Meeste selecties pakken training weer op. "Het was heerlijk."

13-5-'20, 18.30 | Trainingen hervat | Door: Klaas Leegwater

Start van de nieuwe (beker)competitie, als dat tenminste mogelijk is, is pas in september, dat neemt niet weg dat veel teams elke gelegenheid aangrijpen om na ruim twee maanden verplichte stilstand het trainingsveld weer te betreden. Na eerder de jeugd mogen ook de senioren de voetbalschoenen weer aantrekken.

Ook in de regio Aalsmeer is dat het geval. Op uitzondering van Legmeervogels zullen de selecties van FC Aalsmeer (zaterdag en zondag) en RODA'23 onder scherpe voorwaarden het trainingsshirt om de schouders dragen. RKDES neemt hier deze week een beslissing over en KDO is afgelopen dinsdag al gestart met trainen.

"Met jeugd ging prima"
De spelersgroep van tweedeklasser FC Aalsmeer zal volgende week de training hervatten. De club gaf gisteren na een bestuursvergadering hiervoor toestemming. "We waren er snel uit", vertelt zaterdagvoorzitter Dave van Voorst. "De ervaringen de afgelopen periode met de jeugd waren prima, dat speelde sterk mee in onze beslissing om ook de selecties deze mogelijkheid te bieden."

Aanstaande dinsdagavond staat hervatting training van de zaterdag- en zondagselectie op het programma. Wel zal eerst de gemeente Aalsmeer haar fiat nog moeten geven aan het 'Plan van Aanpak'. "Ik verwacht daar geen problemen over. We houden ons natuurlijk aan de al bekende protocollen", aldus Van der Voorst die verder aangeeft dat nog niet bekend is tot welke datum de trainingen op het complex mogelijk zijn. "Dat moeten we nog nader bepalen."

"Het was heerlijk"
In de Kwakel bij KDO is het sportpark aan de Vuurlijn tot begin juli geopend voor trainingen bij de jeugd en senioren. Afgelopen dinsdag was de eerste training sinds tijden voor de selectie van de tweedeklasser. "En dat is prima bevallen, het was heerlijk voor spelers en begeleiding weer op het veld te staan", zegt teamleider Johan Stange.

"Vier groepen van zes spelers op verschillende plekken van het veld. Bij elke groep een assistent trainer, en onze hoofdtrainer Raymond de Jong liep rond voor voetbaltechnische aanwijzingen.
Voordeel is dat we altijd al een grote groep begeleiders hebben die op het veld als assistent meedraaien dus we kunnen daardoor makkelijk splitsen. Het werkte heel goed, we kijken uit naar donderdag voor de volgende training", aldus Stange.

KDO heeft op de clubsite een uitgebreid protocol ('Planning verantwoording sporten') gepubliceerd. Daarin waarschuwt het bestuur nadrukkelijk dat de geldende protocollen goed moeten worden opgevolgd. "Anders kan het sportpark weer worden gesloten en eindigen alle trainingen direct." Planning sportpark KDO.

"Als een agent optreden"
Bij Legmeervogels zal er dit seizoen door de senioren niet meer getraind worden. "De reden is zowel organisatorisch als op het gebied van veiligheid", merkt vicevoorzitter Frank den Butter op. "We zagen bij de jeugd van 13-18 veel problemen. We moesten als een politieagent optreden wat betreft de 1.5m maatregel, nu ook nog de senioren er bij nemen zien we niet zitten. We focussen ons op de jeugd. Tot half juni, dan gaat de zomerstop in en ons complex op slot."

RODA'23 hervat met de selectie aanstaande zondag de training. Ook de tweedeklasser uit Bovenkerk heeft op de clubsite uitgebreide info over de te volgen instructies, met onder meer parkeer-en looproute op het complex.

Derdeklasser RKDES overlegt donderdagavond of op het sportpark in Kudelstaart binnenkort ook de senioren kunnen trainen. Middenvelder Arnaud van Leeuwen: "Wel weer zin om te trainen, al is het vooruitzicht dat we waarschijnlijk pas in september weer in competitieverband kunnen voetballen minder leuk. Je traint uiteindelijk voor de wedstrijden."

Protocollen KNVB amateurvoetbal trainingen

Tekst: Klaas Leegwater

Reageer


Deel dit artikel:
Volg VIA op:


Content Business Club FCA:


Michel Wiesener van Drinkwaterspecialist BV
Lid van de Businessclub Michel Wiesener van Drinkwaterspecialist BV stelt zich voor.
Lees verder...
Laatste wedstrijdvideo:


FCA-CSW 1-0Tegenstanders van

 

  Amvj
Arsenal
Csw
DVVA
EDO
HBOK
J Holland
Marken
Nita
OSV
Purmersteijn
Zaandam
Zandvoort
Aalsmeer

Uitslagen/Standen