Jeroen Ezink: "We moeten vanaf het begin tegen HDV scherp zijn."   Foto: Jaap Maars
 
 

Aalsmeer-aanvaller Ezink: "Volledig opgeladen voor duel tegen HDV"'Superspits' Bodmann in bedwang houden belangrijke opdracht koploperVoorbeschouwing
FC Aalsmeer zon
5-4-2019,


Na drie weken stilstand in competitieverband speelt het zondagteam van FC Aalsmeer dit weekend de vierde poulewedstrijd in 3A Laag. Tegenstander zondag aan de Beethovenlaan is het Haagse HDV. De roodgroenen gaan samen met GSC ESDO aan de leiding in de groep van acht teams, bij winst aanstaande zondag komt definitieve handhaving in de derde klasse voor FC Aalsmeer dichterbij.

Opponent HDV staat in de rangschikking op de vijfde positie met een achterstand van vier punten op de Aalsmeerders. De ploeg van Winston Faerber startte overtuigend aan de tweede halve competitie door in eigen huis Cabauw uit Lopik met 7-2 te overrompelen. HDV, vorig seizoen gepromoveerd uit de vierde klasse, gaf het spectaculaire begin met twee nederlagen tegen Cabauw en Bernardus een slecht vervolg.

'Superspits' Benito Bodmann
HDV-aanvaller Benito Bodmann scoorde tegen Cabauw vier keer, een week eerder in de reguliere competitie trof Bodmann tegen Toofan (9-3) zelfs vijfmaal de roos. De boomlange spits van HDV kwam vorig seizoen tot het onwaarschijnlijke aantal van vijftig doelpunten. Bodmann staat logischerwijs volop in de belangstelling van andere clubs. Vorige maand in het AD (regio Den Haag) liet de 23-jarige centrumaanvaller optekenen: "Volgend seizoen speel ik elk geval niet meer voor HDV."

Voor FC Aalsmeer-trainer Marco Bragonje nog enig denkwerk welke speler hij op de veel scorende Bodmann gaat zetten. Normaal gesproken een uitgelezen taak voor centrale verdediger Nick Sluijs, de eveneens rond de twee meter grote speler is echter voorlopig uitgeschakeld door een blessure. Waarschijnlijk zal Alexander Goes de rol als bewaker van de HVD-spits op zich nemen of anders de meer breed geschouderde Pawel Kocon. Elk geval behoeft Bodmann een groot 'aandachtspuntje' in de Aalsmeerse defensie.

"Ik verwacht dat HDV fel zal beginnen, dus dat betekent dat wij er direct moeten staan."


"Volledig opgeladen"
Voor FC Aalsmeer is het afwachten of de ploeg aan de Beethovenlaan het goede ritme na drie weken gedwongen rust weer kan oppakken. De formatie van Bragonje won de eerste twee duels van Besiktas (2-3) en SVH (2-1), laatst gespeelde duel op 17 maart tegen medekoploper GSC ESDO eindigde in 1-1 remise.

"Ik denk dat ondanks de goede flow waarin we zaten de rustperiode ons goed uitkwam, er waren wat kleine pijntjes bij een aantal spelers", zegt aanvaller Jeroen Ezink. "Daarnaast hebben we ons nu volledig kunnen opladen voor de komende wedstrijden. We hebber er veel zin in, het schijnt mooi weer te worden en verwachten dat we het publiek een mooie voetbalmiddag kunnen bieden."

Ezink (foto) vervolgt: "HDV is voor ons een relatief onbekende ploeg. Ik verwacht dat ze zondag fel zullen beginnen, dus dat betekent dat wij er direct moeten staan. En ze hebben natuurlijk de beschikking over de heel makkelijk scorende Bodmann. Het is verder een fysiek sterke ploeg met technische spelers op het middenveld en de aanval. Het is zeker een lastige tegenstander, maar dat zijn wij voor hun ook", aldus de clubtopscorer (9 goals) van FC Aalsmeer.

Maand rust
De roodgroenen zullen overigens vanaf 14 april wederom een verplichte pauze opgelegd krijgen, dan zelfs vier weken lang als pas op 12 mei de volgende wedstrijd op de kalender staat. Het is het gevolg van de maatregel dat volgend seizoen de vierde klasse in West II definitief wordt opgeheven, een jaar later wordt ook de derde klasse opgedoekt. Ook afgelopen week gaven weer enkele clubs aan te stoppen met zondagvoetbal in West II. Het zondagteam van FC Aalsmeer zal in de toekomst hoogstwaarschijnlijk terugkeren in West 1.

Wedstrijd aan de Beethovenlaan start 14.00 uur, scheidsrechter is Karel van Valen uit Alpen aan de Rijn. Nummer 1 en 2 eindrangschikking blijven derde klasser. Nummer 3, 4 en 5 spelen nacompetitie voor lijfsbehoud. Overige clubs degraderen naar de vierde klasse (Zuid of West 1).

KDO tegen 'eersteklasser' TAC'90
Tweedeklasser KDO treedt aan tegen lijstaanvoerder TAC'90. De Hagenezen stevenen rechtstreeks af op de titel in 2C. Mogelijk al binnen twee weken wordt de kampioensvlag gehesen op het complex in de Hofstad. KDO kan het promotiefeest van TAC'90 iets langer uitstellen door aanstaande zondag op eigen terrein een deukje toe te brengen in het harde Haagse pantser.

De formatie uit de Kwakel zit de laatste weken goed in haar vel. Uitgerekend na het verlies bij TAC'90 (4-0) eind februari zit de ploeg van trainer Raymond de Jong in de lift. Tien punten veroverde KDO uit de laatste vier duels. De huidige nummer drie op de ranglijst strijdt met nog zes duels op de rol voor een hoge eindnotering dat waarschijnlijk een ticket voor de nacompetitie oplevert.

Bij KDO keert zondag na een langdurige afwezigheid (blessure) Mathijs van Rijn terug in de basis. Daar staat tegenover dat de thuisploeg verdediger Mitchel Smits moet missen wegens een kwetsuur. Middenvelder Bart Hoving is licht geblesseerd maar is wel opgenomen in de selectie. Wedstrijd aan de Vuurlijn start 14.00 uur. Arbiter van dienst is Gerrit van Sprang uit Delft.

Eersteklasser Legmeervogels gaat zondag op bezoek in Vijfhuizen voor het duel tegen DSOV. Beide middenmoters ontlopen elkaar op de ranglijst slechts drie punten in voordeel van de Uithoornse formatie.


Reageer

 
 
Advertentie:

 


 
Klaas Leegwater
5-4-2019
13.00 uur