Jeroen Bakker van RKDES in luchtduel tijdens wedstrijd tegen Alliance'22.   Foto: Jaap Maars


Ahannach debuteert met verlies, Van Koert niet te stoppen

Trainer Alami Ahannach vierde zijn debuut als hoofdtrainer bij Legmeervogels met een nederlaag (3-2) in Alkmaar. RKDES boekte een ruime 5-2 zege op Alliance, in de laatste vijf minuten drie doelpunten. Topschutter Van Koert vijzelde zijn aantal goals op naar vijftien treffers. FC Aalsmeer stelde teleur in en tegen Velserbroek, 4-1 verlies.

2-12-'19, 17.00 | Overzicht regio | Door: Klaas Leegwater


Kolping Boys-Legmeervogels, 3-2
Eersteklasser Legmeervogels heeft de uitwedstrijd bij Kolping Boys niet weten te winnen. De Uithoornaars, met Jasper van Gelderen na maanden blessureleed terug als invaller maar nog zonder de geblesseerde spits Quiten Piris, namen in Alkmaar eerst de leiding via Regilio Kranenburg.

De thuisclub wist via Joey Gijzen twee keer het net te vinden. Jasper Burgers zorgde met een treffer dat de ruststand 2-2 werd. Na de pauze was het Kevin Cappai die Kolping Boys op 3-2 bracht. Legmeervogels, met voor het eerst de onlangs aangestelde Alami Ahannach als hoofdtrainer, wist niet meer te scoren en keerde met lege handen huiswaarts.

Op de ranglijst staat Legmeervogels na de derde seizoensnederlaag op de negende positie. Bovenin verspeelde koploper De Zouaven na acht winspartijen op rij voor de tweede achtereenvolgende week punten. Volgers SDZ en AFC'34 sluipen dichterbij.

Uitslagen/Standen 1A

Opstelling Legmeervogels :
Folke Maenhout, Seth Sarpong, Mitchell Verschut, Revelinio Slijters, Othman Lechkar, Regilio Kranenburg, Kenneth vder Nolk van Gogh, Jasper Burgers, Yorick van der Deijl, Elroy Tuur (Jasper van Gelderen) en Mitch Vernooy (Nabil Haddouzi).

Winst RKDES (5-2), geen rem op Van Koert
RKDES (3A) blijft goed meedraaien als subtopper in 3A. Koploper De Kennemers is met elf punten voorsprong ver uit het vizier, een plek kort onder de ongenaakbare lijstaanvoerder is voor RKDES dit seizoen de uitdaging.

Na het onverwachte verlies vorige week in Zwanenburg volgde zondag in eigen huis herstel. De formatie van Kiri Kalaitzis boekte tegen nummer vijf Alliance'22 een ruime 5-2 overwinning. Wederom groeide Indy van Koert uit tot smaakmaker, de topschutter van RKDES had met drie goals een groot aandeel in de winst.

Indy van Koert snelt aan de linkerkant langs zijn tegenstander. Er staat dit seizoen geen rem op de topschutter uit Kudelstaart. Alweer vijftien goals op zijn naam.   Foto: Jaap Maars

Kalaitzis had de van een blessure teruggekeerde centrumaanvaller Roy Endhoven ditmaal centraal in de defensie neergezet, verdediger Ivo Lentjes zat op de bank. In de eerste helft bepaalde Van Koert de ruststand op 2-0. Na de pauze verdubbelde RKDES via centrumspits Rick Verkuijl en Rutger Spaargaren de voorsprong naar 4-0.

Opmerkelijk was dat aan de Wim Kan Dreef in de laatste vijf minuten er nog drie goals vielen te noteren. Alliance'22 bracht het verschil terug tot 4-2 waarna bijna in het slotsignaal Van Koert de eindstand op 5-2 bepaalde, zijn vijftiende competitietreffer. Zesde overwinning voor RKDES, op derde positie in 3A.

Opstelling RKDES:
Tijn Kraak, Sven Boelsma, Roy Endhoven, Micheal Schreven, Lennart Kok (Kees Nieuwendijk), Arnaud van Leeuwen (Elias El Hadji), Mano van Veen (Jimmy Baars), Rutger Spaargaren, Jeroen Bakker, Rick Verkuijl en Indy van Koert.

Rick Verkuijl scoorde voor RKDES de 3-0. Het was voor de aanvaller die dit seizoen nog weinig speeltijd krijgt zijn eerste competitiedoelpunt..   Foto: Jaap Maars

Opnieuw verlies (4-1) FC Aalsmeer
Vorige week sprak FC Aalsmeer-trainer Bragonje de hoop uit dat zijn selectie snel op orde zo zijn en kan werken aan een ingespeeld team. Voorlopig komt het daar niet van. Want ook tijdens de tiende competitiewedstrijd in Velserbroek was zijn spelersgroep verre van compleet.

De oefenmeester miste zondag zijn twee keepers Pim Doeswijk en Bart Koopsta, vandaar dat de 39-jarige Stefan van Halm van stal was gehaald. De keeperstrainer en teambegeleider acteerde tegen de nummer vier van de ranglijst (3A) prima. De 'veteraan' had enkele uitstekende reddingen in huis maar kon niet voorkomen dat het zoekende FC Aalsmeer tegen een dikke 4-1 nederlaag aanliep.

Tijdens de pauze viel de schade nog mee voor de bezoekers, Velserbroek kwam via Donovan Mijnals acht minuten voor rust op 1-0. FC Aalsmeer, bij wie de licht geblesseerden Alexander Goes en Mo Alaswad op de bank begonnen en verdediger Tim Millenaar ontbrak, moest in de tweede helft nog drie treffers incasseren.

Donovan Mijnals, Jordi Hurkmans en Mo Yahayoui tilden de stand naar 4-0. In de slotminuut redde Jeroen Ezink voor de roodgroenen de eer met de enige tegentreffer. Vijfde verlies van de Aalsmeerders, op de ranglijst een positie gezakt naar plek tien. Zes punten verschil met hekkensluiter Sporting Leiden.

Opstelling FC Aalsmeer:
Stefan van Halm, Pawel Kocon, Nick Sluijs, Richard Melman, Karol Mirowski, Sten Piet (Alexander Goes), Joeri van de Schraaff, Remi Pasternak (Robin Kruijsman), Kevin Hoorneman, Dennis v Leeuwen (Mo Alaswad) en Jeroen Ezink.

Uitslagen/Standen 3A

Tekst: Klaas Leegwater
Foto's: Jaap Maars

Reageer

Deel dit artikel:
Volg VIA op:


Content Business Club FCA:


Göran van der Laarse van Mica IP
Lid van de Businessclub Göran van der Laarse van Mica IP stelt zich voor.
Lees verder...
Laatste wedstrijdvideo:


FCA-Purmersteijn 6-2Tegenstanders FC Aalsmeer
(Derde klasse A)

 

  Van Nispen
WVC
Zwanenburg
Alliance'22
Bloemendaal
RKDES
Sp.Leiden
Nicolaas Boys
Voorschoten'97
VSV 1912
Velserbroek
De Kennemers
Spaarnwoude
Aalsmeer

Uitslagen/Standen

 


Volg VIA op: