Berry Kramer in de tang bij twee spelers van Teylingen. Foto: Ton van Eenennaam.

Nog steeds geen winst Aalsmeer

30-8-'20 02.30 uur | Teylingen-FCA 2-2 | Door: Klaas leegwater

Ook in de vierde wedstrijd tijdens de voorbereiding op de nieuwe competitie is het tweedeklasser FC Aalsmeer niet gelukt een overwinning te boeken. Verlies (FC Breukelen), gelijkspel (vvMaarssen) en remise (Legmeervogels) werd zaterdagmiddag gevolgd door een 2-2 gelijkspel in de eerste wedstrijd van de districtsbeker.

In Sassenheim ontsnapte FC Aalsmeer tegen Teylingen (zon 2C) aan verlies door pas een paar seconden voor tijd langszij te komen. Aanvallende middenvelder Calvin Koster bezorgde de Aalsmeerders op de valreep een punt.

Kopie vorig seizoen
Het is drie weken voor de competitiestart nog een beetje passen en meten voor FC Aalsmeer-trainer Jesse Donker. Blessures, halffitte spelers, vakanties en ander ongemak, bouwen aan een vaste formatie gaat voor Donker, die zijn tweede seizoen ingaat bij de roodgroenen, nog niet van een leien dakje. Wat dat betreft een kopie van de voorbereiding van vorig seizoen.

Zo miste de oudtrainer van RKDES in Sassenheim onder meer centrale verdedigers Burak Sitil en Eder Delgado. Nieuwkomers Mark Rutgers (FC Breukelen) en Jordi van Gelderen (Legmeervogels) bekleedden zaterdag die positie. Donker had in de basis ook een plek gereserveerd voor jeugdspeler Steyn Bol, vorig seizoen nog junior en dus maakte Bol officieel zijn debuut in de hoofdmacht als speler in de achterhoede.

Andere jongeling Tijn de Bruin (19) viel na rust in, eveneens zijn eerste officiële wedstrijd in het roodgroen (zaterdag kanariegeel). Dat gold ook voor middenvelder Diederick Hoogerwaard (FC Rijnvogels) en voor aanvaller Calvin Valies (oa Telstar), die laatste maakte tijdens de voorgaande drie oefenduels indruk.

Calvin Valies glijdt behend ig langs een tegenstander. Foto: Ton van Eenennaam.

In de eerste helft had FC Aalsmeer in het bloembollendorp duidelijk het betere spel. Na ruim een half uur de verdiende voorsprong. Valies ontsnapte over de linkerkant, uit zijn voorzet legde Thomas Steinhart de bal terug op Hoogerwaard die zijn schot geblokt zag worden door doelman Heemskerk. In de rebound toonde Steinhart scherpte door de 0-1 binnen te tikken.

Kort voor rust was Rachid el Yaghmouri dichtbij de 0-2. Na een prima beweging aan de rechterkant haalde de aanvaller, vorig seizoen tijdens de winterstop overgekomen van OFC, met links snoeihard uit. Het leer vloog een paar centimeter langs de kruising.

In de tweede helft zorgde in de 56e minuut een aanval van de thuisclub voor chaos in de Aalsmeerse defensie. Verschillende keren werd de bal verkeerd weggewerkt, Cody Zonneveld profiteerde met het maken van de gelijkmaker.

Invaller Tijn de Bruin aan de bal. De jeugdspeler maakte zijn debuut in de hoofdmacht in een officiele wedstrijd van FC Aalsmeer. Foto: Ton van Eenennaam.

FC Aalsmeer kwam in het tweede bedrijf wat minder uit de verf dan voor rust en moest toezien hoe Teylingen er met de winst vandoor leek te gaan toen de thuisclub twee minuten voor tijd op 2-1 kwam.

Uit een hoekschop zeilde de bal over doelman Caril Heeren heen waarna Mark van der Heijden klaarstond om de bal hard in te schieten. Een verdediger van de roodgroenen leek de bal op de doellijn te keren, scheidsrechter Rob Waleveld zag het anders en constateerde tot vreugde van de thuisaanhang een doelpunt.

Een tiental seconden voor het laatste fluitsignaal behoedde Calvin Koster FC Aalsmeer voor een nederlaag. Op aangeven van Valies lepelde de Aalsmeerder het leer knap over goalie Heemskerk heen in de touwen. Zo eindigde de eerste bekerwedstrijd voor FC Aalsmeer met een enerverend slot in 2-2 remise.

Volgende week zaterdag tweede bekerduel, aan de Beethovenlaan tegen eersteklasser sv Hillegom.

Bekijk meer foto's Teylingen-FC Aalsmeer (Ton van Eenennaam)