnen de lijnen faliekant mis met zijn oude liefde.

Na een 1-1 ruststand, genoteerd na een gelijkwaardige eerste helft met kansen over en weer en treffers van eerst ZOB-clubtopscorer Kevin Grent en de gelijkmaker van Junior Tiller, waren de Aalsmeerders nog volop in de race voor een goed resultaat. Echter, vroeg in het tweede bedrijf een tegendoelpunt dat in het rijtje 'zeer pijnlijk' en 'horror-doelpunt' zal belanden en de ondergang van de Aalsmeerders inluidde.

Uit een hoge voorzet stond Mark Ruessink klaar het leer weg te werken. Met geen enkele tegenstander in de buurt raakte de verdediger van FC Aalsmeer de bal totaal verkeerd. Via de zijkant van zijn schoen schoot de bal met een vreemd effect langs de verbouwereerde doelman Van der Wiel in het net. Een miskleun van je welste van rechtsback Ruessink die zijn 'maatje' aan de andere kant Sergae Kogeldans een uur lang verrassend op de bank zag beginnen.

Onvermogen
FC Aalsmeer, dat voor de pauze een uitstekende kans via Jordy de Groot onbenut liet, kwam de grote domper van de 2-1 en de wijze waarop niet meer te boven. De middelen ontbraken ook met de afwezigheid van vier basisspelers en de beschikbaarheid van de half fitte aanvaller Martin Campbell die pas na de thee in het veld kwam. Onmachtig en zonder dreiging poogde de formatie van interim-trainer Turkenburg de nieuwe achterstand weg te werken. Een onvermogen bij de roodgroenen dat tekenend was voor dit seizoen.

De definitieve beslissing viel tien minuten voor tijd en wederom ging daar een grote persoonlijke fout van een Aalsmeerder aan vooraf. Centrale verdediger Eder Delgado, bij de 1-0 ook al niet tof verdedigd, verkeek zich bij het wegwerken van de bal op de storm die met windkracht 7/8 het open terrein teisterde. Met een grote boog koos het leer een andere weg die Delgado voor ogen had, prompt kwam Grent in scoringspositie. Van de Wiel was eerder bij de bal maar knalde tegen het lichaam van de ZOB-er op waarna het speeltuig achter de goalie in het doel rolde. Einde oefening FC Aalsmeer.

Gedesillusioneerd
Dat opnieuw Grent in de slotminuut nog de 4-1 aantekende deed er, behalve voor het scoringsgemiddelde van de 28-jarige goaltjesdief, niet meer toe. FC Aalsmeer was in Zuid-Oost-Beemster, op een redelijke eerste helft na, vrijwel machteloos. Na het laatste fluitisignaal berusting bij de bezoekers, geen emotionele taferelen. Zichtbaar was wel de zware teleurstellig bij Delgado die gedesillusioneerd voor een tiental seconden naar de grond ging. De andere spelers wandelden rustig naar de velduitgang.

De roodgroenen naar de tweede klasse, alle noodmaatregelen die de laatste weken werden doorgevoerd, oa ontslag hoofdtrainer Cor van Garderen, ten spijt. Onvoldoende kwaliteit, vakantie's, blessures, schorsingen, verkeerd uitgevallen tactische ingrepen, te weinig gif in de ploeg...elke oorzaak kun je opnoemen. Feit is dat FC Aalsmeer op een aantal fronten dit seizoen tekort kwam. Drie jaar na promotie doen de bloemendorpers nu een stap terug, vanaf eind september nieuwe start die ongetwijfeld in het teken zal staan van een snelle terugkeer.

Correctie 9-6: eigen doelpunt was niet van Solomon Pinas maar van Mark Ruessink. Is in tekst gewijzigd.

Later de videosamenvatting.

1 Juni 1e Ronde
A   ZOB – BFC 3-1
B   Aalsmeer – Arsenal 3-1
C   FC Delta Sports – OSV 4-1
D   CSW – FC Almere 2-0

8 Juni 2e Ronde
E   ZOB-FC Aalsmeer 4-1
F   FC Delta Sports-CSW 2-1

15 Juni Finale op neutraal terrein
Delta Sports-ZOB


Reageer

 


 
ZOB-FCA 4-1 (1-1)

1-0 Kevin Grent
1-1 Junior Tiller
2-1 Mark Reussink e.d.
3-1 Kevin Grent
4-1 Kevin Grent

Scheidsrechter: Sjors De Haan (Amstelveen)
Toeschouwers: 223

Opstelling FCA:
Nick vd Wiel, Mark Ruessink, Eder Delgado, Thomas Harte, Daan v Huffel, Solomon Pinas (64e Coen Lips), Junior Tiller, Calvin Koster, Daan Vaneman (77e Sergae Kogeldans), Jordy de Groot (45e Martin Campbell) en Giliano Eijken.

Stand/Uitslagen 1A
Volledige programma dit seizoen


Advertentie:
Voetballen bij FC Aalsmeer


 


 
Klaas Leegwater
8-6-2019
21.00 uur