Aalsmeer en RKDES aan de bak in nacompetitieVoorbeschouwing
FCA/RKDES
30-5-2019,


Eersteklasser FC Aalsmeer en derdeklasser RKDES starten komend weekend met de nacompetitie. De roodgroenen strijden voor lijfsbehoud, de Kudeltaarters pogen alsnog een plek in de de tweede klasse te veroveren. De andere regioclubs KDO, SCW, Legmeervogels en het zondagteam van FC Aalsmeer zijn uitgevoetbald.

FC Aalsmeer speelt zaterdag op eigen terrein tegen tweedeklasser asv Arsenal. De Amsterdammers behaalden in 2A een periodetitel en eindigde in de eindrangschikking op de derde positie, veertien punten onder kampioen Monnickendam. Arsenal wordt getraind door Irmo Wielkens, oudvoetballer van oa AJAX en ADO Den Haag.

Melvin Holwijn
De selectie van Wielkens herbergt een aantal opvallende spelers. Zo is er een belangrijke rol weggelegd voor oudprof (Telstar, Cambuur, Iraklis Saloniki) Melvin Holwijn. De inmiddels bijna 40-jarige spits voelt zich bij de jeugdige spelergroep goed in de 'vaderrol'. "Ik ben altijd de papa van het team, of de opa. We hebben veel jonge jongens en ik moet eerlijk zeggen: er wordt goed geluisterd", vertelde hij eerder dit jaar tegen Het Amsterdamsche Voetbal.

In de afgelopen reguliere competitie scoorde Holwijn tien keer. Bij lange na niet het aantal dat teamgenoot Mick Hurks tot nu toe op zijn naam bracht. De 31-jarige aanvaller groeide bij Arsenal met 21 goals uit tot topschutter. Hurks, in het verleden ook gespeeld bij Hoofddorp en niet lang geleden een jaar uit de roulatie was wegens een blessure, trof in de eerste zes duels vijf maal doel.

Arsenal scoorde in de competitie totaal 54 goals, ook de jeugdige aanvaller Tyrell Perri met veertien goals had daar een aandeel in. Het aantal tegendoelpunten betrof 50. De Amsterdammers zijn de laatste vier jaar met een gestage opmars bezig. Vanaf de vierde klasse tweemaal gepromoveerd, nu kansen om opnieuw een trede op de amateurladder te klimmen.

Koster geschorst
FC Aalsmeer heeft drie winstpartijen in de nacompetitie nodig om ook volgend seizoen uit te komen in de eerste klasse. Door het 0-0 gelijkspel vorige week bij Zuidvogels mislukte de poging van de roodgroenen te ontsnappen aan gedwongen verlenging van de nacompetitie. Onder leiding van interim-coach Roel Turkenburg kreeg FC Aalsmeer, met creatieve voetballers Berry Kramer en Junior Tiller lange tijd op de bank, vrijwel geen voet aan de grond in Huizen. Het gebrek aan dreiging in het spel was wederom schrijndend.

Middenvelder Calvin Koster viel zaterdag geblesseerd uit. De Aalsmeerder (foto) is herstellende en voor de wedstrijd tegen Arsenal tevens geschorst. Voor de rest is de selectie van Turkenburg aardig op orde. Alleen flankspeler Campbell is hoogstwaarschijnlijk nog niet fit.

Bij winst op Arsenal stromen de roodgroenen door naar de tweede ronde, tegenstander op 8 juni aan de Beethovenlaan is dan de winnaar van ZOB-BFC. Bij verlies over twee dagen speelt FC Aalsmeer volgend seizoen in de tweede klasse. Bij een gelijkspel volgt verlenging, eventueel gevolgd door een strafschoppenserie (ABBA-systeem).

FC Aalsmeer-Arsenal
za 1/6 14.30 uur, Beethovenlaan.
Scheidsrechter Ferrit Akkaya (Amsterdam)
Wedstrijd wordt gespeeld op veld 2. (ivm 'sixtentoernooi)

Schema nacompetitie FC Aalsmeer.

In opdracht van Business Club FC Aalsmeer wordt er een video-samenvatting van het duel gemaakt. Later te zien op deze site.

Foto Melvin Holwijn: Het Amsterdamsche Voetbal

Topschutter Van Koert terug van vakantie
RKDES speelt zondag tegen sv Charlois, een relatief onbekende tegenstander uit de regio Rotterdam. Charlois eindigde in de eerste halve competitie op de derde positie in groep Q4. In de promotiepoule (3B Hoog) reikte de ploeg tot de vijfde plek. Belangrijk was vorige week tijdens de laatste speelronde de winst op DHL, daardoor werd door Charlois nipt kwalificatie voor de nacompetitie behaald.

Trainer Kiri Kalaitzis kan zondag weer beschikken over clubtopscorer Indy van Koert (foto). De buitenspeler is terug van een vierweekse vakantie. Ook spits Mano van Veen is na zijn schorsing weer present in de selectie. Tevens heeft verdediger Jeroen Bakker zijn reiskoffer opgeborgen. En in vergelijking met vorige week sluit ook Robin van der Steeg weer aan.

Bij winst finaleduel
Grote twijfels zijn er nog steeds over de inzetbaarheid van middenvelder Arnoud van Leeuwen en aanvaller Maarten van Putten. Zij kampen al langer met een blessure. Ook een vraagteken bij verdediger Dennis Pronk die tegen ASC een kwetsuur opliep. Aanvaller Jordy Vrolijk en doelman Tom Blokzijl zijn langdurig geblesseerd.

Boekt RKDES zondag op sportpark Calslagen een winstpartij spelen de Kudelstaarters een week later finaleduel tegen tweedeklasser ESTO op neutraal terrein. Bij verlies over drie dagen blijft RKDES derdeklasser. Eindigt RKDES-Charlois in een gelijkspel volgt verlenging, eventueel gevolgd door een strafschoppenserie (ABBA-systeem).

Wedstrijd zondag 2 juni in Kudelstaart start 14.00 uur. Scheidsrechter is Mark Vogelenzang uit Poortugal.

Schema nacompetitie RKDES.


Reageer

 
 
Advertentie:

 


 
Klaas Leegwater
30-5-2019
19.00 uur