RKDES zakt weg, tiende verlies Aalsmeer

RKDES zakt na het tweede verlies op rij, 2-1 tegen titelkandidaat de Kennemers, weg uit de subtop van 3A. FC Aalsmeer incasseerde tegen Alliance'22 het tiende competitieverlies (3-1) en komt vaster te staan in de rode zone. In dezelfde klasse draaide het duel Spaarnwoude-Zwanenburg uit op een rood kaartenfestival (5x).

9-3-'20 17.30 | RKDES-Kennemers 1-2 | Alliance'22-FCA 3-1


Nog voor de wedstrijd tegen titelkandidaat de Kennemers was begonnen kreeg RKDES al een tegenvaller te verwerken. In de warming-up moest centrale verdediger Ivo Lentjes met een knieblessure afhaken. Sneu voor Lentjes die niet zo lang geleden terugkwam van een lange periode van blessureleed aan de knie. Mischa van der Scheur was zondag zijn vervanger.

Tegen het eind van de over het algemeen gelijkwaardige eerste helft kwam de Kennemers op voorsprong na een goed uitgevoerde aanval over de rechterkant. Uit de voorzet kon Jervial Granviel de bal achter doelman Tijn Kraak werken. Op slag van rust een uitstekende mogelijkheid voor RKDES op de gelijkmaker, clubtopscorer Indy van Koert zag zijn kopbal van dichtbij gekeerd worden door doelman Dave Davidson.

Rode kaarten
Kort in de tweede helft blokkeerde RKDES-verdediger Roy Endhoven een aanvaller van de Kennemers de weg, arbiter Olav van Hees zag in de nauwelijks noemenswaardige botsing een zware overtreding en toonde de aanvoerder zijn tweede gele kaart van de wedstrijd. Exit Endhoven. Later moesten ook de bezoekers verder met tien man na een tweede gele prent voor middenvelder Michael Stenvers.

De Kennemers, die aan de Wim Kan Dreef aantraden zonder de veel scorende Guillaume Rijssel en vorige week tegen Alliance'22 tegen duur puntenverlies aanliepen, scoorden een kwartier voor tijd de verdiende 2-0. Na een uitbraak over links schoot Burak Aktas de bal via de paal in de touwen.

Derde plek
RKDES kon in de tweede helft vrijwel geen vuist maken, tegen het slotsignaal redde de thuisclub wel de eer door een treffer van Indy van Koert, zijn 23e competitietreffer.

Door het tweede verlies op rij doen de Kudelstaarters op de ranglijst van 3A een stapje terug, gezakt naar de zesde positie. De cruciale derde plek is op vier punten afstand, de roodzwarten hebben wel een duel minder gespeeld (inhaalwedstrijd tegen WVC 2e Paasdag 13 april). Bovenin blijft de race om de titel spannend, Bloemendaal leidt met vier punten voorsprong op de Kennemers.

Opstelling RKDES:
Tijn Kraak, Mauro Reguiero Pons, Roy Endhoven, Michael Schreven (Sam van 't Schip), Mischa van de Scheur, Jimmy Baars, Lennart Kok, Mano van Veen ((Mike van den Bergen), Rutger Spaargaren (Robin van der Steeg), Rick Verkuijl en Indy van Koert.

Scheidsrechter: Olav van Hees
Geel RKDES: Roy Enhoven (2x)

Alliance'22-FC Aalsmeer 3-1
Het tiende competitieverlies in Haarlem van FC Aalsmeer was geflatteerd. De roodgroenen, spelend zonder oa de geblesseerden Alexander Goes en Sten Piet, deden bij de nummer vier uit 3A zeker niet onder wat betreft spelniveau. De thuisclub toonde zich echter wel een stuk effectiever.

Terwijl de Aalsmeerders, met de jeugdige Wojciech Danielak (17) in de ploeg, een aantal kansen om zeep hielpen, had Alliance'22 aan vier mogelijkheden genoeg in de eerste helft driemaal te scoren. Pas bij 3-0 deed het team van Bragonje iets terug, uit een hoekschop kopte Nick Sluijs zes minuten voor tijd raak.

Volgende week voor FC Aalsmeer, dat concurrenten WVC en Van Nispen drie punten zag pakken, een nieuwe mogelijkheid zich omhoog te werken uit de gevarenzone in 3A. Tegenstander aan de Beethovenlaan is Spaarnwoude.

Opstelling FC Aalsmeer:
Bart Koopstra, Karel Mirowski, Nick Sluijs, Patrick Melman (Danny Leegwater), Powel Kocon, Joeri v.d Schraaff, Remi Pasternak, Wojciech Danielak (Robin Kruijsman), Richard Melman, Dennis v Leeuwen en Jeroen Ezink.

Scheidsrechter: Harry Haripersad
Geel FCA: Karol Mirowski, Jeroen Ezink.

Vijf rode kaarten in Spaarnwoude
Bij het duel in 3A tussen Spaarnwoude-Zwanenburg (2-1) werden door scheidsrechter Vally Karagantcheff maar liefst vijf rode kaarten uitgedeeld. Onder meer doelman Rene Jonker (oudspeler RKDES en Aalsmeer) kreeg een rode prent wegens een vermeende slaande beweging.

In blessuretijd werd ook invaldoelman Max Brugman bij Zwanenburg uit het veld gestuurd. Verhouding rode kaarten tussen de twee ploegen in Spaarnwoude: 2-3. In de race voor een plek in de subtop verloor Zwanenburg, concurrent van RKDES, drie kostbare punten.

Uitslagen/Standen 3A

Tekst: Klaas Leegwater

Reageer

Deel dit artikel:

Volg VIA op:


Content Business Club FCA:


Michel Wiesener van Drinkwaterspecialist BV
Lid van de Businessclub Michel Wiesener van Drinkwaterspecialist BV stelt zich voor.
Lees verder...
Laatste wedstrijdvideo:


FCA-CSW 1-0Tegenstanders RKDES
(Derde klasse A)

 

  Van Nispen
WVC
Zwanenburg
Alliance'22
Bloemendaal
RKDES
Sp.Leiden
Nicolaas Boys
Voorschoten'97
VSV 1912
Velserbroek
De Kennemers
Spaarnwoude
Aalsmeer

Uitslagen/Standen

 


Volg VIA op: