Voetbalthrillers voor Aalsmeer en RKDESVoorbeschouwing
Regioclubs
24-5-2019,


Weer mooi uitgekiend van de competitieleider. Pas op de laatste speeldag in de diverse competities gaan dit weekend de beslissingen vallen. Elk geval twee voetbalthrillers op het programma. FC Aalsmeer (1A) heeft in Huizen vrijwel zeker een overwinnig nodig op HSV Zuidvogels voor ontsnapping aan de nacompetitie en RKDES (3A) moet voor rechtstreekse promotie een driepunter boeken bij concurrent ASC. Ook KDO (2C) moet de laatste wedstrijd winnend afsluiten om kans te behouden op de nacompetitie.

Meeste spanning zit op het duel van eersteklasser FC Aalsmeer tegen medekandidaat voor p/d duels HSV Zuidvogels. Op sportpark De Wolskamer hebben de roodgroenen persé winst nodig. Bij verlies of gelijkspel wacht voor de bloemendorpers, tenzij het Amsterdamse WV-HEDW een grote flater slaat tegen degradant Victoria 1893, een week later het eerste duel in de nacompetitie tegen waarschijnlijk asv Arsenal.

Welke tactiek?
FC Aalsmeer heeft een zeer roerige week achter de rug, hoofdtrainer Van Garderen werd dinsdag op een zijspoor gezet. Welk effect heeft de drastische ingreep op de spelersgroep? En met welke tactiek en opstelling gaat interim-coach Roel Turkenburg Zuidvogels te lijf? Interessante vragen die zaterdag zullen worden beantwoord. Aangezien alleen winst telt is de kans groot dat de roodgroenen in tegenstelling tot de laatste duels in Huizen zullen aantreden in een 4-3-3 opstelling.

Aanvaller Martin Campbell is geblesseerd, over de fitheid van Sander Aznar Martinez bestaan twijfels. De middenvelder viel vorige week tegen Argon geblesseerd uit. Jeremaih Veldman zal weer onder de lat plaatsnemen. Thuisclub Zuidvogels kent weinig problemen in de selectie. De ploeg uit Huizen, op de ranglijst een punt meer dan FC Aalsmeer, heeft zaterdag aan een gelijkspel genoeg voor prolongatie van een plek in de eerste klasse.

Wedstrijd op sportpark De Wolfskamer start 14.30 uur. Scheidsrechter is Erwin Dam uit Waarland (Schagen). In opdracht van Business Club FC Aalsmeer wordt er een video-samenvatting van het beslissende duel gemaakt. Later te zien op Voetbal in Aalsmeer.

Absentielijst RKDES gegroeid
Dag van de waarheid eveneens voor derdeklasser RKDES dat in Oegstgeest gaat pogen rechtstreekse promotie binnen te halen. Daarvoor is een overwinning op grote concurrent ASC beslist nodig. Bij een gelijkspel wordt svDONK bij winst op Blijdorp de lachende derde. Een driepunter voor ASC levert de thuisclub promotie op. Een onvervalste beslissingswedstrijd dus.

RKDES zit in de hoek waar de klappen vallen. Draaiden de Kudelstaarters in het begin van de promotiepoule uitstekend en presenteerden zich overduidelijk als favoriete promotiekandidaat, laatste wedstrijden in de belissende fase loopt het spaak met de roodzwarten. Zeven verliespunten in afgelopen drie duels.

Oorzaken zijn bekend; een lange lijst met mutaties. Wat dat betreft zijn de verwachtingen voor aanstaande zondag in het cruciale duel tegen ASC niet al te hoog gespannen. Temeer omdat het aantal absenties nog groter is geworden. Centrumspits Mano van Veen is na zijn rode kaart vorige week tegen svDONK geschorst en verdediger Jeroen Bakker is op vakantie.

Weer volop puzzelwerk dus voor trainer Kiri Kalaitzis. Vooral in de aanvalslinie een personeel tekort. Elk geval routinier Roald Pothuizen, twee weken geleden opgetrommeld uit een vriendenteam en tegen DONK verantwoordelijk voor de gelijkmaker, zal weer aantreden als flankspeler.

Wedstrijd in Oegstgeest begint 14.00. Scheidsrechter is Thijs Dogterom (20) uit Sommelsdijk. Mislukt de missie van RKDES wacht een herkansing in de nacompetitie. Eindigt RKDES als nummer drie in 3A Hoog zijn de Kudelstaarters eerste ronde vrijgesteld, als nummer vier is in de eerste ronde op 2 juni nummer 5 uit 3B Hoog de tegenstander.

KDO afhankelijk van concurrentie
Tweedeklasser KDO is nog steeds in de race voor een plek in de nacompetitie. De Kwakelaars hebben plaatsing niet meer in eigen hand. Belangrijkste opdracht voor de formatie van trainer De Jong in de laatste competitiewedstrijd is een overwinning boeken op het reeds gedegradeerde GDA. Slaagt KDO daarin geeft een blik op de uitslagen van één of meerdere concurrenten (ROAC, DOSR en RVC) uitsluitsel over wel of niet verlenging van de competitie.

Duel GDA-KDO op het Haagse sportpark Madestein begint 14.00 uur.

Eersteklasser Legmeervogels gaat pogen haar sportieve plicht te vervullen tegen koploper RKV Velsen. Bezoekers hebben aan een gelijkspel genoeg voor promotie naar de hoofdklasse. Bij verlies kan JOS/Watergraafsmeer nog passeren.

Derdeklasser FC Aalsmeer is uitgevoetbald in de reguliere competitie. De roodgroenen starten 2 juni aan de nacompetitie voor lijfsbehoud.


Reageer

 
 
Advertentie:


 


 
Klaas Leegwater
24-5-2019
11.00 uur