Debacle RKDES tijdens seizoenstart

RKDES is het seizoen begonnen met een grote zeperd. In de eerste bekerwedstrijd verloren de Kudelstaarters op eigen veld met 6-0 van vierdeklasser NFC. Extra domper was de zware blessure voor Michael Schreven en de rode kaart voor Daan Duizendstra.

2-9-'19 11.30 | Districtsbeker | Door: Klaas Leegwater


Meest verrassende uitslag in deze regio tijdens de eerste bekerronde viel te noteren in Kudelstaart waar RKDES zwaar onderuit ging tegen streekgenoot NFC. Met maar liefst 6-0 werd de thuisclub van het veld geveegd. RKDES, vorig seizoen tegen het eind gestrand in de poging tot promotie naar de tweede klasse, moest het zondagmiddag volledig afleggen tegen de vierdeklasser uit Amstelveen.

"We hadden een totale off-day. We kwamen steeds en overal een stapje te laat", verklaart teambegeleider Jan van der Maarle de grote misstap van de roodzwarten. "In het eerste kwartier ging het nog wel en kregen we ook een aantal doelkansen. Daarna ging het helemaal fout. Dat we een aantal basisspelers misten zat ook niet mee, maar dat wil ik beslist niet als excuus aanvoeren. Het was gewoon niet scherp genoeg bij de spelers."

Blessure en rood
NFC, vorig seizoen onderin 4D geëindigd en dit seizoen met een rits aan nieuwe spelers hogere ogen wil gaan gooien, scoorde in de eerste helft tweemaal. De ploeg van Wessel Colijn maakte het karwei in de tweede helft genadeloos af door nog vier keer RKDES-doelman Tijn Kraak te passeren.

Kraak is dit seizoen na een jaar afwezigheid teruggekeerd bij de Kudelstaarters. Ook Mischa van der Scheur, die een paar jaar geleden afscheid had genomen, liep weer binnen de lijnen in een roodzwart shirt. Tegen het eind van de wedstrijd liep de frustratie bij de thuisclub op, verdediger Daan Duizendstra moest vroegtijdig gaan douchen wegens natrappen. Verdediger Michael Schreven viel uit met een op het eerste gezicht zware blessure.

Opstelling RKDES
Tijn Kraak, Daan Duizendstra, Ivo Lentjes, Michael Schreven (Lennart Kok), Mischa van der Schreur, Jimmy Baars, Elias El Hadji (Rutger Spaargaren), Maarten van Putten, Roy Endhoven, Indy van Koert en Jeroen Bakker.

Uitslagen:
Sp.Martinus-Kismet 3-0
RKDES-NFC 0-6

Stand poule 3:
NFC 1-3
Sp.Martinus 1-3
Kismet 1-0
RKDES 1-0

Programma:
zo 8-9 NFC-Sp.Martinus
zo 8-9 Kismet-RKDES

Tekst: Klaas Leegwater
Foto's: Jaap Maars

Reageer

Deel dit artikel:
Volg VIA op:


Content Business Club FCA:


Richard Pannekoek
Architect Richard Pannekoek, onder meer betrokken bij de bouw van het nieuwe clubhuis van FC Aalsmeer, stelt zich voor. Lees verder...
Laatste wedstrijdvideo:


ZOB-Aalsmeer 4-1
Tegenstanders RKDES
(Derde klasse A)

 

  Van Nispen
WVC
Zwanenburg
Alliance'22
Bloemendaal
RKDES
Sp.Leiden
Nicolaas Boys
Voorschoten'97
VSV 1912
Velserbroek
De Kennemers
Spaarnwoude
Aalsmeer

Uitslagen/Standen

 


Volg VIA op: