Remise KDO in Weesp


KDO heeft in en tegen Weesp een 2-2 gelijkspel behaald. Het laatste half uur speelde het team van trainer De Jong met tien man na een rode kaart voor verdediger Erik Verbruggen. Desondanks kregen de Kwakelaars kansen op de winst. De roodwitten na negen duels op de achtste positie in 2B.

26-11-'19 17.30 | FC Weesp-KDO 2-2 | Door: Paul HogerwerfIn het begin van de wedstrijd bij FC Weesp nam KDO het heft in handen en wist de meeste individuele duels te winnen. In de 8e minuut leidde dit tot een uitbraak van Bart Hoving die door een verdediger in de zestien werd neergehaald. De toegekende strafschop, de dader kreeg slechts geel, werd door Mathijs van Rijn onberispelijk benut.

Vijf minuten later was het eerste wapenfeit van de thuisclub te noteren. Vanaf de rand van het zestienmetergebied dachten de gastheren de gelijkmaker te maken, maar dankzij uitstekend keeperswerk van Jesper Oudshoorn behield KDO de leiding in de wedstrijd. Aan de andere kant was Joeri Stange dichtbij de 0-2, maar zijn droge knal vanaf zo’n tien meter spatte uiteen op de linkerpaal.

Opnieuw strafschop
In de 43e minuut omspeelde Joeri Stange zijn directe tegenstander en had hij een vrije doortocht, keeper Arno Copier van FC Weesp trok hem echter onderuit. Opnieuw ging de bal op de stip en wederom klaarde Van Rijn het klusje vlekkeloos. Lang konden de Kwakelaars niet van deze ruime voorsprong genieten, twee minuten later wist FC Weesp de 1-2 aansluitingstreffer te maken, tevens de ruststand.

Tien minuten ver in de tweede helft was Van Rijn, tot twee keer toe dichtbij zijn derde treffer van de middag. Eerst redde Copier prima na een schot en even later kopte Van Rijn net naast de rechterpaal.

In de daaropvolgende tegenaanval kreeg Erik Verbruggen zijn tweede gele kaart van de wedstrijd, vijf minuten eerder ontving hij namelijk zijn eerste van de middag. KDO moest dus, met nog vijfendertig minuten te gaan, noodgedwongen verder met tien man. Het noopte trainer De Jong tot een tactische ingreep. Van Rijn moest het veld ruimen, verdediger Mitchel Smits kwam binnen de lijnen.

Heikel moment voor het doel van KDO. Doelman Jesper Oudshoorn kijkt de bal naast.   Foto: FC Weesp

In de 60e minuut viel de gelijkmaker nadat Job Vermeulen ter hoogte van de penaltystip hard in de linkerbenedenhoek buiten bereik van doelman Jesper Oudshoorn fraai raak schoot.

Het leek een zwaar laatste half uur voor KDO te gaan worden. FC Weesp had veelvuldig de bal, terwijl de Kwakelaars loerden op een snelle uitbraak. In de 67e minuut kreeg invaller Niels Ruhe de mogelijkheid de 2-3 op het scorebord te brengen. Niels was één op één met de doelman echter zeer onzorgvuldig, zijn schot ging ruim naast.

De thuisclub probeerde de druk op te voeren, mede door het doorschuiven van hun ervaren centrale verdediger, maar het ontbeerde de FC Weesp simpelweg aan creativiteit. Zowel Joeri als Jesse Stange waren in de slotfase nog dichtbij de 2-3, maar ook zij konden het verschil niet maken.

Toen FC Weesp in de 87e minuut ook hun enige kans van het laatste half uur, niet wist te verzilveren, was een puntendeling even later een logisch vervolg. Door dit gelijkspel is KDO wel gestegen naar de achtste plaats op de ranglijst. Aankomende zondag komt nummer 5 DCG op bezoek in De Kwakel. De Amsterdammers verloren afgelopen zondag nipt met 1-2 van titelkandidaat SO Soest.

Verslag: Paul Hogerwerf (KDO)

Opstelling KDO:
Jesper Oudshoorn, Max Wessels, Roy Verkaik, Erik Verbruggen, Jim Klijn (75e Jesse Stange), Thomas Stevens (60e Niels Ruhe), Bart Hoving, Mathijs van Rijn (57e Mitchel Smits), Sven Vlasman en Joeri Stange.

Scheidsrechter: Wieger van Hamersveld
Geel KDO: Erik Verbruggen (2x) Roy Verkaik, Timo Kas en Max Wessels.

Tekst: Paul Hogerwerf (KDO)
Reactie leider KDO: RICK FM


Reageer

Deel dit artikel:
Volg VIA op:


Content Business Club FCA:


Edgar van den Broek van M3E
Lid van de Businessclub Edgar van den Broek stelt zich voor.
Lees verder...
Laatste wedstrijdvideo:


FCA-Purmersteijn 6-2Tegenstanders KDO
(Tweede klasse B)

 
  DCG
DIOS
DWS
HBC
Hooglanderv.
Kampong
Nieuw Utrecht
Pancratius
RODA'23
Zeeburgia
SO Soest
Theole
FC Weesp
KDO

Uitslagen/Standen

 


Volg VIA op: