RKDES-er Mano van Veen en tegenstander van Voorschoten'97 doen aan handbal.   Foto: Luuk Oerlemans (LAV)


RKDES buigt achterstand om, Aalsmeer moddert door

RKDES blijft door de 3-1 winst in Voorschoten voorlopig goed op koers voor een plek in de subtop van 3A, belangrijk om kans te behouden op deelname aan nacompetitie. De Kudelstaarters kwamen met een gehavend team eerst op achterstand. FC Aalsmeer velde in en tegen Zwanenburg met 5-1 het onderspit, de roodgroenen blijven laag genoteerd op de ranglijst.

16-2-'20 18.30 | Voorschoten-RKDES 1-3 | Zwanenburg-FCA 5-1


Na drie weken gedwongen stilstand (afgelastingen) moest derdeklasser RKDES afgelopen zondag weer aan de bak. De op papier lastige uitwedtrijd tegen Voorschoten'97 werd door de Kudelstaarters, die door blessures en vakantie met een sterk verjongde selectie afreisden, met 1-3 winnend afgesloten.

"Blij met de drie punten en vooral tevreden met de inzet die mijn team vandaag liet zien. Het was door de storm niet makkelijk een normale pot voetbal op de mat te leggen", aldus RKDES-trainer Erwin Mönnich die na afloop vooral een pluim uitdeelde aan de jeugdige talenten Bryan Weerdenburg en Mauro Reguiero Pons (17) die hun debuut maakten in de basis.

RKDES koerst met de negende competitiewinst aan op een zo hoog mogelijke positie in de subtop van 3A. Bovenste twee teams Bloemendaal en de Kennemers zijn normaal gesproken met een voorsprong van respectievelijk twaalf en elf punten niet meer te achterhalen. De groep clubs achter de twee titelkandidaten strijden voor de derde eindpositie, een plek die meer dan waarschijnlijk recht gaat geven op deelname aan de nacompetitie.

Wakker
RKDES begon overigens matig in Voorschoten. In de 15e minuut kwam de thuisclub op voorsprong door een score van aanvaller Niels van de Berg. De spits van Voorschoten'97 kopte de bal uit een vrije trap knap via de paal in de verre hoek. Doelman Tijn Kraak kon weinig uitrichten.

RKDES leek na de achterstand wakkergeschud. Een kwartier later volgde de gelijkmaker. Uit een hoge trap uit een vrije trap vanaf de rechterkant leek de bal ver van het doel af te zwaaien, Van Koert slaagde er in het leer terug te leggen naar het midden waar Jimmy Baars de bal in de loop laag in de linkerhoek schoot.

Nog voor de rust een Kudelstaartse voorsprong. Jimmy Baars struikelde in het strafschopgebied over een uitgestoken been, de jeugdige scheidsrechter Giovanni Jaggan zag er een strafschop in. Het betekende vanaf elf meter de 22e treffer voor Indy van Koert.

Rutger Spaargaren van RKDES loopt zijn tegenstander eruit.   Foto: Luuk Oerlemans (LAV)

"Alles gegeven"
In de tweede helft zakte het spelpeil zienderogen. Door de felle windvlagen die met de minuut heviger werden was er in Voorschoten van normaal voetbal vrijwel geen sprake meer. Enige hoogtepunt was de derde Kudelstaartse goal. Spits Rick Verkuijl knalde vanaf zo'n achttien meter via de binnenkant van paal raak.

Trainer Erwin Mönnich: "Overwinning is verdiend. We begonnen wel te slap, pas na de 0-1 gingen we voetballen. Na rust zit je te wachten op de 1-3 want je weet het nooit met 1-2, één succesvolle uitval van de tegenpartij en je verliest hier onnodig twee punten. Compliment voor de ploeg, ze hebben alles gegeven voor een goed resultaat."

Volgende week is RKDES vrij, op 1 maart aan de Wim Kan Dreef de inhaalwedstrijd tegen Nicolaas Boys. Het team van Mönnich is zo goed als zeker uitgeschakeld voor de tweede periode, Bloemendaal heeft de beste papieren.

Opstelling RKDES:
Tijn Kraak, Mauro Reguiero Pons, Arnaud van Leeuwen, Roy Endhoven, Bryan Weerdenburg, Jimmy Baars, Lennart Kok, Mano van Veen, Rutger Spaargaren, Rick Verkuijl en Indy van Koert.

Verlies FC Aalsmeer
FC Aalsmeer liep zondag in Zwanenburg tegen de negende nederlaag (5-1) aan. Zo blijft het team van vertrekkend trainer Marco Bragonje in de problemen, een lage positie in 3A.

Binnen een kwartier keken de roodgroenen tegen een 2-0 achterstand aan. Kort na rust deed FC Aalsmeer via een benutte strafschop van Alexander Goes wat terug. Zwanenburg zette na de 2-1 weer een tandje bij, vijf minuten later stond de 4-1 op het bord. En in de slotfase bepaalde de thuisclub uit een penalty de eindstand op 5-1.

Uitslagen/Standen 3A

Tekst: Klaas Leegwater
Foto's: Luuk Oerlemans (LAV)

Reageer

Deel dit artikel:

Volg VIA op:


Content Business Club FCA:


Tom van Yperen en Frank Hoogerwerf van de Stieva Metaal Groep
Lid van de Businessclub Tom van Yperen en Frank Hoogerwerf van de Stieva Metaal Groep stellen zich voor.
Lees verder...
Laatste wedstrijdvideo:


FCA-CSW 1-0Tegenstanders RKDES
(Derde klasse A)

 

  Van Nispen
WVC
Zwanenburg
Alliance'22
Bloemendaal
RKDES
Sp.Leiden
Nicolaas Boys
Voorschoten'97
VSV 1912
Velserbroek
De Kennemers
Spaarnwoude
Aalsmeer

Uitslagen/Standen

 


Volg VIA op: