Stef Leliveld kiest voor Aalsmeer

1-5-'20, 13.30 | Nieuwe spelers | Door: Klaas Leegwater

Terwijl de jeugd voorzichtig weer het veld mag betreden is de grote vraag wanneer de senioren het voetbaltenue kunnen gaan aantrekken. In Zeist heeft men stille hoop dat het amateurvoetbal na een half jaar stilstand in de herfst weer kan starten.

'Maar dan moet wel aan alle voorwaarden van de overheid kunnen worden voldaan', zo vertelde Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal, gisteren in een podcast van Team Sportservice. "Het kan ook nog wel eens langer gaan duren."

Ondertussen zijn diverse clubs druk bezig met uitbreiding van de spelersgroep. Deze week voegde FC Aalsmeer twee nieuwe spelers toe aan de selectie voor volgend seizoen. De tweedeklasser haalde met Stef Leliveld (WV-HEDW) en Diederick Hoogerwaard (FC Rijnvogels) twee middenvelders binnen.

Bekende regiospeler
Van dit tweetal is in deze regio Stef Leliveld de bekendste speler. De nieuwkomer bij FC Aalsmeer maakte jaren fuore in het shirt van RODA'23. Tot in de zomer van 2014 exelleerde Leliveld in Bovenkerk, heerste op het middenveld en strooide met de ene na de andere mooie dieptepass.

"...Lekker dichtbij, op het fietsie naar de training en wedstrijden. En een gesprek met de club gaf mij een goed gevoel. Dit moet ik gaan doen..."

Eerder de interesse van de zaterdagamateurs van AJAX afgewimpeld ("ik heb een te groot Feyenoord-hart om in een ajaxpakkie rond te lopen.") stapte Leliveld in 2014 voor vier seizoenen over naar eersteklasser Swift. Na redelijk eerste jaren bij de Amsterdammers, met promotie naar de hoofdklasse, begon voor Leliveld een periode van veel blessureleed.

Een heup- en liesblessure hield hem lang aan de kant. In het derde seizoen kwam Leliveld bij Swift nauwelijks aan spelen toe. Toenmalig trainer Mark Evers zorgde dat de pechvogel betrokken bleef bij de hoofdmacht door hem te benoemen als assistent-trainer.

Ook in zijn laatste seizoen bij Swift onder trainer Bart Logchies bleef Leliveld lang kwakkelen. In de laatste competitiefase maakte hij wel speelminuten in het tweede elftal.

Opnieuw blessure
De nieuwe speler van FC Aalsmeer besloot in 2018 een stapje terug te doen naar eersteklasser WV-HEDW. Met de Amsterdammers eindigde Leliveld op de lage tiende positie, op het nippertje werd nacompetitie ontlopen. Concurrent FC Aalsmeer met een punt onder WV-HEDW degradeerde naar de tweede klasse.

In zijn tweede seizoen bij WV-HEDW sloeg het noodlot opnieuw toe bij Leliveld. De middenvelder liep een gekneusde voet op dat hem ver terugwierp. "Een rotblessure, het kostte mij drie maanden. Na herstel liep ik weer tegen een blessure aan. In februari stond ik weer op het veld, het goede ritme weer te pakken. Maar toen brak dus de coronacrisis uit."

"Dit moet ik gaan doen"
"Het zit dus de laatste jaren niet echt mee", vertelt Leliveld die onlangs in Aalsmeer is komen wonen. "Een paar weken terug klopte FC Aalsmeer op de deur. Ook vorig seizoen toonden ze al interesse in mij, nu vond ik het moment beter geschikt om de overstap te maken. Lekker dichtbij, op het fietsie naar de training en wedstrijden. En een gesprek met de club gaf mij een goed gevoel. Dit moet ik gaan doen."

Wat zijn rol bij FC Aalsmeer wordt is nog afwachten. "Daar is nog niet specifiek over gesproken. Ik zal eerst mijn voeten moeten laten spreken. Ik ga voor een aanvallende rol op het middenveld, daar ligt mijn kracht", zegt Leliveld die zowel links- als rechtsbenig is.

"Dat is een groot pluspunt, voor tegenstanders ben ik daarom moeilijk te verdedigen. Van nature ben ik rechtsbenig, maar omdat ik vanaf mijn 4e jaar onder lichte dwang van mijn vader met links en rechts tegen een muurtje aan het oefenen was plukte ik daar later de voordelen van."

"Ik kijk er naar uit"
Leliveld wil FC Aalsmeer graag helpen hogerop te komen. "Natuurlijk, dat zal het uitgangspunt worden. Elk geval volgend seizoen bovenin meedraaien in de tweede klasse en ik verwacht dat we een goede kans maken op promotie. En daarna stabiel worden in de eerste klasse en vervolgens proberen het sprongetje te maken naar de hoofdklasse. Dat wordt de uitdaging met FC Aalsmeer. Ik kijk er naar uit."

Later meer over andere nieuwkomer bij FC Aalsmeer Diederick Hoogerwaard.

Tekst: Klaas Leegwater
Foto: Mario Wormhoudt

Reageer


Deel dit artikel:
Volg VIA op:


Content Business Club FCA:


Michel Wiesener van Drinkwaterspecialist BV
Lid van de Businessclub Michel Wiesener van Drinkwaterspecialist BV stelt zich voor.
Lees verder...
Laatste wedstrijdvideo:


FCA-CSW 1-0Tegenstanders van

 

  Amvj
Arsenal
Csw
DVVA
EDO
HBOK
J Holland
Marken
Nita
OSV
Purmersteijn
Zaandam
Zandvoort
Aalsmeer

Uitslagen/Standen