Wedstrijdmoment FC Aalsmeer-VSV (0-1) Foto: Jaap Maars


Vier strafschoppen bij winnend RKDES, Aalsmeer zakt verder weg

RKDES heeft haar plek in de top drie van 3A na de 4-3 zege op Spaarnwoude verstevigd. De zevende overwinning van de Kudelstaarters werd gekenmerkt door maar liefst vier uitgedeelde strafschoppen van arbiter Roodenburg. Indy van Koert scoorde opnieuw driemaal. Buurtgenoot FC Aalsmeer leed het vierde verlies op rij, kort voor tijd tegen VSV viel de beslissende 0-1.

9-12-'19 12.30 | Derdeklasse A | Door: Klaas Leegwater


De spanning aan de top van 3A is na de elfde speelronde weer een beetje terug. Het tot zondag ongenaakbare De Kennemers en na tien duels riant aan de leiding leed het eerste puntenverlies in de competitie. Nummer twee Bloemendaal versloeg de koploper uit Beverwijk met 2-0, verschil teruggebracht tot twee punten. Race naar de titel ligt weer open.

Op ruime afstand volgt RKDES dat steeds meer op koers komt te liggen voor een plek in de top drie, belangrijk om deelname aan de nacompetitie straks veilig te stellen. De Kudelstaarters boekten zondag in Spaarnwoude de zevende competitiezege, dat kwam tot stand in een opmerkelijke wedstrijd.

Zeven goals, waarvan maar liefst drie uit een strafschop. Plus een gestopte pingel van RKDES-doelman Tijn Kraak en opnieuw Indy van Koert die bij RKDES met drie treffers het leeuwendeel van de Kudelstaartse productie bij de 4-3 winst voor zijn rekening nam.

De topschutter van de roodzwarten staat nu op achttien doelpunten. Van Koert nadert met zijn aantal Robbert-Jan Klein van vierdeklasser Schagen United die in geheel district West1/WestII met 22 goals bovenaan staat.

Na rust energieker
Tijdens het treffen in Spaarnwoude gebeurde er in de eerste helft weinig. Aan RKDES-zijde viel er één goede kans van Mano van Veen te noteren, bij de thuisclub schoot Joey Hoogeboom de bal tien minuten voor rust rakelings voorlangs. In de slotminuut van het eerste bedrijf kwam Spaarnwoude op voorsprong door een doelpunt van Tim Visser.

Veel energieker dan in de eerste helft kwam RKDES na de pauze uit de startblokken. Dit leidde binnen een kwartier tot twee Kudelstaartse treffers. Indy van Koert en Roy Endhoven waren de makers die de stand ombogen naar 1-2.

RKDES-doelman Tijn Kraak toonde even later zijn kwaliteiten door de bal uit een strafschop van Joost Fokke met een prima reactie uit de hoek te ranselen.

Polletje
Van Koert profiteerde vervolgens in de 67e minuut van een te zachte terugspeelbal van een verdediger van de thuisclub, ook een polletje werkte in het voordeel van de topscorer die het leer onderschepte en de 1-3 aantekende.

Scheidsrechter Barry Rodenburg, op het laatste moment opgetrommeld vanwege een blessure van een collega, wees een kwartier voor tijd opnieuw naar de witte stip in het strafschopgebied van RKDES. Ditmaal koos Kraak op de trap van Fokke de verkeerde hoek.

De arbiter gaf in de laatste minuut ook RKDES een penalty na een vergrijp op Van Veen. Van Koert ramde vanaf elf meter zijn achttiende goal van het seizoen in de touwen. Twee minuten in blessuretijd bepaalde Fokke, wederom uit een strafschop, de eindstand op 3-4.

Vierde verlies op rij FC Aalsmeer
Zevende zege RKDES, door het verlies van nummer vier Velserbroek nu steviger op de derde plek in 3A. Volgende week laatste duel voor de winterstop voor de Kudelstaarters, uitwedstrijd tegen VSV dat zondag FC Aalsmeer met 1-0 versloeg.

De roodgroenen, in de eerste helft een paar keer kansrijk, gingen op eigen terrein met 0-0 de rust in, kort voor tijd moest FC Aalsmeer tegen de nummer zes op de ranglijst capituleren door een doelpunt van Haya Kamstra die uit een hoekschop het leer achter doelman Pim Doeswijk rommelde.

De Aalsmeerders na de vierde nederlaag op rij afgezakt naar de elfde positie. Verschil van zes punten met rode lantaarndrager Sporting Leiden lijkt nog niet verontrustend voor de laatste tijd matig presterende formatie van Marco Bragonje. Volgende week laatste duel van 2019, uitwedstrijd tegen nummer dertien Van Nispen.

Remi Pasternak van FC Aalsmeer probeert bij de bal te komen.   Foto: Jaap Maars

Uitslagen/Standen 3A

Tekst: Klaas Leegwater

Reageer

Deel dit artikel:
Volg VIA op:


Content Business Club FCA:


Mike Sitaram van Sitar International BV
Lid van de Businessclub Göran van der Laarse van Mica IP stelt zich voor.
Lees verder...
Laatste wedstrijdvideo:


FCA-Purmersteijn 6-2Tegenstanders RKDES
(Derde klasse A)

 

  Van Nispen
WVC
Zwanenburg
Alliance'22
Bloemendaal
RKDES
Sp.Leiden
Nicolaas Boys
Voorschoten'97
VSV 1912
Velserbroek
De Kennemers
Spaarnwoude
Aalsmeer

Uitslagen/Standen

 


Volg VIA op: