Topscorer van RKDES Indy van Koert kon tegen Nicolaas Boys ook het verschil niet maken.   Foto: Kees Verhaar


Belabberd RKDES laat zich piepelen

RKDES maakte zondag een slechte beurt. De derdeklasser die strijdt voor een plek in de nacompetitie was in de streekderby tegen het veel lager genoteerde Nicolaas Boys totaal van slag. Het teleurstellende optreden van de Kudelstaarters leidde naar een terechte 3-0 nederlaag. "Eerste helft hebben we het verspeeld met te weinig inzet en overtuiging."

2-3-'20 13.00 | RKDES-NicolaasB 0-3 | Door: Klaas Leegwater


Een zwaar tegenvallend RKDES heeft zondag een flater geslagen in de streekderby tegen Nicolaas Boys. In eigen huis kregen de Kudelstaarters met 3-0 klop van Nicolaas Boys, nota bene de ploeg die de laatste vier duels met nul behaalde punten de weg volledig kwijt was.
Op het dunbevolkte sportpark aan de Wim Kan Dreef hervond de formatie uit Nieuwveen het vertrouwen, opponent RKDES hielp met matig voetbal een groot handje mee.

Het vijfde competitieverlies doet de roodzwarten dalen op de ranglijst naar de vijfde positie, VSV en Zwanenburg passeren RKDES in de strijd om de belangrijke derde plaats in 3A.

Uitgedunde selectie
Met nog elf duels op de rol is er nog geen zinnig woord te zeggen hoe de strijd onder de twee titelkandidaten Bloemendaal en de Kennemers gaat uitpakken, zeker is wel dat RKDES een optreden zoals zondagmiddag zich niet te vaak meer kan veroorloven.

De momenteel uitgedunde selectie van trainer Erwin Mönnich (blessures, vakanties en uit het oog verloren spelers) kwam tegen Nicolaas Boys vrijwel geen moment goed in haar spel. Te slap, geen vorm, de thuisclub straalde heel weinig uit en bleef strooien met verkeerde passes. Vooral de eerste helft was ver beneden peil van de thuisformatie.

Middenvelder Jimmy Baars van RKDES wint luchtduel. Rutger Spaargaren (7) kijkt toe.   Foto: Kees Verhaar

De bezoekers, vooraf op de ranglijst vijftien punten minder verzameld, namen vanaf het begin verrassend het voortouw. In de 21e minuut kwam het team van trainer Dijar Kasim verdiend op voorsprong.
Na een voorzet vanaf de rechterkant had doelman Tijn Kraak op de inzet van Finn Janmaat eerst nog een geweldige redding in huis, uit de hoekschop kon Rik Verkerk bijna ongehinderd de bal in het doel lopen.

Foutenfestival
Zeven minuten later de 0-2. RKDES-spits Indy van Koert, de topscorer die deze keer het verschil niet kon maken, leed voorin balverlies waarna Nicolaas Boys er aan de linkerkant via Ravi Pijper razendsnel uit kwam. Zijn pass naar Sjef de Groot in het centrum was voortreffelijk, de spits schoof met precisie langs Kraak in de benedenhoek.

De derde Nieuwveens treffer kort voor rust was tekenend voor de vorm waarin RKDES zondag verkeerde, een groot Kudelstaarts foutenfestival ging vooraf aan de 0-3.
De jeugdige Bryan van Weerdenburg frabriceerde een mislukte vrije trap, vervolgens ging doelman Kraak in de fout met een slechte uittrap waarna uit de hoekschop Finn Janmaat het leer van ver met veel gevoel in de linkervoet magnifiek over Kraak heen krulde.

De nood was hoog zondag bij RKDES. In de tweede helft deed trainer Mönnich een beroep op veteraan Roald Pothuizen.   Foto: Kees Verhaar

In de tweede helft toonde RKDES, met veteraan Roald Pothuizen als invaller, meer initiatief en meer beleving. Grote kansen op een treffer kreeg de thuisclub echter niet, een goede mogelijkheid voor middenvelder Mano van Veen was het enige wapenfeit. Veel te weinig natuurlijk voor een ploeg met de kwaliteiten om Nicolaas Boys opzij te schuiven.

"Geen overtuiging"
De groenzwarten geloofden het na rust wel. De winst zat al lang in de pocket, tegen dit RKDES hoefde de formatie van Kasim niets te vrezen. De Nieuwveeners doen een paar stappen omhoog op de ranglijst, RKDES restte niets anders dan de wonden likken en dit duel zo snel mogelijk uit het geheugen wissen.

RKDES-aanvoerder Roy Endhoven: "Eerste helft hebben we het verspeeld met te weinig inzet en overtuiging. Nicolaas boys was erg fel en scherp. Na rust waren wij beter en kregen we kansen maar het zat er niet in gisteren. Terecht verloren uiteindelijk."

Opstelling RKDES:
Tijn Kraak, Mauro Reguiero Pons, Roy Endhoven, Robin van der Steeg, Bryan Weerdenburg, Jimmy Baars (Roald Pothuizen), Lennart Kok (Mike van den Bergen), Mano van Veen, Rutger Spaargaren, Rick Verkuijl en Indy van Koert.

Scheidsrechter: Barry Rodenburg
Geel RKDES: Rick Verkuijl, Mano van Veen, Bryan van Weerdenburg.

Uitslagen/Standen 3A

Tekst: Klaas Leegwater
Foto's: Kees Verhaar

Reageer

Deel dit artikel:

Volg VIA op:


Content Business Club FCA:


Michel Wiesener van Drinkwaterspecialist BV
Lid van de Businessclub Michel Wiesener van Drinkwaterspecialist BV stelt zich voor.
Lees verder...
Laatste wedstrijdvideo:


FCA-CSW 1-0Tegenstanders RKDES
(Derde klasse A)

 

  Van Nispen
WVC
Zwanenburg
Alliance'22
Bloemendaal
RKDES
Sp.Leiden
Nicolaas Boys
Voorschoten'97
VSV 1912
Velserbroek
De Kennemers
Spaarnwoude
Aalsmeer

Uitslagen/Standen

 


Volg VIA op: