Orlando van Wort heeft RODA'23 op 2-0 gebracht. Na rust ging het fout met de Bovenkerkers.   Foto: Koos van der Leest


Tien minuten verslapping worden RODA'23 fataal


2-2-'20, 19.30 | RODA'23-DWS 2-3 | Door: Klaas Leegwater

Het wil nog steeds niet goed lukken met RODA'23. De tweedeklasser uit Bovenkerk heeft in potentie voldoende kwaliteiten om een positie in de middenmoot te verwerven maar kan zich ook in het begin van het nieuwe jaar niet loswrikken van de onderste regionen in 2B. Tien punten haalde de ploeg van Bnar Toofeek in de twaalf duels van voor de winterstop. Vorige week een punt veroverd in de Kwakel tegen KDO, zondagmiddag gingen de groenwitten op eigen veld met 3-2 onderuit tegen DWS.

Dat RODA'23 vandaag het zevende competitieverlies zou gaan lijden was in het eerste bedrijf nog ver weg. In de aantrekkelijke wedstrijd begon DWS weliswaar sterk, de Amsterdammers zagen een vroege voorsprong in rook opgaan wegens buitenspel, het was de thuisploeg die gestaag aan een licht overwicht bouwde.

Luxepositie
Met ruim twintig minuten op de klok kwam RODA'23 na een snel uitgevoerde aanval op voorsprong door een eigen doelpunt van DWS. Na een pass in de ruimte was groenwitter Christopher Bito zijn tegenstander in de hoek van veld te snel af. De strakke voorzet van Bito werd door een Amsterdammerse verdediger achter zijn eigen doelman gewerkt.

Nog geen tien minuten later vergrootte RODA'23 de voorsprong. Uit een hoekschop reageerde Orlando van Wort zeer attent door het leer in de rebound in de touwen te rammen. Na de ruime thuiszege op Zeeburgia van half december voor de tweede keer dit seizoen in Bovenkerk een luxepositie tijdens de pauze.

  Foto: Koos van der Leest

Verdrongen uit zetel
De ploeg van Toofeek liet zich in de eerste acht minuten van de tweede helft simpel uit de vrij comfortabele zetel verdringen. DWS, de huidige nummer vier van de ranglijst en in de race om de tweede periodetitel, profiteerde optimaal van de matige Bovenkerkse hervatting. Anass Benhammouch en Rishi Kjensberg (via een penalty) brachten de bezoekers op gelijke hoogte.

RODA'23 was een korte periode van slag, maar pakte snel de goede draad van voor de rust weer op. Een nieuwe voorsprong hing in de lucht, na een voorzet van Rinaigel Ogenio was Martijn Guitink met een ferme kopbal dichtbij de 3-2, een prima safe van doelman Abdessalam Ouboumalne hield de bezoekers op de been. De jeugdige goalie (16) speelde vorige week een testwedstrijd bij Go Ahead Eagles en traint de komende weken een paar keer bij de betaald voetbalcub in Deventer.

Beslissing
De winnende treffer viel tien minuten voor tijd en kwam van Amsterdamse voet. Dennis Okoduwa knalde vde 2-3 binnen. Protesten van de thuisformatie wegens vermeend buitenspel wuifde de scheidsrechter resoluut weg. De resterende tijd bleek voor RODA'23 te kort er nog een verdiend punt uit te slepen.

De jeugdige DWS-doelman Abdessalam Ouboumalne grijpt in. De talentvolle goalie staat in de belangstelling van Go Ahead Eagles.   Foto: Koos van der Leest

Op de ranglijst van 2B blijft RODA'23 onderin bungelen, DWS maakt een paar stappen omhoog. Bovenin pakt Kampong de leiding na knappe winst bij titelconcurrent HBC (0-2). Opvallend was de misstap van promotiekandidaat Soest bij rode lantaarndrager DIOS (1-1). Het Kwakelse KDO, eveneens terug te vinden onderin 2B, kwam zondag niet in actie. Duel tegen Nieuw Utrecht werd uitgesteld.

Uitslagen/Standen

Meer wedstrijdfoto's RODA'23-DWS

Wedstrijdinfo: Twitter-account RODA'23

Tekst: Klaas Leegwater
Foto's: Koos van der Leest

Reageer

Deel dit artikel:
Volg VIA op:


Content Business Club FCA:


John Olsthoorn van Bluewave Recruitment
Lid van de Businessclub John Olsthoorn stelt zich voor.
Lees verder...
Laatste wedstrijdvideo:


Aalsmeer-OSV 4-4
Tegenstanders RODA'23
(Tweede klasse B)

 
  DCG
DIOS
DWS
HBC
Hooglanderv.
Kampong
Nieuw Utrecht
Pancratius
RODA'23
Zeeburgia
SO Soest
Theole
FC Weesp
KDO

Uitslagen/Standen