Jordy de Groot weg bij Aalsmeer, naar CSW

19-4-'20, 21.30 | Vertrek Jordy de Groot | Door: Klaas Leegwater

Na Indy van Koert van RKDES heeft CSW een tweede aanvaller uit de regio Aalsmeer weggeplukt. Ook FC Aalsmeer-spits Jordy de Groot speelt volgend seizoen namelijk bij de tweedeklasser in Wilnis. De Groot hoopt bij CSW vooral op meer speelminuten dan hij in zijn periode bij de Aalsmeerders kreeg toebedeeld. "Dat is wel een belangrijke redenen om deze stap te maken."

De spits verwacht bij zijn nieuwe club uit te groeien tot een speler van meer waarde, belangrijk zijn met beslissende doelpunten. Iets wat bij FC Aalsmeer de afgelopen twee seizoenen nauwelijks lukte. Blessures, lang zoeken naar de juiste vorm en veel concurrentie brak De Groot aan de Beethovenlaan op.

Reputatie
De 27-jarige De Groot maakte in de zomer van 2018 de overstap van hoofdklasser Swift naar FC Aalsmeer. De spits kwam bij de Amsterdammers onder trainer Bart Logchies moeilijk aan de bak. De Groot had voorheen bij Legmeervogels een aanzienlijke reputatie opgebouwd, in Uithoorn scoorde de centrumaanvaller jarenlang aan de lopende band, maar kon dit op een hoger niveau bij Swift niet waarmaken.

De verwachting was dat De Groot bij FC Aalsmeer het goede spoor weer zou kunnen vinden. Onder trainer Cor van Garderen kon de spits evenmin zijn goede vorm weer naar bovenhalen. Door een lastige blessure moest De Groot aan het begin van zijn eerste seizoen bij de Aalsmeerders in eerste instantie een stap terugdoen en kwam na zijn herstel alleen nog sporadisch aan de bak.

"Draaide lekker mee"
Ook in het onlangs afgebroken seizoen had De Groot moeite een vaste plek in het basisteam van FC Aalsmeer te veroveren. Door de komst van centrumaanvaller Mike Dam van Ter Leede moest De Groot in de loop van het seizoen steeds meer genoegen nemen met een plek op het tweede plan.

De Groot: "Ik begon dit seizoen best goed. Ik draaide in de voorbereiding en de eerste competitieduels lekker mee met bijna in elke wedstrijd een doelpunt. Op een gegeven moment moest ik toch mijn plaats afstaan. Trainer Donker gaf er uitleg over en ergens begreep ik zijn standpunt wel. Maar ik wil graag spelen en daarom kies ik nu voor een andere club."

Andere clubs
Volgens De Groot waren er verschillende clubs in hem geïnteresseerd. "Onder meer Argon en Legmeervogels hadden interesse. Ik kies voor CSW omdat hun plannen mij het meest aanspreken en ik graag op zaterdag blijf voetballen. En niet onbelangrijk, ik ontmoet bij CSW een aantal oud-teamgenoten waarmee ik vroeger bij Legmeervogels heb samengespeeld."

Ook Pinas vertrekt
Verdediger Solomon Addai Pinas gaat de tweedeklasser eveneens verlaten. Evenals De Groot was Pinas bijna twee seizoenen actief voor de Aalsmeerders en maakte de stap naar de roodgroenen vanuit Zaandam waar hij speelde voor tweedeklasser Zilvermeeuwen, tegenwoordig FC Zaandam na fusie met Hellas Sport Combinatie.

Pinas gaat volgend seizoen voetballen voor derdeklasser ZSGO/WMS. "Zij gaven aan mij graag te willen, ze hebben veel vertrouwen in mijn kwaliteiten. Daarnaast is ZSGO/WMS zeer ambitieus, ze willen aankomend seizoen kampioen worden om vervolgens door te stoten naar de eerste klasse. Daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen", aldus Pinas.

Twijfels Burak Sitil
De Groot en Pinas zijn de eerste twee spelers uit de selectie van trainer Jesse Donker die hebben aangeven de club aan de Beethovenlaan te verlaten. Het merendeel van de spelersgroep heeft toegezegd bij FC Aalsmeer te blijven. Enkele spelers twijfelen nog, waaronder aanvoerder Burak Sitil. "Ik moet nog een besluit nemen."

Op 15 juni sluit de overschrijvingstermijn.

Tekst: Klaas Leegwater
Foto: Jaap Maars

Reageer


Deel dit artikel:
Volg VIA op:


Content Business Club FCA:


Michel Wiesener van Drinkwaterspecialist BV
Lid van de Businessclub Michel Wiesener van Drinkwaterspecialist BV stelt zich voor.
Lees verder...
Laatste wedstrijdvideo:


FCA-CSW 1-0Tegenstanders van

 

  Amvj
Arsenal
Csw
DVVA
EDO
HBOK
J Holland
Marken
Nita
OSV
Purmersteijn
Zaandam
Zandvoort
Aalsmeer

Uitslagen/Standen