Tiller, Martinez en Eijken (vlnr) vertrekken. Foto: Ton van Eenennaam


Vertrek trio bij Aalsmeer, Hoogerwaard komt en club vraagt promotie aan

2-5-'20, 14.00 | Vertrek/komst spelers | Door: Klaas Leegwater

Niet op het veld, wel achter de schermen volop bedrijvigheid bij tweedeklasser FC Aalsmeer. Na de gisteren aangekondigde komst van middenvelder Stef Leliveld werd vandaag bekend dat na aanvaller Jordy de Groot nog drie spelers de roodgroenen gaan verlaten.

Middenvelders Sander Aznar Matinez en Junior Tiller, en aanvaller Giliano Eijken spelen volgend seizoen voor een andere club. Daartegenover staat het inlijven van middenvelder Dierderick Hoogerwaard.

Dienend
Van het trio spelers dat het roodgroen niet meer zal dragen is Sander Aznar Matinez het langst actief geweest bij de club op het sportpark aan de Beethovenlaan. Martinez kwam in 2016 over van WV-HEDW naar FC Aalsmeer. In de jaren daarvoor was de middenvelder actief bij Pancratius en DCG.

Martinez (32) ontpopte zich bij de roodgroenen als een speler in een dienende rol op het middenveld, veelal aan de basis van een nieuwe aanval en bracht medespelers in scoringspositie. Zelf kwam Martinez in vier jaar bij FC Aalsmeer zelden aan scoren toe.

De vertrekkende speler, die ook uit de voeten kon op een plek kort voor de defensie, was in zijn carrière bij FC Aalsmeer een paar maal langdurig uit de roulatie vanwege een blessure. Bij welke club Martinez volgend seizoen gaat voetballen is nog niet bekend.

Technisch begaafd
Collega op het middenveld Junior Tiller meldde zich twee jaren geleden bij de club aan de Beethovenlaan. Hij kwam over van buurman RODA'23 uit Bovenkerk en zag de stap naar eersteklasser FC Aalsmeer als een nieuwe uitdaging.

Aanvankelijk gebruikte toenmalig trainer Cor Van Garderen Tiller als rechtsback, een plek waar de 24-jarige speler niet goed uit de verf kwam. Verhuizing later naar het middenveld werkte in het voordeel van het team, de technisch begaafde Tiller kwam in de middenlinie veel beter tot zijn recht.

Junior Tiller in actie voor FC Aalsmeer. Foto: Jaap Maars

Stilstand Eijken
Tiller kwam in zijn twee seizoenen bij FC Aalsmeer tot vijf competitiedoelpunten. Ook van Tiller is nog niet bekend welk clubshirt hij volgend seizoen zal dragen. Dat geldt ook voor aanvaller Giliano Eijken die eveneens zijn vertrek heeft aangekondigt.

Eijken gold bij zijn overgang in 2018 als een talentvolle speler die voorheen bij Diemen en SDZ indruk maakte als behendige buitenspeler. De flankspeler kon het in Aalsmeer evenwel niet waarmaken. Eerst onder trainer van Garderen en in het huidige afgebroken seizoen onder trainer Jesse Donker stokte zijn ontwikkeling.

Daarbij dient wel vermeldt te worden dat Eijken bij de roodgroenen ook goede periodes kende. Flitsende acties langs de zijlijn, een aantal mooie scores en sterk in de duels.

Maar over het algemeen kwam de buitenspeler bij de Aalsmeerders niet goed tot wasdom. Te vaak onzichtbaar in wedstrijden en hij toonde te weinig durf in de duels. Dat Eijken (23) potentie heeft om in de toekomst uit te groeien tot een belangrijke aanvaller staat echter buiten kijf.

Eijken scoorde bij de roodgroenen in ruim anderhalf seizoen acht competitiedoelpunten. Waaronder deze tegen Purmersteijn (6-2), november 2019.


Diederick Hoogerwaard
Naast het vertrek van het drietal spelers verwelkomt FC Aalsmeer volgend seizoen Diederick Hoogerwaard. Daarmee halen de bloemendorpers ogenschijnlijk een grote vis in huis. De nieuwkomer in de selectie van Donker is een gerenommeerde middenvelder en was de laatste jaren actief bij hoofklasser FC Rijnvogels.

Eerder maakte Hoogerwaard zes seizoenen furore bij hoofdklasser vv Noordwijk. Daar pakte hij tweemaal de districtsbeker en werd hij in z’n laatste seizoen kampioen in de Hoofdklasse. Hoogerwaard kwam in 2012 via de jeugdopleiding van ADO Den Haag naar vv Noordwijk. Daarvoor speelde de inmiddels in Amsterdam woonachtige middenvelder in de jeugd van HFC Haarlem.

In zijn eerste jaar bij FC Rijnvogels (2018-19) kende Hoogerwaard (29) veel blessureleed, vooral een aantal spierscheuringen speelde de middenvelder parten.

Hoogerwaard stond eind vorig seizoen op het punt te vertrekken bij de zaterdaghoofdklasser uit Katwijk aan Zee maar besloot na een gesprek met trainer Jimmy Simons er toch een seizoen aan vast te plakken.

Diederick Hoogerwaard, hier in het shirt van vv Noordwijk. Foto: Noordwijk

Vierde nieuwkomer
Hoogerwaard is na Stef Leliveld (WV-HEDW, middenvelder), Mark Rutgers (FC Breukelen, verdediger) en Jordi van Gelderen (Legmeervogels, verdediger) de vierde nieuwkomer in de selectie van de Aalsmeerders. Eerder in de winterstop verhuisde aanvaller Rachid el Yaghmouri van OFC naar de roodgoenen.

Tot de sluiting van de overschrijvingstermijn op 15 juni wordt er nog een enkele mutatie verwacht bij FC Aalsmeer. Centrale verdediger Burak Sitil die eerder twijfelde over een langer verblijf bij de tweedeklasser heeft inmiddels toegezegd te zullen blijven. Ook aanvaller Rachid el Yaghmouri, die in belangstelling stond van andere clubs, heeft laten weten langer het roodgroen te zullen dragen.

Nieuwe assistent voor Jesse Donker
Peter Freke zal waarschijnlijk vanaf volgend seizoen de nieuwe assistent zijn van hoofdtrainer Jesse Donker. Dit maakte de 38-jarige Freke, die een indrukwekkende loopbaan (veertien jaar) achter de rug heeft als speler op het middenveld bij Rijnsburgse Boys, deze week bekend in een vraaggesprek met Voetbal in de Bollenstreek.

Freke woont sinds enkele jaren in Aalsmeer en zocht een betrekking in het voetbal dichter bij huis. "Ik ben in het bezit van het UEFA B en C diploma en ga volgend seizoen bij FC Aalsmeer aan de slag. Weliswaar als assistent-trainer, omdat hoofdtrainer er wegens mijn werk niet in zit. Ik zit veel in het buitenland dus dat valt moeilijk te combineren."

FC Aalsmeer kan bij navraag de komst van Freke nog niet bevestigen.

Peter Freke op een niet recente foto. Foto: Haaglanden Voetbal

Aangemeld voor promotie
FC Aalsmeer heeft zich met het eerste- en tweede zaterdagteam aangemeld bij de KNVB voor promotie. De voetbalbond biedt die mogelijkheid omdat er een aantal verschuivingen in diverse afdelingen worden verwacht wegens opheffen clubs of verhuizing naar een andere speeldag.

Overigens is de kans klein dat FC Aalsmeer als nummer drie uit 2A zal profiteren van de regeling. De meest open plekken worden verwacht in het zondagvoetbal. "Maar we willen het risico niet lopen dat als we toch in aanmerking komen er dan naast grijpen omdat we ons niet hebben aangemeld", zegt een woordvoerder van de tweedeklasser.

In 2A eindigde Zandvoort bovenaan. De club uit het kustdorp heeft eveneens promotie aangevraagd. Nummer twee AMVJ zal dat vrijwel zeker niet gaan doen, laten de Amstelveners weten. Clubs kunnen zich aanmelden bij de KNVB voor promotie tot half mei.

Tekst: Klaas Leegwater

Reageer


Deel dit artikel:
Volg VIA op:


Content Business Club FCA:


Michel Wiesener van Drinkwaterspecialist BV
Lid van de Businessclub Michel Wiesener van Drinkwaterspecialist BV stelt zich voor.
Lees verder...
Laatste wedstrijdvideo:


FCA-CSW 1-0Tegenstanders van

 

  Amvj
Arsenal
Csw
DVVA
EDO
HBOK
J Holland
Marken
Nita
OSV
Purmersteijn
Zaandam
Zandvoort
Aalsmeer

Uitslagen/Standen