Aalsmeer wacht storm bij ZOB, RKDES maandag mogelijk tweedeklasserVoorbeschouwing nacomp.
ZOB-FCA, ESTO RKDES
6-6-2019,


FC Aalsmeer neemt het zaterdag in de tweede ronde van de nacompetitie (lijfsbehoud) op tegen ZOB. De tweedeklasser uit Zuid-Oost-Beemster wordt qua niveau hoger ingeschat dan asvArsenal dat vorige week door de roodgroenen met 3-1 aan de kant werd geschoven. ZOB eindige in de eindrangschikking van 2A op slechts één punt van kampioen Monnickendam en noteerde ruim tachtig goals. Het aantal tegentreffers bleef beperkt tot 26.

Een veelscorende ploeg dus die trainer Mohad Zaoudi onder zijn hoede heeft. Het doelsaldo van ZOB is wel enigszins vertekenend. Tijdens de een-na-laatste speelronde van de reguliere competitie in de thuiswedstrijd tegen het reeds gedegradeerde OFC werd het aantal seizoenstreffers enorm opgekrikt door de duizelingwekkende uitslag van 21-2. Aanvaller Kevin Grent scoorde acht keer.

Absurd
"Absurd, zo'n uitslag heb ik niet meer meegemaakt sinds de jeugd. Dat terwijl we eerder dit seizoen gelijk speelden tegen OFC en het best lastig hadden. Ze hadden een aantal talentvolle voetballers maar die waren nogal sfeerverziekend en zijn vertrokken. Nu moesten ze in de laatste wedstrijden steeds een team bij elkaar schrapen. Het was een gatenkaas", vertelde Grent na de wedstrijd tegen de regionale krant NoordHollands Dagblad.


Door zijn acht doelpunten tegen OFC kwam het totaal van Grent op 22 goals, samen met Kid Ronday van Monnickendam de meest scorende speler in 2A. De 27-jarige Grent, die eerder speelde bij oa Zwaluwen'30, is dus een belangrijke speler om in de gaten te houden voor FC Aalsmeer zaterdagmiddag in Zuid-Oost-Beemster. ZOB, in seizoen 2000/2001 gedegradeerd uit de eerste klasse en sindsdien bijna twintig jaar bivakeert in de tweede klasse, versloeg in de eerste ronde BFC (Bussum) met 3-1.

Burak Sitil
FC Aalsmeer zal zaterdag centrale verdediger Burak Sitil moeten missen wegens vakantie. Datzelfde geldt voor middenvelder Sander Aznar Martinez. Aanvaller/middenvelder Calvin Koster is terug van een schorsing maar worstelt nog met de naweeën van zijn pijnlijke botsing twee weken geleden in Huizen met de doelman van Zuidvogels. De kans is groot dat Koster tegen ZOB wel weer inzetbaar is.

Ook Jordy de Groot, vorige week tegen Arsenal afwezig, heeft zich weer aangesloten bij de selectie. Lichte twijfel is er over de inzetbaarheid van Thomas Harte die tegen Arsenal in de eerste helft geblesseerd uitviel. Pluspunt vorige week was de rentree van aanvaller Martin Campbell die de laatste twintig minuten met zijn sterke invalbeurt de beslissende fase inluidde. Afwachten of Campbell tegen ZOB in de basis zal beginnen.

"Je moet FC Aalsmeer niet onderschatten, maar ik denk dat we ze naar de tweede klasse gaan terugsturen."

"Terugsturen naar tweede klasse"
Op het waarschijnlijk stormachtige terrein in Zuid Oost Beemster (windkracht 6/7 wordt verwacht) moet ZOB het tegen FC Aalsmeer doen zonder middenvelder Colin Coenderman, de speler is op huwelijksreis. Coenderman liet deze week in NoordHollands Dagblad weten te rekenen op winst tegen FC Aalsmeer. "Ik ben ervan overtuigd dat de jongens het gaan doen. Je moet FC Aalsmeer niet onderschatten, maar ik denk dat we ze naar de tweede klasse gaan terugsturen."

ZOB-FC Aalsmeer
zaterdag 8 juni, 14.30 uur
Sportpark Zuidooster Park (ZO-Beemster)
Scheidsrechter: S.G. De Haan uit Amstelveen.

Bij een gelijkspel na negentig minuten volgt er 2x15 minuten verlenging, evt daarna strafschoppen (ABBA-systeem). Winnaar speelt volgende week op neutraal terrein finaleduel tegen winnaar Delta Sport-CSW.

In opdracht van Business Club FC Aalsmeer zal er een videoverslag van het duel gemaakt worden. Later te zien op deze site.

Finaleduel ESTO-RKDES
RKDES gaat maandag (Tweede Pinksterdag) opnieuw pogen promotie naar de tweede klasse te bewerkstelligen. Na de winst vorige week in de nacompetitie op sv Charlois spelen de Kudelstaarters op het sportpark van AVV Alphen finalewedstrijd tegen ESTO. De tweedeklasser uit Bodegraven, geëindigd op de twaalfde positie in 2C, was in de eerste ronde vrijgesteld.

RKDES, dat twee weken geleden door de nederlaag bij ASC naast rechtstreekse promotie greep, mist maandag elk geval wegens vakantie centrale verdediger Erik Overvliet. Het meespelen van Troy Zwanenberg is onzeker, de verdediger kampt met een blessure. Er zijn nog meer twijfelgevallen (blessures/vakantie) in de selectie van trainer Kiri Kalaitzis.

Scheidsrechter bij de wedstrijd op het kunstgras van AVV Alphen is Ramon Westhoff uit Rotterdam. Aftrap is 14.00 uur. Winnaar promoveert/blijft tweede klasser. Verliezer is nog niet uitgespeeld, via een verliezersronde volgende week herkansing op plaatsing voor wederom een finaleduel op donderdag 20 juni.

Bij een gelijkspel na negentig minuten volgt er 2x15 minuten verlenging, evt daarna strafschoppen (ABBA-systeem).


Bekerfinale
Zaterdagmiddag wordt op het sportpark De Randhoorn (Legmeervogels) de bekerfinale van district West 1 gespeeld. Finalisten zijn Huizen (1A-za) en Fortuna Wormerveer (hoofdklasse-zon). Wedstrijd in Uithoorn begint om 14.30 uur.
Huizen is er vroeg bij. Donderdagmiddag hing de bekerfinalist alvast een spandoek op in Uithoorn op De Randhoorn. Zaterdag de finale tegen Fortuna Wormerveer.   Foto: Hans Heere

Reageer

 
 
Advertentie:
Voetballen bij FC Aalsmeer

 


 
Klaas Leegwater
6-6-2019
18.30 uur