Een aantal regioclubs gaan in januari op trainingskamp in buitenland.  


Barcelona, Valencia en Belek, regioteams zwerven uit over Europa

Zoals elk seizoen gaan de meeste regioclubs in de winterstop op trainingskamp. Zo maken RKDES en het zondagteam van FC Aalsmeer een trip naar Spanje en reist RODA'23 af naar het Turkse Belek. Zaterdagteam FC Aalsmeer blijft in Nederland. Eind januari wordt de competitie hervat, tot die tijd staan er een aantal oefenduels op het programma.

28-12-'19 17.00 | Trainingskamp | Door: Klaas Leegwater

Bijtanken, voorbereiden op de tweede seizoenshelft, saamhorigheidsgevoel versterken, teambuilding, etc. Allerlei benamingen kun je los laten op de trainingskampen die veel clubs tijdens de winterstop organiseren.

Voor de ene club staat de gezelligheid voorop, voor de ander is het een serieuze bezigheid om elke speler scherp aan de herstart van de competitie te laten beginnen. Meestal gaat het om een combinatie van beiden, het sportieve en sociale gebeuren.

Legmeervogels
Eersteklasser Legmeervogels zocht de afgelopen jaren in januari voor een lang weekend de Zuid-Spaanse kust op, ditmaal blijven de geelblauwen binnen de landsgrenzen en is van een trainingskamp geen sprake.

De selectie van Alami El Ahannach gaat zaterdag 11 januari een middag op pad naar Loosdrecht voor wat vertier en zal in de avond een vorkje prikken en een glas legen in een Amsterdams restaurant.

Op zondag 12 januari waarschijnlijk oefenduel tegen JOS/Watergraafsmeer en een week later vriendschappelijke wedstrijd in Uithoorn tegen Vitesse'22. Op zondag 26 januari wordt de competitie in 1A hervat met uitwedstrijd tegen DSOV.

FC Aalsmeer
Tweedeklasser FC Aalsmeer gaat in het tweede weekend van januari naar Bergen op Zoom voor een kort trainingskamp. Op dinsdag 14 januari speelt de selectie van Jesse Donker een vriendschappelijk duel bij eersteklasser sv Argon.

Vier dagen later op zaterdagmiddag oefenen de roodgroenen in Nieuwegein tegen tweedeklasser JSV. Op 25 januari start tweede competitiehelft met op papier de kraker tegen mede-titelkandidaat CSW.

Het zondagteam van FC Aalsmeer zoekt het dit jaar verder weg, de derdeklasser maakt rond 10 januari een driedaagse trip naar Valencia. Lekkere temperatuur om te verblijven, aan de Zuid-Spaanse kust wordt half januari een stijging naar 20 graden verwacht.

Ruim twee weken later begint de tweede competitiehelft voor het laag genoteerde team van vertrekkend trainer Marco Bragonje met een thuisduel tegen nieuwe koploper Bloemendaal.

RKDES, KDO en RODA'23
Ook RKDES stapt in het vliegtuig en de bestemming is eveneens Spanje. De ploeg van de voor een half jaar aangetrokken trainer Erwin Mönnich gaat in januari een paar dagen naar Barcelona. Genoeg te doen in de hoofdstad van de provincie Catalonië. Een rondleiding in Camp Nou staat wellicht op de agenda.

Tweedeklasser KDO organiseert begin januari voor de selectie altijd een verrassingsreis. Op een paar mensen van de begeleiding en spelersraad na weet niemand waar de reis naar toe gaat. Op de plaats van bestemming, in binnen- of buitenland, zal de spelersgroep drie dagen lang vertier zoeken en opdrachten uitvoeren die van tevoren door de spelersraad zijn gemaakt.

KDO hervat de competitie eind januari met belangrijk thuisduel tegen RODA'23. De Bovenkerkers reizen in de winterstop af naar Belek, gelegen aan de Turkse Riviera. De stad aan de Middellandse Zee ligt ongeveer dertig kilometer van Antayla.

KDO oefent op 12 januari tegen Swift (thuis) en een week later bij Teylingen.

Tekst: Klaas Leegwater

Reageer

Deel dit artikel:

Volg VIA op:


Content Business Club FCA:


Mike Sitaram van Sitar International BV
Lid van de Businessclub Göran van der Laarse van Mica IP stelt zich voor.
Lees verder...
Laatste wedstrijdvideo:


FCA-Purmersteijn 6-2Tegenstanders van

 

  Amvj
Arsenal
Csw
DVVA
EDO
HBOK
J Holland
Marken
Nita
OSV
Purmersteijn
Zaandam
Zandvoort
Aalsmeer

Uitslagen/Standen