Dreigende situatie voor het doel van RODA'23 tegen Zeeurgia. Bovenkerkers wonnen met 4-0.   Foto: Koos van der Leest


RODA'23 schiet eindelijk uit z'n slof

RODA'23 boekte zondag de tweede competitiezege. Dat was een heel belangrijke, de ruime 4-0 winst op het eveneens laag genoteerde Zeeburgia brengt een beetje verlichting in Bovenkerk. Want de formatie van Toofeek heeft het dit seizoen moeilijk in 2B en is nog lang niet verlost van zorgen. Tegen Zeeburgia was aanvaller Augustine Yeboah de belangrijkste speler.

15-12-'19 21.00 | RODA'23-Zeeb.4-0 | Door: Klaas Leegwater


RODA'23 gaat met een enigszins opgelucht gevoel de winterstop in. De tweedeklasser uit Bovenkerk deed zondag op eigen veld wat het moest doen, een zege pakken op het eveneens laag genoteerde Zeeburgia. Het team van Bnar Toofeek boekte met de 4-0 de tweede winst van het seizoen, maar zal na de winterstop meer afstand moeten nemen van de onderste regionen.

Bovenin 2B herstelde Pancratius zich na enkele zwakke beurten, topper tegen titelconcurrent SO Soest eindigde in 1-1, Badhoevedorpers blijven leider. Andere titelkandidaat HBC verslikte zich pijnlijk in laagvlieger FC Weesp (1-2).

Dadendrang
In Bovenkerk schoot RODA'23 eindelijk eens uit zijn slof. Het Amsterdamse Zeeburgia, vooraf op de ranglijst twee punten meer, was in het laatste duel voor het kerstdiner een aantrekkelijk slachtoffer van de groenwitte dadendrang. In de eerste helft sloeg de thuisclub toe met vier goals en was het duel bij rust beslist.

Augustine Yeboah speelde bij de vier doelpunten een belangrijke rol. De aanvaller, afgelopen zomer verhuisd van eersteklasser Argon naar RODA'23, schoot zijn ploeg in de zesde minuut op 1-0 voorsprong en was ruim een kwartier later de aangever bij de tweede Bovenkerkse treffer, Christopher Bito rondde af.

De jeugdige Orlando van Wort maakte er nog geen twee minuten later 3-0 van. Op een enkel speldenprikje na bood Zeeburgia in de eerste helft weinig weerstand, de Amsterdammers moesten een kwartier voor de pauze wederom de bal uit het net vissen. Na een snel uitgevoerde aanval was Yeboah na diverse schijven het laatste station, de spits schoot zijn vierde competitietreffer in de touwen.

Slachtbank
Na de thee besloot Zeeburgia zich niet als een gewillig schaap naar de slachtbank te laten leiden. De ploeg van Menno Willems was kansloos voor de eindzege maar probeerde elk geval de eretreffer te maken. De bezoekers kregen een paar mogelijkheden die evenwel niet werden verzilverd.

RODA'23, na de pauze leek de ploeg van Toofeek niet meer voluit te gaan, speelde het duel rustig uit en veroverde zo de broodnodige overwinning. Een beetje lucht voor de dit seizoen tot dusver tegenvallende Bovenkerkers. Eind januari in de eerste wedstrijd na de winterstop wacht een bezoek aan de Kwakel, het eveneens nog niet bijster sterk opererende KDO bereidt een 'warm onthaal' voor.

Bron wedstrijdinfo: Twitteraccount RODA'23

Bekijk wedstrijdfoto's RODA'23-Zeeburgia.
Uitslagen/Standen 2B

Tekst: Klaas Leegwater
Foto's: Koos van der Leest

Reageer

Deel dit artikel:
Volg VIA op:


Content Business Club FCA:


Göran van der Laarse van Mica IP
Lid van de Businessclub Göran van der Laarse van Mica IP stelt zich voor.
Lees verder...
Laatste wedstrijdvideo:


FCA-Purmersteijn 6-2Tegenstanders RODA'23
(Tweede klasse B)

 
  DCG
DIOS
DWS
HBC
Hooglanderv.
Kampong
Nieuw Utrecht
Pancratius
RODA'23
Zeeburgia
SO Soest
Theole
FC Weesp
KDO

Uitslagen/Standen