Rinaigel Ogenio schermt de bal af in duel met tegenstander van VSV.   Foto: Koos van der Leest


Bekerwinst RODA'23 op VSV

RODA'23 heeft zich eenvoudig geplaats voor de vierde ronde in de districtsbeker. De tweedeklasser uit Bovenkerk versloeg zondagmiddag VSV in Velserbroek met 3-0. Rinaigel Ogenio was met twee goals en een assist bij alle drie de treffers betrokken.

17-11-'19 17.00 | VSV-RODA'23 0-3 | Door: Klaas Leegwater


RODA'23 kent met vijf punten uit acht duels een zeer moeizame start in de competitie van 2B, in het bekertoernooi heeft de formatie van Bnar Toofeek minder moeite haar draai te vinden. Vanmiddag werd in Velserbroek derdeklasser VSV simpel met 3-0 aan de kant gezet, daardoor zijn de Bovenkerkers als enige club in de regio Aalsmeer doorgedrongen tot de vierde ronde in de districtsbeker.

Belangrijke speler zondagmiddag bij de groenwitten was Rinaigel Ogenio. De 23-jarige aanvaller, in de zomer van 2018 overgekomen van FC Weesp en ook een voetbalverleden heeft bij Legmeervogels, maakte twee goals en was met een assist tevens belangrijk bij een ander doelpunt.

Ogenio, vorig seizoen goed voor tien treffers bij de Bovenkerkers, bracht RODA'23 in Velserbroek na een kwartier vanaf de penaltystip op voorsprong. Bij een aanval van de bezoekers werd centrumspits Augustine Yeboah in het strafschopgebied onderuit gehaald door de doelman van VSV. Ogenio velde het vonnis vanaf elf meter.

Achteruit
Het team van Toofeek maakte daarna de fout te veel achterover te gaan leunen. In plaats van doordrukken en proberen het duel al voor rust in het slot te gooien nam RODA'23 onbewust gas terug, ook omdat VSV na openingsscore feller de duels inging en meer druk ontwikkelde op het doel van de gasten.

Tot het rustsignaal kwam RODA'23 een paar keer heel goed weg. Moreno Blom knalde in uitstekende positie het leer hoog over en even later raakte de aanvaller van VSV tot tweemaal toe het houtwerk (paal en lat). Met enig geluk ging RODA'23 met een voorsprong aan de thee.

Beslissing
Tien minuten ver in de tweede helft viel de 2-0. Uit een hoekschop van Ogenio kopte Max Ossendrijver de bal in de touwen. En toen in de 60e minuut de 3-0 op het bord werd genoteerd was de wedstrijd gespeeld. Christopher Bito passeerde op snelheid aan de linkerkant zijn tegenstander, uit zijn voorzet kon Ogenio de bal in het doel schuiven.

Rinaigel Ogenio schiet de 3-0 binnen. Bekerwinst definitief binnen voor RODA'23.   Foto: Koos van der Leest

VSV liet daarna het hoofd min of meer hangen, een slotoffensief kon de derdeklasser er in de laatste wedstrijdfase niet meer uit persen. De thuisclub, op de ranglijst in 3A (West II) op de achtste positie, moest zondag haar meerdere erkennen in RODA'23. Formatie van Toofeek door naar de vierde ronde.

In het weekend van 21/22 december wordt er een tussenronde (3e ronde) gespeeld waarvoor RODA'23 is uitgeloot. SCW zal dat weekend wel moeten aantreden mits de Rijsenhouters komende dinsdag Valleivogels verslaan.

Bekijk serie wedstrijdfoto's VSV-RODA'23

Wedstrijdinfo: Twitter-account RODA'23

Tekst: Klaas Leegwater
Foto's: Koos van der Leest

Reageer

Deel dit artikel:
Volg VIA op:


Content Business Club FCA:


John Olsthoorn van Bluewave Recruitment
Lid van de Businessclub John Olsthoorn stelt zich voor.
Lees verder...
Laatste wedstrijdvideo:


Aalsmeer-OSV 4-4
Tegenstanders RODA'23
(Tweede klasse B)

 
  DCG
DIOS
DWS
HBC
Hooglanderv.
Kampong
Nieuw Utrecht
Pancratius
RODA'23
Zeeburgia
SO Soest
Theole
FC Weesp
KDO

Uitslagen/Standen