De half zichtbare Lars Postmus (rechts) kopt voor RODA'23 de 1-1 binnen tegen Hooglanderveen.   Foto: Koos van der Leest


RODA'23 blijft opnieuw steken op remise

RODA'23 blijft moeizaam de punten binnenhalen. Zondagmiddag sprokkelden de Bovenkerkers op eigen terrein een punt tegen nummer tien Hooglanderveen. Door de 1-1 remise komt de ploeg van Bnar Toofeek uit tien duels op zeven punten en blijft laag genoteerd in 2B. Verschil met hekkenluiter DIOS is vijf punten. Bovenin is leider Pancratius het goede ritme kwijt.

1-12-'19 20.00 | RODA'23-Hooglv 1-1 | Door: Klaas Leegwater


RODA'23 blijft de punten moeizaam binnenhalen. Zondagmiddag sprokkelden de Bovenkerkers op eigen terrein een punt tegen nummer tien Hooglanderveen. Door de 1-1 remise komt de ploeg van Bnar Toofeek uit tien duels op zeven punten en blijft laag genoteerd in 2B. Verschil met hekkensluiter DIOS is vijf punten.

Het was voor RODA'23 zondag tegen Hooglanderveen het vierde gelijkspel in de competitie. Gezien het wedstrijdbeeld was de remise in Bovenkerk terecht. Aardig gelijkwaardig en ook het aantal kansen werd ongeveer over beide partijen verdeeld.

Terugspeelbal
Na een half uur spelen de eerste grote kans van de wedstrijd, aanvaller Rinaigel Ogenio van de thuisclub had de 1-0 op z'n schoen maar trof geen doel. Dat deed Hooglanderveen kort voor rust beter toen Danny de Graaf profiteerde van een verkeerde terugspeelbal van een groenwitter.

De formatie van Toofeek met een slecht gevoel aan de thee. Werk aan de winkel voor de oefenmeester om zijn spelers wat meer opgemonterd aan de tweede helft te laten beginnen. Nog geen zes minuten ver in het tweede bedrijf kon ook bij RODA'23 de handen de lucht in, na een goede actie van Ogenio en een dito voorzet kon Lars Postmus de 1-1 aantekenen. Doelman Mike Brandsen van Hooglanderveen had het nakijken.

Op de lat
De gelijkmaker was een sterke opkikker voor de thuisploeg. Het geloof in een overwinning groeide bij de Bovenkerkers. Na een uur spelen was daar bijna de voorsprong. Orlando van Wort knalde van ver de bal op de lat, het terugspelende leer kon door Postmus op een haar na niet worden binnengetikt.

RODA'23-speler Orlando van Wort vastgegrepen door Calvin Nenger van Hooglanderveen. Van Wort was met een uithaal op de lat dichtbij de 2-1.   Foto: Koos van der Leest

RODA'23 poogde met enkele verse krachten binnen de lijnen alsnog de driepunter uit het vuur te slepen. Meer dan enkele kleine mogelijkheden leverde het slotoffensief in het laatste kwartier niet op en moest tevens alert blijven op een uitval van de bezoekers uit Tiel.

Zand
Het bleef bij 1-1. Vierde gelijkspel voor RODA'23 dat met zeven punten dus in de onderste regionen blijft hangen. Volgende week uitwedstrijd tegen nummer dertien FC Weesp dat zondag met 5-0 klop kreeg van DWS.

Bij leider Pancratius, eerste acht duels de volle buit, zit er de laatste weken zand in de machine. In twee duels vier verliespunten. SO Soest profiteert amper, de nummer twee speelde verrassend op eigen veld 1-1 tegen laagvlieger Zeeburgia.

Bron wedstrijdinfo: Twitteraccount RODA'23

Bekijk serie wedstrijdfoto's.
Uitslagen/Standen 2B

Basis-opstelling RODA'23:
Jordi Bungener, Max Versteeg, Ginuwyne Olf, Douwe Leenders, Bart van den Bogaard, Max Oossendrijver, Rinaigel Ogenio, Christopher Bito, Daan van Ginkel, Orlando van Wort en Lars Postmus.

Tekst: Klaas Leegwater
Foto's: Koos van der Leest

Reageer

Deel dit artikel:
Volg VIA op:


Content Business Club FCA:


Göran van der Laarse van Mica IP
Lid van de Businessclub Göran van der Laarse van Mica IP stelt zich voor.
Lees verder...
Laatste wedstrijdvideo:


FCA-Purmersteijn 6-2Tegenstanders RODA'23
(Tweede klasse B)

 
  DCG
DIOS
DWS
HBC
Hooglanderv.
Kampong
Nieuw Utrecht
Pancratius
RODA'23
Zeeburgia
SO Soest
Theole
FC Weesp
KDO

Uitslagen/Standen